Julius Bechgaards Vej 1
8000 Aarhus C

Sags nr. LL3289
Find din drømmebolig

Perfekt panoramaudsigt fra komponistkvarteret

Smuk villa på kanten mellem byens liv og den smukke natur

Nogle gange er noget så smukt, at du næsten mister pusten - som for eksempel udsigten her fra havesiden af den smukke villa på Julius Bechgaards Vej - over området og bugtens vand. Fordi sceneriet skifter alt afhængigt af vind, vejr og årstid, kan du blive lige begejstret hver eneste gang over det panoramamaleri, der bliver malet lige uden for dine stuevinduer. Samtidig har du byens begyndende liv og skoven tæt på, så beliggenheden kan faktisk ikke være meget bedre.

AARHUS C - I den del af Komponistkvarteret, som ligger på den sydlige del af Oddervej, kan du næsten ikke komme til at bo tættere på både byen og naturen. Få hundrede meter fra dit hjem, bliver Oddervej til Strandvejen, som fører dig langs vandet og ind til Tangkrogen og videre ind til centrum af Aarhus, hvor du har alle muligheder for kulturelle og gastronomiske oplevelser. Men indtryk og oplevelser får du også tættere på dit hjem. Fra din hoveddør har du nemlig udsigt til de smukke fyrretræer ved indgangen til Mindeparken, der året rundt byder på nogle spændende begivenheder, og du er inviteret til det hele på første parket.

Julius Bechgaards Vej fik sit navn i 1921, godt fire år efter komponistens død, og i 1927 blev villaen her på hjørnet af Oddervej og Julius Bechgaards Vej bygget. Mange af de gamle villaer, der ligger i området, blev opført til folk med tilknytning til hoffet eller andre velhavere. Og mellem de store pragtvillaer finder du nyere huse, som er kommet til senere hen på udstykninger fra villaernes store haver.

I dag er det trekantede villakvarter foran Hotel Helnan Marselis et af de mest attraktive villaområder i Aarhus, men også et af de mest private, hvor der primært kommer folk, som har et ærinde. Det er også sjældent, du finder noget til salg her. De fleste villaer er dog efterhånden gået igennem et generationsskifte, og der bor i dag flere og flere børnefamilier i kvarteret.

Højt beliggende tæt ved naturen
Når du vender dig væk fra vejen, åbner en helt anden verden sig med bugtens glimtende vand og skovens gamle træer. Villaerne i denne ende af kvarteret ligger utrolig højt, og her på hjørnet får du en fuldstændig betagende udsigt. Ikke blot har du et smukt kig ud over de andre villaer helt ned til Strandvejen, hvor du kan se det smukke Helnan Hotel nede ved vandet. Mod højre tårner skoven sig op som en smuk mur, der skifter farve med årstiderne, og mod venstre er det begyndelsen af havnen, der viser sig.

Du og familien kan sagtens tage en spadseretur ind til Lystbådehavnen eller byen - hvor du kan nyde et glas vin og gå hjem igen, mens månen spejler sig i vandet. Eller I kan tage turen gennem Marselisborgskoven og hele vejen ud til Moesgaard. Er I i stedet til det aktive liv, byder skoven på utallige løbe- og mountainbikeruter, som måske kan ende med en dukkert i vandet. Når du går i skoven langs med skrænterne, der fører ned til vandkanten og det hvide sand, kan lyset nærmest henføre dig til sydlandske himmelstrøg.

Haven er overkommelig og skråner ned mod en privat og læfyldt solterrasse i bunden, hvor I kan nyde aftensolen på lune sommeraftener. Og så byder grunden på hele tre garager, hvoraf dobbeltgaragen har udgang til haven, så I kan gå ind i huset ad den vej.

Moderne, smukke rum
Året rundt bliver et af husets mest brugte rum nok den smukke havestue, der er renoveret med gulvvarme, og hvor du har mulighed for at skyde vinduerne væk og åbne helt op for udsigten ud over bugten. Og når aprilsolen brænder igennem, kan du og familien rykke endnu højere op til den store tagterrasse med udgang fra soveværelset, hvor den i forvejen unikke udsigt får et hak op. Vandet, Helgenæs, skoven, havnen - alt folder sig ud for dig, og du kan følge vejrets luner med dine egne øjne.

Stueetagen byder på en smuk stue med den oprindelige sildebensparket og køkkenet, hvorfra du har udsigt til vejen og Mindeparken. I løbet af de sidste 10 år er alt blevet moderniseret, så det fremstår som et moderne hjem, der samtidig besidder mange af sine gode oprindeligheder fra den originale arkitektur - herunder stuklofter og de charmerende små kroge og skæve vinkler.

Du har gæstetoilet i stueplanet samt badeværelser både i kælderen og på første sal. Det øverste ligger i forbindelse med forældreafdelingen og er ekstra stort med dobbelt håndvask og god bordplads. I kælderen er badeværelset også rummeligt - og foruden brusenichen i glassten har du et dejligt spabad, hvor du kan lade det varme vand opløse dagens spændinger. Den veludnyttede kælder er drænet, isoleret og renoveret og udgør et sandt teenageparadis uden kælderstemning. Teenageren må dog dele underetagens praktiske bryggers og viktualierummet med resten af familien.

En bolig, der overrasker på rigtig mange måder - ikke mindst med den ekstraordinære udsigt og nærhed til både by og natur. Du føler dig hjemme med det samme, når først du har oplevet den gennemrenoverede villas charme.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3289
BoligtypeVilla
Boligareal188 m²
Kælder88 m²
Grundareal919 m²
Værelser6
Opført1927
Garage15 m²
Kontantpris8.995.000
Udbetaling450.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar
Klassisk/Patricia
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Holtevej 3

  BoligtypeVilla
  Pris8.900.000 kr.
  Boligareal190 m²

  Arkitekttegnet,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Skovbrynet 26

   BoligtypeVilla
   Pris11.300.000 kr.
   Boligareal196 m²

   Indflytningsklar, Klassisk/Patricia,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Helga Pedersens Gade 9, 7. 1.

    BoligtypeLejlighed
    Pris11.900.000 kr.
    Boligareal209 m²

    1. række til vand, Indflytningsklar, Vandudsigt,

    Se bolig