Skovdalsvej 2
8260 Viby J

Sags nr. LL4633
Find din drømmebolig

Renoveret murermestervilla tæt på centrum

Stemningsfulde og rummelige rammer i hyggelige Kongsvang.

Kombinationen af byliv og villavej kan være svær at finde. Her på Skovdalsvej i Kongsvang får du imidlertid det bedste af begge verdener. Frederiksbjerg og Midtbyen er så tæt på, at du kan cykle dertil på få minutter – og samtidig langt nok væk til, at du ikke skal gå på kompromis med den rolige villavejsidyl. Den smukke murermestervilla fra 1921 er blevet renoveret, opdateret og udvidet, men den oprindelige charme og atmosfære er bibeholdt. De velovervejede valg har givet en vellykket bolig, som nu er klar til at byde en ny familie velkommen hjem de næste mange år.

KONGSVANG/VIBY J – For lidt over 100 år siden – da Aarhus endnu ikke havde bredt sig ud over ringgaderne – strakte kongens marker sig over det område, der nu er kendt som Kongsvang. På de vide marker byggede kongens flåde kostbare skibe, her græssede hans heste, og det var også her, han havde den oprindelige, mondæne Kongsgaard, hvor han boede, når han opholdt sig i Aarhus. Residensen lå i øvrigt, hvor Marselisborg Gymnasium ligger i dag.

Kongsvang er stadig et eftertragtet område, der rummer et skønt villakvarter med charmerende huse på de gamle, krogede villaveje. Mange af de oprindelige villaer ligger her endnu, og efterhånden som de store grunde er blevet udstykket, er nyere villaer skudt op. Her bor mange børnefamilier, som har set værdien af at slå sig ned få minutter fra centrum. Du kan enten springe på cyklen eller tage Letbanen fra det nærtliggende stop, når Midtbyens tilbud lokker.

Tivoli Friheden, stadion, Marselisborgskovene og vandet ligger i gåafstand fra Skovdalsvej – og det samme gælder Rosenvangskolen, som er den nærmeste skole, og Forældreskolen en smule længere væk. Inden for en kort radius finder du også både institutioner, idrætstilbud og indkøbsmuligheder.

Vellykket udvidelse og smukt anlagt have
Den gamle murermestervilla fra 1921 blev udvidet i 2007-2008 med en tilbygning, der er så velafstemt med det originale, at du ikke umiddelbart bemærker overgangen. Tværtimod har villaen fået et mere harmonisk og symmetrisk udtryk, og husets linjer spejles i havens indretning. Ved hjælp af buede buksbomhække er der skabt nogle skønne uderum i den overkommelige have, der ligeledes rummer nogle skønne, sydvendte terrasser.

I grundniveau har du eksempelvis en dejlig fliseterrasse, hvor du i højsommeren kan fange aftenens allersidste solstråler. Her står et drivhus, hvor du kan dyrke dine egne grøntsager eller mere eksotiske frugter end havens udvalg af pærer og æbler. Det primære uderum er imidlertid den hævede træterrasse i niveau med stueplanet og med udgang fra det centrale køkken-alrum. Her kan en bred markise skabe skygge for solen eller ly for duggen, så det i højere grad er op til jer selv, hvornår udehyggen skal stoppe.

Skønne leverum med plads til hele familien
Med tilbygningen blev det bl.a. muligt at lave et stort, åbent køkken-alrum – noget, som kun de færreste murermestervillaer er født med. Franske døre skaber forbindelse til en tilstødende stue, hvor du kan indrette familiens tv-krog. Fra stuen leder en dør videre ind til et kontor, hvor det oprindelige køkken lå. Når pligten kalder, kan du stadig være en del af familiehyggen her.

Det nye køkken har fået lov at fylde noget mere – og den funktionelle indretning med en centralt placeret køkkenø gør det nemt at være flere om madlavningen. De hvide elementer og træbordpladen får et markant modspil af skabsfronterne i koldbruneret jern. Bag fronterne gemmer sig bl.a. køleskab og fryseskab, hvilket understreger, at du vitterligt har alting lige ved hånden. En skydedør fører ind til et ekstra værelse, der bl.a. har fungeret som børnenes fælles legerum i stueetagen.

I alrummet kan der sagtens dækkes op til fest ved et langbord med plads til 30+ mennesker. Og med åbne døre ud til terrassen er det, som om inde og ude flyder sammen. Er det ikke sommervejr, kan du i stedet tænde op for hyggen i den indbyggede brændeovn.

Værelser ovenpå og muligheder nedenunder
På førstesalen har du et nyere badeværelse med mørke terrazzofliser og Vola-armaturer i messing samt tre gode værelser, som ligger fordelt omkring en rummelig repos med plads til et skrivebord. Hvor det ene børneværelse nyder godt af kvisten, er der i det andet et stort gavlvindue og høje ovenlysvinduer, der sikrer et godt lysindfald. Det gælder også i det store soveværelse, hvor ovenlysvinduerne giver frit kig til stjernerne, når du lægger hovedet på puden. I soveværelset er skunkrummet smart udnyttet til garderobeplads.

Også i kælderen er der lyst og rummeligt. Her har du flere praktiske rum som bryggers/baderum, værksted og depotrum foruden multirummet, hvor familiens teenager fx vil kunne holde hof uden at forstyrre resten af huset.

En ideel familiebolig med fordele til børn i alle aldre. Her har I masser af atmosfære i de renoverede og rummelige rammer. Tæt på byens muligheder og naturens liv.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4633
BoligtypeVilla
Boligareal190 m²
Kælder77 m²
Grundareal770 m²
Værelser7
Opført1921/2007
Ejerudgifter pr. md.5.224
Garage15 m²
Kontantpris11.700.000
Udbetaling585.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Egernvej 24

  BoligtypeVilla
  Pris12.000.000 kr.
  Boligareal174 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Grønnegade 50E, 2.

   BoligtypeLejlighed
   Pris10.995.000 kr.
   Boligareal262 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Ny Moesgårdvej 35

    BoligtypeVilla
    Pris10.995.000 kr.
    Boligareal244 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig