Stationsgade 15
8240 Risskov

Sags nr. LL4520
Find din drømmebolig

Familievilla med sjæl, historie og udsigt til Aarhus Bugt

Stor rummelighed og mange oprindelige detaljer helt tæt på skoven og byen.

Havudsigt gør noget ved humøret. Det vil du hurtigt mærke her i den klassiske villa på Stationsgade 15, som ligger på skråningen mod vandet, og hvor du desuden finder Riis Skov nede for enden af den fredelige vej. Villaen fra 1910 lever fuldt ud op til de helt særlige omgivelser, du får på denne beliggenhed: Herskabelige stuer med højt til loftet, sirlig stukkatur og smukt sildebensparket i eg er blot nogle af de kvaliteter, de i alt 386 boligkvadratmeter byder på. Rammerne er desuden velholdte, i god og original stand og klar til at byde en ny familie velkommen hjem.

RISSKOV – I den attraktive bydel nord for Aarhus får du det bedste af flere verdener. Her er naturen tæt på med stranden, vandet og skoven som kulisse for de mange smukke villaer. Også indkøbsmuligheder, spisesteder, skoler og institutioner ligger inden for en kort radius, ligesom du har hyggelige Trøjborg og Aarhus C på den anden side af Riis Skov, der markerer skellet mellem byen og Risskov, som i gamle dage var ”ude på landet”. I dag har du kun 10-15 minutters cykeltur til Latinerkvarteret i centrum – ad den smukkeste sti flankeret af henholdsvis bølgen blå og grønne træer.

Er det ikke lige cykelvejr, kan du i stedet stige om bord på Letbanen ved det nærliggende stop og lade dig fragte frem og tilbage uden at få sved på panden. Når du derimod gerne vil have pulsen op i det sunde felt, har du adskillige muligheder lige uden for døren. På den anden side af vejen lige overfor ejendommen fører en sti fra Stationsgade ned til Badevej, der – som navnet antyder – løber langs med stranden. Her ligger også grundejerforeningens private badebro, hvorfra du kan springe i vandet året rundt. Ved Den Permanente Badeanstalt få hundrede meter derfra kan du desuden supplere det kolde gys med en tur i sauna, ligesom den skønne sandstrand lokker mange store og små til i sommermånederne. Du kan også begynde dagen i din havkajak, mens solen stiger op over bugten. Derudover har du alle skovens stier til rådighed, hvad enten du er iført løbesko eller vandrestøvler.

Privat og solrig have
Villaen troner lidt tilbagetrukket fra vejen, og en lang indkørsel fører op forbi fortrappen og hoveddøren og om til en stor teglstensbelagt gårdsplads på bagsiden af huset, hvor en gammel hestestald i dag udgør en rummelig garage med masser af praktisk opbevaringsplads. I den hyggelige baghave kan børnene lege helt uforstyrret blandt de forskellige frugttræer, og du kan holde øje med dem fra køkkenet, hvor du ligeledes har udgang til en hævet terrasse med sol, læ og privatliv ad libitum. Allerede i det tidlige forår kan du tage plads i de spæde solstråler og følge med i, hvordan omgivelserne begynder at spire og blomstre. Når det hele står i fuldt flor, bliver haven fyldt med farver og dufte fra syrener, jasminer, roser, rododendroner og meget mere.

Haven er indrettet med hjælp fra den dygtige havearkitekt Rie Posts koncept ”Den Dovne Have” med henblik på at skabe nogle smukke ydre rammer, som ikke kræver det store arbejde. At plukke løs af de mange bær og frugter tæller nemlig ikke som havearbejde. Det er ren fornøjelse, og det samme er resultatet af høsten, som giver dig uanede muligheder i køkkenet. Skovjordbær, hindbær, brombær, kirsebær, kvæder, æbler, blommer og spisekastanjer med mere.

Imponerende rammer med et væld af oprindelige detaljer
Villaen, der bærer det indlysende navn ”Rødsten”, er opført i 1910 og i 1942 udvidet med en tilbygning med identisk udtryk. De nuværende ejere overtog ejendommen i 1998 og begyndte en større renovering af de historiske rammer. Det skete med stor respekt for den oprindelige stil og de mange originale detaljer. Der blev blandt andet installeret ny elektricitet, nye vinduer, nye varmeinstallationer, murværk omfuget på 2 sider af huset samt efterisoleret – og villaen fremstår derfor i god og sund stand i dag.

Wow-faktoren er også høj – lige fra du træder ind i den imponerende hall, hvor lyset strømmer ind fra flere sider. Sildebensparkettet i egetræ spreder sig herfra og ud i stueetagens øvrige rum – herunder de store stuer med højt til de smukke stuklofter. Især i den centrale stue nyder du godt af udsigten over Aarhusbugten, og det er derfor oplagt at indrette spisestuen her, frem for i den oprindelige spisestue med høje træpaneler, som vender til den modsatte side. Her ser du stadig spor fra dengang, hvor herskabet havde tjenestefolk i huset. Serveringslemmen til køkkenet er dog blændet af i dag, ligesom der ikke umiddelbart står nogen på spring, når du ringer med klokken. I forlængelse af stuerne ligger desuden et hyggeligt arbejdsværelse med karakteristiske blyindfattede ruder, som efter sigende skulle stamme fra Aarhus Domkirke. Det samme gælder den blyindfattede rude på gæstetoilettet i stueetagen.

På førstesalen har du i alt fire gode værelser og badeværelse. Både her og på de øvrige etager giver originale, indbyggede skabe godt med diskret garderobeplads. Fra soveværelset kan du træde ud på en østvendt altan, hvor du kan nyde morgenkaffen til synet af solen, der stiger op ude over bugten og får havoverfladen til at glitre lystigt med Skødshoved og nordspidsen af Samsø i horisonten. Fra et andet værelse har du udgang til en stor terrasse, hvor udsigten også åbner sig mod Riis Skov og Aarhus havn bag skovens træer. Terrassen blev anlagt i 2020, hvor også loftsetagen blev udnyttet endnu bedre. Væk er de gamle pigekamre og noget af tørreloftet, som i dag udgør et herligt rum, hvor udsigten får endnu et nøk opad. Store Velux-vinduer, der kan foldes ud til kviste, og et stort, rundt gavlvindue åbner for både udsigten og lyset, og rummet har mange anvendelsesmuligheder: Arbejde, fornøjelse, leg eller noget helt fjerde. Resten af loftsetagen byder på endnu mere opbevaringsplads.

Anvendelig underetage med separat lejlighed
I den høje underetage har du endnu flere muligheder. Foruden en stor ”gildesal” med tilhørende toilet og udgang til haven samt et værksted har du en separat lejlighed med tre lyse værelser og en stor og lys stue samt køkken og badeværelse med vaskemaskine og tørretumbler. Lejligheden har tidligere været lejet ud, men det er naturligvis også muligt at indkvartere familiens au pair hernede – eller skabe et teenageparadis med egen indgang. De rummelige rammer gør det også muligt for flere generationer at bo under samme tag.

De velbevarede historiske detaljer giver hjemmet sin særlige karakter og stemning. Her får du og familien godt med plads nær vandet og med Riis Skov nede ad vejen. Nyd havudsigten, freden og nærheden til alt det, familien behøver og sætter pris på til daglig.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4520
BoligtypeVilla
Boligareal386 m²
Grundareal1.004 m²
Værelser13
Opført1910/2020
Ejerudgifter pr. md.10.168
Garage42 m²
Kontantpris16.900.000
Udbetaling845.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Marselisvej 8

  BoligtypeVilla
  Pris17.900.000 kr.
  Boligareal337 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Egå,
   Strandtoften 37

   BoligtypeSommerhus
   Pris14.900.000 kr.
   Boligareal180 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar, Vandudsigt,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Værkmestergade 25, 17. 1.

    BoligtypeLejlighed
    Pris14.800.000 kr.
    Boligareal212 m²

    Indflytningsklar, Vandudsigt,

    Se bolig