St. Blichers Vej 40A
8230 Åbyhøj

Sags nr. LL4037
Find din drømmebolig

Vellykket arkitektonisk opgør med det traditionelle

Et hjem ud over det sædvanlige tæt på skole, institutioner, indkøb og Midtbyen.

Der opstår oftest utraditionelle løsninger, når arkitekter får frie hænder til at tegne og opføre deres eget drømmehus. Her på St. Blichers Vej 40a har disse arkitektoniske valg skabt et velfungerende hjem med stor sammenhængskraft. De originale rammer fra 1978 er løbende blevet opdateret med stor respekt for den ånd og stil, som de er undfanget med. Du og familien vil hurtigt føle jer hjemme her for enden af den fredelige grusvej i Åbyhøj, hvor børnene blot skal igennem det hyggelige kolonihaveområde for at komme i skole.
Også gymnasium, indkøbsmuligheder og Midtbyens tilbud ligger tæt på.

ÅBYHØJ - Du bemærker ikke længere overgangen fra Aarhus C til Åbyhøj, men når du drejer ind på de rolige villaveje, er det, som om roen sænker sig, og følelsen af at være hjemme indfinder sig. I det veletablerede villakvarter finder du både unge og mere modne familier i de forskelligartede huse, som er omgivet af opvoksede haver.

Lokalt finder du mange gode indkøbsmuligheder, ligesom skole, gymnasium og andre institutioner ligger tæt på. Faktisk skal børnene bare igennem det kolonihaveområde, som grænser op til villakvarteret, for at komme til og fra skole, og det er i høj grad med til at frigive tid i en travl hverdag. Du har desuden kun 15 min. på cykel ind til Midtbyen, og selv om villaen ligger centralt i forhold til det hele, hersker der en særlig ro på den brede grusvej, som du deler med tre andre husstande.

Opvokset, ugeneret og solvendt have
Villaen ligger for enden af grusvejen - lidt tilbagetrukket og omgivet af en dejlig, opvokset have. Derfor er du og familien ugenerede både inde og ude. Haven kræver ikke 10 grønne fingre, men er nem at holde og derfor endnu nemmere at holde af. Den rolige oase rummer bl.a. frugttræer og gode hyggekroge - herunder den store fliseterrasse, hvor du på solrige dage kan nyde godt af de varme stråler hele dagen. I pavillonen finder du ly for duggen eller sval skygge på de hedeste sommerdage. Et diskret placeret skur passer på haveredskaberne, mens værkstedsrummet er et sandt hobbyparadis.

Mod vejen bemærker du først den særegne garage, der er beklædt med adskillige lameller i sibirisk lærketræ, som er vedligeholdelsesfrit. Indbygget lys skaber hyggelig belysning i den flisebelagte forhave, når mørket falder på. Inde i garagen har du - foruden plads til bilen og familiens tohjulede køretøjer - godt med opbevaringsplads. Og du har kun få skridt hen til bagdøren, som fører ind til bryggerset, der rummer mange funktioner: Opbevaring, tøjvask og grovkøkken.

Et arkitektonisk opgør med syntetiske parcelhuse
Garagen er bygget senere end villaen, der blev opført 1978 efter streger og tanker af murer og konstruktør Lars Jørgen Jakobsen. Netop den kombination af titler kommer særligt til udtryk i byggeriet her, der bl.a. er dobbeltmuret og har mange spændende og både dekorative og funktionelle detaljer integreret i murværket ude som inde. For Jakobsen var dette hus sammen med den tvilling, han opførte til sig selv i Risskov, et opgør med den åndelige fattigdom, han mente, herskede i det masseproducerede, syntetiske parcelhusmarked, hvor al glæde og fantasi i gennemsnitfamiliens navn er bortrationaliseret, som han beskrev det i sin tid.

Konstruktionen trækker på sin vis tråde til kirkebyggeri med det centralt placerede skib, der troner højt på grunden, med lavere sidefløje i forskudte sektioner. Du ser muligvis også sydlandsk inspiration i de hvidmalede mure med det 10 år gamle røde tegltag.
Jakobsens fokus på fantasi og glæde ved byggeriet betyder også et fravalg af nemme løsninger. I stedet skaber brudte overflader og skæve vinkler karakter. Ved fordøren møder du eksempelvis det første af mange murede hulrum, der giver dybde og et utal af dekorative muligheder.

Renoveret med respekt og godt håndværk
Det dobbeltmurede hus er solidt og står stadig skarpt takket være valget af kvalitetsmaterialer og godt håndværk. Løbende renovering har desuden opdateret rammerne - bl.a. med ekstra isolering, nye 3-lags vinduer og en tilbygning til stuen - så de er endnu mere energivenlige og funktionelle i dag. Opdateringerne er sket med stor respekt for den oprindelige stil og atmosfæren i hjemmet og er udført i samarbejde med en interiørarkitekt, som bl.a. har tegnet de speciallavede køkkenelementer, der går igen i bryggerset, ligesom du flere steder ser asketræ skabe en rød tråd og udgøre en blød kontrast til stenvæggene og de opvarmede klinkegulve.

Den murede køkkenbænk er endnu en original, indbygget detalje, der stadig fungerer i dag; som læsekrog, som samtalebænk eller et sted, du kan nyde eftermiddagskaffen, mens børnene sidder med lektierne ved spisebordet. Fra køkkenet er der åben forbindelse til førstesalen, hvor loftet går til kip. Heroppe kan du indrette kontorplads på den lyse og rummelige repos, mens børnene kan indtage de to gode værelser med en imponerende udsigt over området - til kranerne på havnen ude i horisonten. På badeværelset udnytter et specialdesignet møbel opbevaringspladsen i det gamle badekar, som du dog let kan tage i brug igen som supplement til brusenichen.

I stueplanet finder du soveværelset, et toilet og det store alrum med brændeovn og udgang til terrassen. Om sommeren holder de tykke mure rummet dejligt svalt, mens de i vinterhalvåret holder godt på varmen. Den tilbyggede opholdsstue matcher den originale stil så godt, at du slet ikke ser overgangen. Store vinduer lukker masser af lys ind og skaber forbindelse til omgivelserne på samme måde, som der er indre sammenhængskraft. Du og din familie får her et hjem ud over det sædvanlige, hvor I vil trives i mange år frem.

Vellykket, velholdt og stilsikkert opdateret 70er-arkitektur, der til stadighed gør op med det fantasiløse. Perfekte rammer om et familieliv med fokus på samvær. Skøn beliggenhed i Åbyhøj tæt på skole, indkøb og centrum.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4037
BoligtypeVilla
Boligareal166 m²
Grundareal568 m²
Værelser5
Opført1978
Ejerudgifter pr. md.3.450
Garage30 m²
Kontantpris6.950.000
Udbetaling350.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Arkitekttegnet
Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Grumstolsvej 50

  BoligtypeVilla
  Pris6.995.000 kr.
  Boligareal137 m²

  Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

  Se bolig

   Malling,
   Nymarksvej 148

   BoligtypeLystejendom
   Pris6.900.000 kr.
   Boligareal226 m²

   Hesteejendom, Indflytningsklar, Landskabsudsigt,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Østboulevarden 17, 1.

    BoligtypeLejlighed
    Pris6.900.000 kr.
    Boligareal157 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig