Strandparken 3, ST. TH.
8000 Aarhus C

Sags nr. LL3446
Find din drømmebolig

Rummelig lejlighed på 178 etagemeter tæt på by, strand og skov

I en af Aarhus mest populære funkisejendomme, tegnet af den kendte tidligere Stadsarkitekt Alfred Mogensen.

Albuerum, åbenhed og udsigt giver en følelse af frihed. Det mærker du hurtigt her i denne rummelige, lyse og velholdte lejlighed i Strandparken 3. De 178 etagemeter fordeler sig over to planer med udsigt til grønne omgivelser mellem de ikoniske funkisejendomme. Du har ligeledes frit udsyn til Skanseparken på den modsatte side af vejen, ligesom du fra begge dine altaner har kig til vandet. På få minutter kan du gå til Tangkrogen og Marselisborgskoven, og endnu hurtigere til Frederiksbjergs store udvalg af specialbutikker og spisesteder. Benytter du dig af muligheden for at have p-plads i kælderen, kan du desuden hurtigt komme til og fra, når du skal længere ud i landet.

AARHUS C – I slutningen af 1800-tallet opkøbte Aarhus Kommune de såkaldte Marselisborgjorde i den sydlige del af byen, og en storstilet byplanlægning blev sat i gang. Hvor Strandparken i dag ligger, skulle der ifølge den oprindelige plan have ligget et villakvarter. I stedet blev nogle af landets første funktionalistiske parklejligheder opført i 1935 efter tegninger af stadsarkitekt Alfred Mogensen. De kulørte blokke er placeret med god afstand, perfekt orienteret i forhold solen og med udsigt ud over Aarhusbugten fra de fleste af lejlighederne.

Beliggenheden er helt ideel i forhold til oplevelser i både by og natur. Gå på opdagelse i Frederiksbjergs mange spændende butikker og spisesteder, eller snør løbeskoene og tag en tur langs kysten og ad de nærmest endeløse stier i Marselisborgskoven. Også skole, institutioner og idrætsanlæg finder du inden for en kort radius, og du har således ikke langt til noget.

Bo rummeligt og lyst i centrum af byen
Både ejendommene og de grønne områder imellem dem bliver flot vedligeholdt, og med plæner og træer lige uden for vinduerne i begge lejlighedens planer føles det som at bo i en villa i hjertet af byen. Ikke mindst fordi du samtidig har masser af plads på de 178 etagemeter. Store nye vinduer lukker masser af lys ind, mens du på de to altaner kan finde en solplet hele dagen, når skyerne giver plads. Her kan du nyde freden og roen, ligesom du har kig til vandet i horisonten. Fra den sydøstvendte altan kan du desuden nyde synet af rosenbuske, der vokser lige omkring ejendommen og de mange smukke træer og blomster i den hyggelige Skansepark lige overfor.

Under Strandparken ligger en stor p-kælder med indkørsel fra Strandvejen, og du behøver derfor ikke jagte en parkeringsplads, når du vender hjem efter en lang arbejdsdag. Samtidig kan du hurtigt komme til og fra de store færdselsårer, der forbinder dig med resten af landet.

Stilfuldt renoveret med respekt for det oprindelige
Ligesom de ydre rammer og opgangen er også lejligheden i stuen til højre velholdt pga. løbende vedligehold og renovering. Den oprindelige enkle og modernistiske stil er bevaret og opdateret – bl.a. med sortpoleret belgisk granit i oprindelig stil i de dybe vindueskarme og på rækværket rundt om trappen. Granitten stammer fra samme stenbrud, som det, der blev anvendt, da bygningen blev opført i 1930’erne. De to store stuer en suite har begge hjørnevinduer og udgang til altanerne, og fra spisestuen er der åben forbindelse til det nyere køkken, hvilket i høj grad er med til at forstærke villafornemmelsen i lejligheden.

Derudover består stueetagen af to gode værelser med skabsvægge, en rummelig entré og et helt nyt badeværelse med badekar og VOLA-armaturer. Her får de klassiske hvide klinker på væggene elegant modspil fra de store, mørkegrå gulvfliser. Flere af de originale døre med deres sorte bakelitgreb er bevaret og bidrager sammen med de lyse plankegulve til lejlighedens særlige atmosfære.

Funktionel underetage
I underetagen finder du også stadig det indbyggede pengeskab fra dengang, etagen blev brugt som Strandparkens administrationskontor. I dag forbinder en lys trætrappe lejlighedens to planer, men du kan også sagtens anvende underetagen til eksempelvis erhverv. Med egen indgang og badeværelse fungerer den næsten som en selvstændig lejlighed. Også hernede er der lyst og højt til loftet. Der er nymalede hvide vægge og lofter, ligesom der er lagt nye plankegulve i de to disponible rum. I resten af etagen – det praktiske bryggers med nye Miele-hvidevarer, entréen og badeværelset – er gulvet belagt med de samme store, mørkegrå fliser som i badeværelset ovenpå. Også hernede er badeværelset helt nyt, og så er det indrettet med bruseniche, ligesom der er varme i gulvet.

Indflytningsklare rammer i ikonisk Aarhus-byggeri. Enkel og modernistisk stil med nye badeværelser og bryggers. Rummeligheden, lysindfaldet og udsigten til de grønne omgivelser får dig næsten til at føle, at du bor i en toplansvilla midt i byen – tæt på alt og med lys fra morgen til aften.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3446
BoligtypeLejlighed
Boligareal121 m²
Værelser5
Opført1935
Ejerudgifter pr. md.4.441
Kontantpris6.700.000
Udbetaling335.000
EnergiklasseE

Kendetegn

Arkitekttegnet
Indflytningsklar
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Mejlgade 68B, ST.

  BoligtypeLejlighed
  Pris6.700.000 kr.
  Boligareal121 m²

  Blandet bolig/erhverv, Indflytningsklar, Klassisk/Patricia,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Bülowsgade 14B, 1.

   BoligtypeLejlighed
   Pris6.850.000 kr.
   Boligareal136 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Østboulevarden 17, 1.

    BoligtypeLejlighed
    Pris6.900.000 kr.
    Boligareal157 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig