Voldbækvej 1
8220 Brabrand

Sags nr. LL4672
Find din drømmebolig

Smuk patriciervilla tæt ved Brabrand Sø

Originale detaljer i lyse, moderniserede rammer på 325 etagemeter.

Når klassisk arkitektur opdateres med respekt for det oprindelige, er resultatet ofte et moderne hjem med sjæl og atmosfære. Det er i hvert fald tilfældet her på Voldbækvej 1 i Brabrand, hvor denne smukke patriciervilla fra 1912 stadig rummer mange originale detaljer i de velrenoverede rammer. Den dekorative stuk, de særlige gerigter og de flotte plankegulve er blot få eksempler. Du og familien kan flytte lige ind og nyde nærheden til sø og natur, skole og sport samt indkøb og infrastruktur. Derudover kan du køre ind til Midtbyen på ca. 15 min.

– Aarhusforstaden opstod som en selvstændig landsby med gårde og marker, hvor der blev dyrket afgrøder. Senere sørgede jernbaneforbindelsen for, at byen blev opgraderet til stationsby. Det fik flere til at bosætte sig i Brabrand – byen voksede og opslugte andre små byer omkring sig. Det samme gjorde Aarhus, og det er i dag næsten ikke til at se, hvor Aarhus slutter, og Brabrand begynder.

Lokalt i Brabrand har du og familien også alt det, I behøver til daglig. Der er ikke langt til bageren efter morgenbrød, ligesom du både har supermarkeder og alle City Vests mange butikker inden for en kort radius.

Fra Voldbækvej 1 udgør lågen i hækken en nem bagvej til de fredelige villaveje, som kan lede børnene trygt hen til Engdalskolen, Legepladsen Søparken eller fritidsaktiviteterne i Brabrand Hallen. Ligeledes kan du efter få minutter træde, løbe eller cykle ind på Brabrandstien, der fører dig igennem det fredede naturområde rundt om Brabrand Sø og Årslev Engsø eller langs Aarhus Å ind til Midtbyen.

Solskin og privatliv i havens hyggekroge
Den statelige patriciervilla knejser på grunden som et mindre palæ og er omgivet af en idyllisk have, der fuldender det smukke helhedsbillede. Haven er med tiden anlagt, så den ikke kræver den store indsats, men stadig byder på noget grønt hele året rundt. Det grønne er tilmed så strategisk placeret, at du også kan nyde det indefra. Forår og sommer bliver alt det grønne desuden akkompagneret af et sandt farvevæld fra blomsterne og blodbøgene. Og i efteråret kan du høste frugterne fra havens to æbletræer.

Den opvoksede have sikrer ligeledes godt med privatliv i de skønne uderum med solrige hyggekroge på de flot anlagte terrasser. Faktisk kan du nyde solens stråler det meste af dagen, og du kan flytte dig efter, hvordan vinden blæser. I det rummelige orangeri bliver sommersæsonen endnu længere, idet solen blot skal titte frem, før du kan sætte dig herude, selv om kalenderen siger marts eller oktober.

Herskabelige leverum med originale detaljer
Stueplanet er familiens store samlingspunkt, hvor I kan indrette de tre forbundne stuer efter jeres behov. En lounge eller hjemmekontor i den store stue med brændeovn. Spisestue med langbord og udsigt til haven samt udgang til den overdækkede veranda. Og fjernsynsstue i den tredje. Mulighederne er mange i de imponerende rum, hvor bl.a. loftshøjden, den smukke stukkatur og de snedkererede gerigter om dørene er med til at fremkalde den herskabelige stemning i hjemmet, der blev opført i 1912. Dengang som inspektørbolig til den privatskole, der i sin tid lå i bygningen bag villaen.

Patriciervillaens mange flotte detaljer er velbevarede i de lyse rum, som løbende er renoveret og opdateret. Vinduer og yderdøre er således alle blevet skiftet hen over årene. Det samme er det sortglaserede tegltag. Al el og vvs er ligeledes skiftet i løbet af de tre årtier, som de nuværende ejere har boet her, ligesom der er installeret blødgøringsanlæg. Inden for de seneste fem år er der desuden udskiftet køkken, bryggers og to badeværelser – alle med stilrent inventar fra Multiform; i køkkenet bl.a. ledsaget af hvidevarer fra Gaggenau. I samme periode er der slebet gulve samt malet inde og ude. De 325 etagemeter er derfor stort set indflytningsklare.

Velfungerende over- og underetage
Fra den lyse hall leder den originale trappe op til førstesalen. Villaens mansardtag sikrer en højloftet værelsesafdeling uden skråvægge og spildplads. Heroppe har du i alt fire værelser og et badeværelse med gulvvarme. Er der behov for lidt ekstra plads, er det muligt at udnytte tagetagen. I gangen og på flere af værelserne har du stadig de originale indbyggede skabe, som tager sig af familiens garderober. I værelset, der vender mod øst, er der desuden udgang til en altan, hvor du kan nyde morgensolen og udsigten til søen og de grønne omgivelser.

Underetagen består af 100 meget anvendelige kvadratmeter. Her er gravet ud og bl.a. etableret et stort badeværelse med gulvvarme. Gulvvarmen fortsætter under de flotte naturstensfliser i belgisk granit ud i bryggerset, hvor der er indgang fra den dobbelte carport. Det bliver derfor sikkert også familiens foretrukne entré i hverdagen.

Derudover rummer underetagen et stort multirum, hvor børnene fx kan have et fælles lege-/gamingrum, ligesom de i teenagealderen kan have vennerne på besøg uden at forstyrre hele huset. Ellers kan her selvfølgelig være kontor, hjemmebiograf, fitnessrum eller noget helt andet. Herfra er der adgang til et praktisk depotrum med masser af skabsplads – og yderligere opbevaringsplads har du i husets gamle garage og haveskuret. Et sidste disponibelt rum er prikken under udråbstegnet – en pragtfuld, kølet vinkælder med plads til en større samling flasker i de murede alkover i genbrugte munkesten.

Hyggelige, herskabelige og velfungerende rammer til familien, der gerne vil bo tæt på byen og naturen. Flyt direkte ind og bliv den blot fjerde ejer af den smukke patriciervilla.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4672
BoligtypeVilla
Boligareal225 m²
Kælder100 m²
Carport20 m²
Grundareal902 m²
Værelser7
Opført1912
Ejerudgifter pr. md.4.114
Garage25 m²
Kontantpris10.500.000
Udbetaling525.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar
Klassisk/Patricier

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Brabrand,
  J.P. Larsens Vej 68

  BoligtypeVilla
  Pris9.500.000 kr.
  Boligareal194 m²

  Indflytningsklar, Landskabsudsigt, Vandudsigt,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Grønnegade 50E, 2.

   BoligtypeLejlighed
   Pris10.995.000 kr.
   Boligareal262 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Ny Moesgårdvej 35

    BoligtypeVilla
    Pris10.995.000 kr.
    Boligareal244 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig