Strandvejen 138
8000 Aarhus C

Sags nr. LL4648
Find din drømmebolig

Charmerende patriciervilla på Strandvejen

Herskabelige rammer helt privat ved vand og skov og stadig tæt på byen.

En strandvejsvilla er en drøm for mange – og synonym med rummelighed, prægtighed og nærhed til vandet. Det er i sandhed tilfældet her på Strandvejen 138 i Aarhus C. Foruden bugtens bølger har du heller ikke langt til skoven dybe, stille ro og byens væld af tilbud og muligheder. Den charmerende villa fra 1920, der bærer navnet ”Stella Maris” – havets stjerne – emmer af såvel historie og stemning som imponerende håndværksmæssige detaljer på de i alt 295 kvadratmeter. Boligen er desuden omgivet af en idyllisk have med fred, ro og privatliv.

AARHUS C – I 1920 ansøgte tømrermester L. P. Sørensen om på adressen Strandvejen 138 at opføre villaen ”Stella Maris”, som boligen bliver kaldt i de gamle dokumenter. Tilladelsen fik han, og derefter blev den hvide villa med det smukke østvendte tårn opført og er i dag en af de fineste villaer på Strandvejen. L. P. Sørensen var ikke helt ukendt i Aarhus, idet han var bygherre på flere af de imponerende strandvejsvillaer samt flere ikoniske ejendomme ved bl.a. Kystvejen. Han var især anerkendt for sit exceptionelle håndværk og er den dag i dag et symbol på datidens imponerende håndværkstradition.

Villaen ligger i den yderste del af Komponistkvarteret, kun ca. 100 meter fra vandkanten – og lige der, hvor Strandvejen slutter, og Ørneredevej tager over. Det er også her, hvor Marselisborgskovene begynder. På den ene side har du derfor den flotte strækning gennem skoven helt ud til Moesgaard, mens du i den modsatte retning kan gå, cykle eller køre langs med vandet hele vejen ind til Aarhus C.

Idylliske rammer og masser af uderum
I dag er det trekantede kvarter ud for Hotel Helnan Marselis et af de mest attraktive villaområder i Aarhus, men også et af de mest private til trods for den centrale placering. Så snart porten er lukket, hersker der fred og idyl godt skjult bag forhavens høje buske. Kør bilen ind langs med huset og om bagved, hvor der er både dobbelt carport og en stenbelagt gård med masser af plads til flere biler.

Den idylliske baghave er placeret fuldstændigt privat, indrammet af nabohaverne og omgivet af høje hække. Her er masser af solkroge, men også mulighed for svalende skygge under det store gamle æbletræ. Træk udenfor på den overdækkede terrasse på lune sommeraftener, og nyd aftenen, efter solen er gået ned, med ild i udepejsen og vin på bordet.

Historiske detaljer, høj kvalitet og smukt lysindfald
Villaen bærer sin alder med stolthed og viser, at den er opført i en tid, hvor godt håndværk var en dyd. Du ser og mærker tydeligt, at der er kælet for detaljerne – lige fra stukken og de hvælvede lofter til dørkarmene og det fantastiske sildebensparket med bort, der er gennemgående i hall, stue og spisestue. Oprindeligt var stuen delt i to med herreværelse i tårnkarnappen, men i dag strømmer lyset ind i det sammenlagte rum, der også byder på en åben pejs. Et niveau ned fra stuen blev der i 1966 opført en såkaldt sommerstue med direkte adgang til haven og med ruder fra gulv til loft. Her kan I sidde året rundt, fuldstændig privat, og nyde det smukke uderum.

Fra spisestuen leder en dør ud til det lyse og funktionelle køkken, hvor der både er godt med arbejdsplads og en spiseplads med kig til haven. Det er også muligt at åbne køkkenet op – eller flytte det – så der bliver større sammenhæng mellem rummene, sådan som mange familier ønsker det i dag. Fra flere af rummene har du kig til vandet og kranerne på havnen.

Tårnværelse med udsigt og underetage med mange muligheder
Tag den smukke trappe op til førstesalen, hvor du finder værelsesafdelingen med fire værelser – og mulighed for et femte, hvis du vil give afkald på walk-in-garderoben med indbyggede skabe i soveværelset, hvor villaens karakteristiske tårn også bidrager til den særlige atmosfære. Det samme gør den smukke udsigt til vandet og havnen i høj grad.

Ud over de gode værelser, hvoraf det ene har udgang til en sydvendt altan med kig til skovens grønne træer, der skifter farver efter årstidens gang, rummer etagen også et lyst badeværelse med dobbeltvask og bruseniche.

Den 120 kvadratmeter store kælder består bl.a. af sauna, bryggers og vaskerum samt flere disponible rum med mange anvendelsesmuligheder – billardrum, vinkælder, opbevaring m.m. Også hernede får du udbytte af tårnet, idet dets base præger det ene af rummene.

Alt i alt en utroligt charmerende villa med en sjæl og historie, der skal opleves. Se og mærk det gode håndværk, og nyd nærheden til vandet, skoven og byen.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4648
BoligtypeVilla
Boligareal295 m²
Kælder120 m²
Carport30 m²
Grundareal1.079 m²
Værelser7
Opført1920/1965
Ejerudgifter pr. md.14.296
Kontantpris22.000.000
Udbetaling1.100.000
EnergiklasseE

Kendetegn

Indflytningsklar
Klassisk/Patricier

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Marselisvej 8

  BoligtypeVilla
  Pris17.900.000 kr.
  Boligareal337 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Værkmestergade 25, 17. 1.

   BoligtypeLejlighed
   Pris14.800.000 kr.
   Boligareal212 m²

   Indflytningsklar, Vandudsigt,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Grønnegade 50E, 2.

    BoligtypeLejlighed
    Pris10.995.000 kr.
    Boligareal262 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig