Stationsgade 22
8240 Risskov

Sags nr. LL3316
Find din drømmebolig

Patriciervilla i anden række til vandet og tæt på byen

Velindrettet og gennemrenoveret villa med stor tagterrasse og havudsigt.

Der er mange glæder ved at bo tæt på vandet – synet, lyden, luften og det helt særlige lys. I denne villa på Stationsgade 22 bor du i anden række til vandet, og det nyder du godt af hver eneste dag. På ingen tid kan du gå til stranden, hvor grundejerforeningen har en privat badebro, og byen kan du nå til på cykel via Risskovstien. Det er en hurtig og ikke mindst smuk tur gennem skoven, langs kysten. Den smukke patriciervilla er opført i 1890, men er løbende renoveret – senest i 2012, hvor der bl.a. blev etableret nyt køkken og nye badeværelser.

RISSKOV – I den attraktive bydel nord for Aarhus får du det bedste af flere verdener. Her er naturen tæt på med stranden, vandet og skoven som kulisse for de mange smukke villaer. Også indkøbsmuligheder, spisesteder, skoler og institutioner ligger i nærheden, ligesom du har hyggelige Trøjborg og Aarhus C på den anden side af Riis Skov, som markerer skellet mellem byen og Risskov.

Du får heller ikke langt til nærmeste letbanestop, som kun gør det endnu nemmere at komme frem og tilbage. Du bemærker næsten ikke de meget støjsvage tog, når de passerer på banen, der løber mellem Stationsgade og kysten.

Fra Stationsgade fører en sti ned til Badevej, der – som navnet antyder – løber langs stranden. Her ligger også grundejerforeningens private badebro, hvor du kan springe i vandet året rundt, hvis lysten er der. Du kan også begynde dagen i din havkajak, mens solen stiger op over bugten.

Stilfuldt hjem med højt til loftet

Bag den brede låge fra vejen troner patriciervillaen fra 1890 stateligt på sin placering på den 1.005 kvadratmeter store grund, som ligger i anden række til vandet. Den opvoksede have består primært af græs, som du kan lade en robotplæneklipper tage sig af, mens resten er nemt at holde uden hjælp fra en robot. Mod vest har du en hævet terrasse med udgang gennem de dobbelte døre fra hhv. stue og spisestue. Herude kan du nyde aftensolen i fred og ro, mens bevoksningen mod vejen skærmer for indkig.

For enden af den lange og brede brostensbelagte indkørsel har du en tredobbelt garage med god plads til hele familiens to- og firhjulede køretøjer. Fra indkørslen fører en kort trappe op til den dobbelte hoveddør, hvor en rummelig entré byder velkommen. Den originale trappe til førstesalen, de oprindelige lyskontakter og stukken sætter allerede her stemningen, der præger det meste af villaen, hvor det moderne blander sig med historien.

Med højt til loftet, store vinduer og dobbelte døre er alle rum åbne og lyse. Det gælder i særdeleshed de to hyggelige stuer en suite med forbindelse til det nyere køkken fra 2012. Elementerne er fra tyske Bulthaup, og facaderne er en kombination af egetræ og børstet aluminium. Med indbygget kaffemaskine, dampovn, almindelig ovn og varmeskuffer fra Gaggenau og integreret køleskab, skabsfryser og opvaskemaskine samt induktionskogeplade mangler familiens masterchef ikke noget. Den tykke stålbordplade giver godt med arbejdsplads, og du kan åbne de dobbelte døre til den østvendte altan, som vender mod havens grønne fred og ro.

230 kvadratmeter og skøn tagterrasse

Fra det hævede stueplan har du et par trin ned til en forskudt underetage, der er gennemrenoveret i 2012. Her kan familiens større børn få deres egen afdeling med to gode værelser i grundniveau – med dobbelte døre ud til indkørslen – og badeværelse med brus. Bryggerset fungerer samtidig som fordelingsgang.
På førstesalen ligger de øvrige to værelser, hvor det største er definitionen på et master bedroom: Ekstra rummeligt, dejligt lysindfald og dobbelte døre til både en lille altan og den store tagterrasse, som er lagt med flotte Ipé-planker. På varme dage kan du starte dagen her med vue til solopgangen i horisonten ude bag Mols Bjerge. Du kan også se ind til Aarhus Havn, Riis Skovs trækroner, og – hvis vejret er klart – helt til Samsø. På den yderste del af terrassen forsvinder solen først meget sent på sommeraftener, så du kan roligt bare blive siddende og nyde livet og den betagende udsigt i fred og ro.

Også på øverste etage er der højt til loftet, og de glatte lofter og stukken er flere steder afløst af de rå, originale trælofter, som skaber en anden stemning og en flot kontrast til de hvide overflader. På badeværelset har du foruden brusenichen et flot Philippe Starck-badekar, hvor du kan lægge dagens spændinger i blød, mens du kigger ud ad den halve vinduescirkel, hvis anden halvdel du finder i soveværelset ved siden af. En sjov detalje, som også er med til at fortælle om husets historie, der er flot bevaret i de moderniserede rammer.
Rummelig og smagfuldt renoveret patriciervilla i anden række til Aarhusbugtens vand. Nyd udsigten fra den store, østvendte tagterrasse og lad lyset strømme ind gennem de mange store vinduer i de skønne stuer og værelser med højt til loftet. Tæt på alt, hvad familien behøver.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3316
BoligtypeVilla
Boligareal230 m²
Kælder15 m²
Grundareal1.005 m²
Værelser6
Opført1890/2007
Ejerudgifter pr. md.7.985
Garage42 m²
Kontantpris12.900.000
Udbetaling645.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar
Klassisk/Patricia
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Risskov,
  Vestre Skovvej 6C

  BoligtypeVilla
  Pris11.900.000 kr.
  Boligareal191 m²

  Se bolig

   Risskov,
   Ternevej 22

   BoligtypeVilla
   Pris6.750.000 kr.
   Boligareal194 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

   Se bolig

    Risskov,
    Engmarksvej 6

    BoligtypeVilla
    Pris5.795.000 kr.
    Boligareal133 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig