Skovbrynet 54
8000 Aarhus C

Sags nr. LL4440
Find din drømmebolig

Karakterfuld villa på 346 etagemeter i skovkanten i det eftertragtede Marseliskvarter

Privat helle med stor rummelighed og opdateret klassisk stil tæt på alt.

En boligs historik er ofte med til at skabe den helt særlige karakter, som gør et hjem særegent. I denne klassiske villa fra 1937 træder dette tydeligt frem, samtidig med at rammerne er renoverede og opdaterede til et moderne familieliv. Med skoven som genbo og Midtbyen lige om hjørnet er beliggenheden optimal, og bag den opvoksede hæk kan du og familien være helt jer selv. Såvel de lyse fællesrum som de solrige terrasser indbyder til samvær og hygge, mens førstesalen rummer gode værelser, og underetagen flere anvendelige bonuskvadratmeter.
AARHUS C – Der hersker en ganske særlig stemning i det attraktive Marseliskvarter – og i særdeleshed på Skovbrynet. Vejen strækker sig mellem Jyllands Allé og Kongevejen – med villaer på den ene side og skovens træer på den anden. Det er ejendommeligt at bo så centralt som her og samtidig være blot få skridt fra skovens mange stier. Når først du har fået snøret løbeskoene, og det går derudad, kan du fortsætte gennem Mindeparken og videre til Dyrehaven eller ud til vandet for en svalende dukkert.

Spadserer du i stedet ad Skovbrynet ned mod vandet, passerer du Tivoli Friheden, inden du kommer til Tangkrogen, stranden og Marselisborg Marina, der bobler af liv i sommermånederne.

Hyggelige Frederiksbjerg og Midtbyens mange muligheder ligger heller ikke langt hjemmefra. Du kan cykle eller gå dertil, når du vil shoppe, nyde en kop kaffe på en café eller benytte dig af byens mange kulturtilbud. Har du børn, som skal i skole eller dagtilbud, er der flere muligheder inden for en kort radius, ligesom du finder gymnasium, idrætstilbud m.m. tæt på.

Klassisk stil i opdaterede rammer
At rammerne er i god stand, ser du allerede ved ankomsten til adressen. Den nyanlagte indkørsel fører dig ind bag den høje hæk og åbenbarer den gule murstensvilla, som i 2016 blev omfuget og fik nyt tag. Ved samme lejlighed blev de to skønne træterrasser etableret. Den ene ligger i husets sydøstorienterede vinkel, mens den anden vender mod nordvest. Derudover finder du en flisebelagt hyggekrog bagerst i haven ved den gamle garage med port ud til Jyllands Allé. Her kan du opbevare havemøbler og de få haveredskaber, du skal bruge i den enkle, men hyggelige have.

Trods renoveringen fornægter den klassiske stil sig ikke i villaens udtryk, hvor du måske kan ane referencer til engelske traditioner. Vinduer og døre er dekorativt indrammet af rødbrune mursten, hvilket skaber en god effekt. Ikke mindst ved hoveddøren, hvor de rødbrune sten giver endnu mere dybde.

Fra indkørslen, som i øvrigt har plads til flere biler, har du ikke langt hen til husets to indgange. Bagdøren giver adgang til underetagen, hvor du kan runde vinkælderen og vælge den rigtige flaske til middagen. Der er skabt optimale betingelser til dine vine, og i det store centrale rum, som blev renoveret i 2017, er der også fint plads til at samles flere personer om gode smageoplevelser. Med eget køkken hernede er det tilmed muligt at parre vinene med lidt passende tilbehør. Derudover rummer den sunde og tørre kælder flere disponible rum med mange anvendelsesmuligheder: Motionsrum, børnenes fælles lege-/gaming-værelse eller blot depotrum.

Sjælfulde leverum og værelser ovenpå
De tre sammenhængende stuer optager størstedelen af stueplanet. Lyset strømmer ind i leverummene fra flere sider og trækker de grønne farver med sig. Om sommeren kan du åbne den dobbelte dør til den store træterrasse og lukke fuglefløjtene ind også. Til vinter kan du i stedet tænde op i den murede pejs og lade den knitrende ild sprede ekstra varme og hygge. Pejsen står i spisestuen, hvor der er sildebensparket på gulvet, mens de øvrige to stuer har flotte plankegulve. Derudover er der etableret flotte gipslofter med stuk, som sammen med den originale trappe, de originale døre og Knud Holscher-dørgreb samt de speciallavede radiatorskjulere giver hjemmet karakter.

Køkkenet, der er fra 1999, er funktionelt indrettet med viktualierum og udgang til den anden træterrasse. Man har bibeholdt ruminddelingen og det separate køkken af respekt for den oprindelige stil. Har du lyst til at modernisere køkkenet, kan du selvfølgelig overveje at åbne rummet mere mod de omkringliggende fællesrum og skabe endnu større sammenhæng. Etagens badeværelse med det karakteristiske runde vindue er renoveret i 2016 og skiller sig stilmæssigt ud – på den elegante måde – med de mørke gulvfliser, den blå mosaik i brusenichen, armaturet fra TONI Copenhagen og Made a Mano-bordplade og håndvask, der er fremstillet af lavasten fra Etna-vulkanen.

Ud over et enkelt værelse i stueplanet ligger hjemmets værelsesafdeling på første sal, hvor toilettet evt. kan udvides til et badeværelse ved at inddrage noget af reposen. Med indbyggede skabe og en rummelig walk-in er der god plads til familiens garderobe heroppe og dermed også til både børn og voksne hver især.

Et rummeligt og privat familiehelle i skovkanten og samtidig tæt på alt det bedste, Aarhus C har at tilbyde. De klassiske rammer er lyse, velholdte og opdaterede, og rundt om villaen har du en skøn og enkel have med ugenerede terrasser.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4440
BoligtypeVilla
Boligareal217 m²
Kælder129 m²
Udhus6 m²
Grundareal760 m²
Værelser9
Opført1937
Ejerudgifter pr. md.6.067
Garage24 m²
Kontantpris9.950.000
Udbetaling500.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Ellemarksvej 23

  BoligtypeVilla
  Pris9.600.000 kr.
  Boligareal193 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Skt. Pauls Gade 4G

   BoligtypeLejlighed
   Pris7.500.000 kr.
   Boligareal98 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar, Murermestervilla,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Møllestien 57

    BoligtypeVilla
    Pris12.950.000 kr.
    Boligareal132 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig