Svinballevej 35
8350 Hundslund

Sags nr. LL4348
Find din drømmebolig

Atmosfærefyldt levested i fredeligt naturparadis

Opdateret landlighed med sjæl, historie og plads til samvær.

Nogle steder emmer så meget af atmosfære, at du helt fysisk kan mærke den. Her på Svinballevej 35 i Hundslund lidt uden for Horsens opstår magien i mødet mellem det smukke bakkede landskab og den historiske ejendom. Boligen er gennemført renoveret med respekt for den autentiske landlighed, som bl.a. er indkapslet i stråtaget, bindingsværket, kampestensmurene, de sprossede staldvinduer og den fantastiske atriumgård. Flyt direkte ind i de lyse, rummelige rammer og bliv en del af det aktive lokalmiljø, som trives i den storslåede natur ca. 40 minutters kørsel fra Aarhus.

SONDRUP BAKKER – Syd for Odder, ned mod Horsens Fjord, ligger de betagende Sondrup Bakker med deres uspolerede og fredede naturrigdomme. Her i Sondrup Fredningen udgør de bugtende marker og enge, frodige frugtplantager og grønne skovstykker et billedskønt sceneri for et aktivt liv i pagt med omgivelserne.

Lokalt i Sondrup finder du en lille gårdbutik med økologisk kød og grønt, og i Hundslund – få minutter hjemmefra – er der både købmand, børnehave, vuggestue og en populær skole, hvor eleverne kan gå til og med sjette klassetrin. Derudover skal du ikke køre mere end 15-20 minutter for at nå til Odder eller Horsens, mens turen til Aarhus tager ca. 40 minutter ad de hyggelige landeveje. Efter selv en kort tur i byen er det livsbekræftende at vende hjem. Naturen, stilheden og friheden omfavner dig, og du kan roligt lade dig opsluge. Flere malere, forfattere og andre kreative ildsjæle har gennem tiden fundet inspiration netop her – og gør det stadig. Også flere og flere børnefamilier får øjnene op for området.

Der er et godt sammenhold her, og du bestemmer selv, i hvor høj grad du vil involvere dig. Der afholdes årlige fællesarrangementer som fx ålegilde for herrerne, pigemiddage og sommeropera ved Sondrup Strand. Vinterbadeklubben har egen sauna tæt ved stranden, så du hurtigt kan få varmen igen efter en tur i det kolde vand.

Have med skov og solrige hyggekroge
Ved et tryk på en knap åbner porten ude ved vejen og leder dig ind ad kirsebæralléen. Når træerne blomstrer i foråret, får du ikke en mere prægtig velkomst. Det skulle da lige være, når havens mange rododendroner står i fuldt flor. Selv om grunden måler mere end 1 ha og bl.a. rummer et privat skovstykke, kræver haven ikke meget arbejde. I stedet kan du koncentrere dig om at nyde solen, fuglefløjtene og udsigten i de skønne hyggekroge.

Hyggen topper i atriumgården, hvor lyden af rislende vand akkompagnerer sangfuglene. Indrammet af boligens fire fløje er du i sagens natur fuldstændig ugeneret, men det gælder stort set overalt på grunden, hvor landskabet og bevoksningen sammen sørger for både afskærmning og læ.

Også de tre porte i det nyere, 90 kvadratmeter store garageanlæg er elektriske. Gulvvarmen under de rustikke fliser sikrer, at bilerne altid er klar til afgang, ligesom her kan dækkes op til familiefester. Fra garagen leder en trappe et niveau ned til et ekstrahyggeligt lokale med store ovenlysvinduer. Her kan du fx indrette en hjemmebar, vinkælder eller noget helt tredje.

Opført i 1840 – helt gennemført i dag
Den 332 kvadratmeter store ejendom blev oprindelig opført i 1840. Dengang var der stalde i dele af bygningen. Du ser stadig flere af de sprossede staldvinduer, som i dag er udstyret med forsatsruder. Sammen med Genvex-anlægget sikrer de et sundt indeklima mellem de tykke mure. Det fortæller lidt om, hvordan de gennemførte rammer er opdateret til moderne standard med omtanke for de historiske bygninger. Og med enorm omhu. Eksempelvis er al bindingsværket udskiftet af erfarne fagfolk med forkærlighed for det klassiske håndværk, og stråtaget er flot vedligeholdt. Det er ikke et tilfælde, at boligen er tildelt en renoveringspris af Odder Kommune og grundejerforeningen.

De løbende renoveringer har desuden gjort boligen større, skabt en bedre sammenhæng og lysnet det hele. Der er gravet ud, understøbt og lagt gulvvarme under såvel de brede plankegulve i flere af rummene som de flotte teglfliser i det lange gangareal. Fra det landlige køkken er der åben forbindelse til det praktiske viktualierum og spisestuen. Opholdsstuen er inddelt i to afdelinger af en brændeovn, som spreder ekstra varme og hygge i begge retninger på en råkold efterårsdag, hvor vinden rusker i træerne.

Hjemmets tre gode værelser, to badeværelser, gæstetoilettet og bryggerset fordeler sig langs gangen, som binder boligen sammen. For enden ligger det store soveværelse med specialbyggede skabe, udgang til en skøn morgenterrasse og adgang til det niveauforskudte badeværelse. Fra soveværelset har du udsigt til solopgangen gennem det brede vinduesparti. I klart vejr kan du se vandet og sydspidsen af Samsø ude i horisonten, mens du i forgrunden har det velkendte grønne landskab, som du aldrig bliver træt af. Skovens dyr besøger ofte din grund – blot for at fuldende idyllen.

Hverdagen får en helt anden mening i rammer som disse. Freden, roen og udsigten til naturen er vanedannende. Den smukt renoverede ejendom emmer af atmosfære og historie. De næste mange kapitler af historien må du selv skrive.
Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4348
BoligtypeVilla
Boligareal332 m²
Udhus15 m²
Grundareal11.642 m²
Værelser7
Opført1840/2003
Ejerudgifter pr. md.2.815
Garage90 m²
Kontantpris7.995.000
Udbetaling400.000
EnergiklasseF

Kendetegn

Indflytningsklar
Landskabsudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Grenaa,
  Sortebærvej 28

  BoligtypeSommerhus
  Pris6.500.000 kr.
  Boligareal155 m²

  Arkitekttegnet, Indflytningsklar, Landskabsudsigt, Træhus,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Lollandsgade 22

   BoligtypeVilla
   Pris9.500.000 kr.
   Boligareal191 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Hørning,
    Gl Ryvej 24

    BoligtypeLystejendom
    Pris6.000.000 kr.
    Boligareal380 m²

    Landskabsudsigt,

    Se bolig