Søvejen 29, Blegind
8362 Hørning

Sags nr. LL4903
Find din drømmebolig

Fredfyldt åndehul på udsigtsgrund ved Solbjerg Sø

Træk stikket og tank grøn energi fra de naturskønne omgivelser.

”I naturen er intet perfekt, og alt er perfekt.” Ordene tilhører den amerikanske forfatter Alice Walker, og at de er sande, får du bevis for her på Søvejen 29, hvor du har et uforstyrret og fredet naturparadis på en skrånende grund ned til Solbjerg Sø. Som et hemmeligt helle i en verden for sig og alligevel kun 15 minutter fra Aarhus – og endnu tættere på indkøbsmuligheder i Hørning. Her kan du lægge byen bag dig, holde fri og lade dig opsluge af naturens uperfekte perfekthed, freden, roen og en udsigt, du aldrig kan få nok af.

SOLBJERG SØ – Søen, der også er kendt som Stilling-Solbjerg Sø, strækker sig ca. 7 km mellem de to byer, der har givet den navn. Og i begge ender er der fællesarealer med broer og strande, hvor Stilling Badestrand har fået tildelt det Blå Flag. Den lange, smalle sø snor sig gennem det bakkede østjyske morænelandskab, som udgør et smukt sceneri til en sejltur i kajak eller jolle. Tager du fiskestangen med, kan du med lidt held fange bl.a. gedder, aborrer, sandarter og måske en ål eller to.

Med noget større held kan du måske også få krogen i en gammel sølvskat, som det siges, at danske soldater gemte på søbunden for svenskerne under Torstenssonskrigen tilbage i 1643-1645. På den anden side er dit sommerhus i sig selv en skat af den sjældne slags og det eneste hus så tæt på vandet på denne side af søen.

Hemmeligt helle i fredet natur
Sommerhuset blev opført under Anden Verdenskrig af en familie fra Aarhus, der gerne ville ud af byen. De skabte således deres helle på toppen af den skrånende grund ved Solbjerg Sø, før hele området blev fredet, og i dag ligger det stadig som en skjult perle i den smukke natur. Fra vejen ser du slet ikke bebyggelsen, der først toner diskret frem, når du kører ned ad den lange indkørsel flankeret af marker og træer. Fordi sommerhuset nærmest er bygget ind i den øverste del af skråningen, er det i første omgang også kun taget, du ser. Og hen over det får du en forsmag på den storslåede udsigt, der venter.

Træterrassen vender stik syd og udgør derfor et skønt soldæk, hvorfra din udsigt strækker sig vidt og bredt. Ned over din grund, hvor træer og anden bevoksning skaber en grøn og levende forgrund, og ud over søen med det bakkede landskab på den modsatte bred i baggrunden. Trækronerne rasler i vinden, og fuglene synger. Resten er stilhed. Vanedannende stilhed, der næsten helt automatisk får dig til at sætte mobilen på lydløs.

Frugttræerne, som inkluderer flere forskellige æbletræer, pæretræer, blommetræer og mirabelletræer, fordeler sig på forskellige plateauer på skråningen. Det ser du, når du følger trappen ned mod vandet, hvor du har et åbent areal med plæne, bålsted og egen badebro indrammet af det levende hegn, som skaber en helt særlig atmosfære her, hvor du kan få besøg af både rådyr og harer. Hiv dagens fangst i land og grill den over bålets gløder, tag en dukkert, sæt båden i vandet, eller stævn ud på søen på paddleboard.

Højt til himmelen
Vinen gror under halvtaget på terrassen og skaber en sydlandsk stemning i sommermånederne, hvor druerne suger solen til sig. Et enkelt rækværk af glas skaber læ, når vinden kommer fra søsiden, og en markise kan gribe aftenduggen, så du kan blive siddende ude, mens mørket falder på omkring dig, og måneskinnet får søen til at glitre som flydende sølv.

Med varmt træ på vægge og lofter er der autentisk sommerhusstemning, der løbende er vedligeholdt, og som holdes tørre og sunde af blæseren, der er forbundet til en solfanger. Mens du i den ene bygning har et hyggeligt køkken-alrum med plads til en sovesofa til overnattende gæster og et badeværelse med gulvvarme, udgør den anden bygning flere sovepladser eller stue efter behov.

På grund af fredningen er mulighederne for tilpasning begrænsede, men du kan naturligvis stadig sætte dit eget præg på rammerne og modernisere for at øge den enorme herlighedsværdi, som ligger i den enestående placering og omgivelserne.

Oplevelserne er mange i rammer som her, der lægger op til at trække stikket og koble af i naturen, som til gengæld lader dig op på ny med grøn energi.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4903
BoligtypeSommerhus
Boligareal42 m²
Grundareal1.182 m²
Værelser2
Opført1947
Ejerudgifter pr. md.2.166
Kontantpris3.500.000
Udbetaling175.000

Kendetegn

1. række til vand
Landskabsudsigt
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Knebel,
  Havesangervej 8, Vistoft

  BoligtypeSommerhus
  Pris3.950.000 kr.
  Boligareal131 m²

  Indflytningsklar, Landskabsudsigt, Vandudsigt,

  Se bolig

   Glesborg,
   Klitvej 28

   BoligtypeVilla
   Pris2.800.000 kr.
   Boligareal130 m²

   Indflytningsklar, Vandudsigt,

   Se bolig

    Mårslet,
    Obstrupvej 5

    BoligtypeVilla
    Pris4.500.000 kr.
    Boligareal91 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig