Sivsangervej 15
8220 Brabrand

Sags nr. LL3843
Find din drømmebolig

Spændende arkitekttegnet villa ved Brabrand Sø

Friis og Moltke-inspireret stil i fredelige omgivelser tæt på by og natur.

Det er en fornøjelse at opleve, når arkitektur og omgivelser går op i en højere enhed. Det mærker du bl.a. her på Sivsangervej 15 i Brabrand, hvor villaen og terrassen med pool vender perfekt i forhold til både solen og udsigten over søen og landskabet. Den rummelige villa er opført i 1972 med tydelig inspiration fra Friis og Moltke. Stilen består i dag, fordi rammerne løbende er vedligeholdt og opdateret. Du har naturen lige uden for dine vinduer, ligesom du har skole og andre institutioner samt indkøbsmuligheder og Midtbyens liv tæt på.

BRABRAND – Aarhusforstaden opstod som en selvstændig landsby med gårde og marker, hvor der blev dyrket afgrøder. Senere sørgede jernbaneforbindelsen for, at byen blev opgraderet til stationsby. Det fik flere til at bosætte sig i Brabrand; byen voksede og opslugte andre små byer omkring sig. Det samme gjorde Aarhus, og det er i dag næsten ikke til at se, hvor Aarhus slutter, og Brabrand begynder.

Selv om Brabrand i dag har omkring 20.000 indbyggere, er der stadig plads til naturen, bl.a. kommunens største sø, Brabrand Sø, der strækker sig gennem den smukke Aarhus Ådal med store, åbne engarealer og skovområder, hvor et rigt dyre- og fugleliv trives. Også motionister nyder godt af området, når de fx løber eller cykler rundt om søen på den ca. 20 kilometer lange Brabrandstien. Du kan også følge stien 3-4 kilometer langs Aarhus Å og ind til centrum.

Med naturen i første række er du og familien ret ugeneret og omgivet af fred og ro. Samtidig har I kun få minutter til skoler, institutioner, idrætsanlæg og flere forskellige indkøbsmuligheder.

Sydlandsk atmosfære på terrassen
Når du drejer ind på Sivsangervej, kører du direkte mod den åbne udsigt over søen og det fredede grønne område, som strækker sig ned mod vandet. Lige inden vejen ender blindt ligger nr. 15. Lågen åbner ved et tryk på en knap og lukker dig ind i den lange brostensbelagte indkørsel med plads til flere biler, som fører hen til carporten. Både mod vejen og indkørslen skærmer de hårdtbrændte røde mursten for indkig. Når du træder indenfor, ser du imidlertid hurtigt, hvordan villaen åbner sig mod naturen med store vinduespartier mod det smukke land- og vandskab.

Det gælder ikke mindst i det store køkken-alrum og stuen, som er niveauforskudt. Herfra kan du også træde ud på den store, sydvendte fliseterrasse med særlige fuger, der giver ukrudtet svære kår. På terrassen mærker du nærmest en sydlandsk atmosfære – selvfølgelig primært i sommermånederne, hvor du nyder godt af solens stråler dagen lang. Og bliver det for hedt, kan du springe i poolen, som er udstyret med en såkaldt svømmetræner, der skaber modstrøm, så du kan svømme løs uden at skulle ændre retning. Et stort udhæng skaber også sval skygge eller ly for duggen, så aftenhyggen kan fortsætte, så længe der er noget godt i glassene.

Poolen er opvarmet via solceller monteret på bagsiden af det rummelige skur, der er gravet lidt ned i haven, så det ikke stjæler din udsigt. Her har du desuden plads til de få haveredskaber, som du har brug for til at holde den nemme have.

God plads til hele familien
Villaen er opført i 1972 efter tegninger af en lokal arkitekt og tidligere ansat hos Friis og Moltke. Inspirationen fra den anerkendte arkitektduo er da også tydelig – både i materialevalget, den funktionelle indretning og det stilmæssige som fx de store vinduer, den indbyggede pejs og de indvendige mursten, som i dag er malet hvide. Det er den levende udsigt, som sætter stemningen, i form af årstidens farver samt vind og vejr. Rammerne er løbende renoveret og opdateret, hvilket du bl.a. ser i køkkenet, der består af elementer fra tyske Bulthaup og kvalitetshvidevarer fra Gaggenau.

Det store, åbne alrum og stuen er familiens samlingspunkt i det daglige, og fordelingsgangen giver adgang til hjemmets værelsesafdeling, der oprindelig har bestået af tre børneværelser, et forældresoveværelse og et badeværelse. To af børneværelserne er imidlertid blevet lagt sammen, men kan relativt nemt genetableres som individuelle værelser. Fra begge børneværelserne har du udsigt til søen gennem de store vinduespartier, hvoraf et fag kan skydes til side og lukke den friske luft og naturens lyde ind. Og ligesom i fællesrummene sikrer udhænget, at der ikke bliver for varmt i rummene. Soveværelset har store vinduer mod øst, så du om morgnen kan trække gardinerne fra til synet af solopgang og græssende fedekvæg på engen ved siden af.

I badeværelset har du en kombineret bruseniche og badekar, som er muret op i de flotte gulvfliser, der ligger i hele etagen, og som både har en varm glød og er opvarmet nedefra. Endnu et badeværelse finder du i den lyse underetage, hvor lyset strømmer ind gennem ovenlysvinduerne i den lange lysbrønd. Ved opførelsen blev der indrettet en privat spaafdeling med spabad og sauna hernede, som du måske vil genoplive. Derudover består etagen af et praktisk bryggers med hvidevarer fra Miele og masser af skabsplads, teknikrum og to gode disponible rum med mange anvendelsesmuligheder: Gildesal, hjemmebiograf eller ungernes fælles frirum.

Du og familien kan blive denne spændende, arkitekttegnede villas blot anden ejer. Arkitekturen gør det optimalt at nyde beliggenheden med frit udsyn til Brabrandsøen, mens den solrige terrasse med pool skaber en sydlandsk stemning i de varme sommermåneder.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3843
BoligtypeVilla
Boligareal160 m²
Kælder106 m²
Udhus28 m²
Carport17 m²
Grundareal927 m²
Værelser6
Opført1972
Ejerudgifter pr. md.3.772
Kontantpris7.600.000
Udbetaling380.000
EnergiklasseD

Kendetegn

1. række til vand
Arkitekttegnet
Indflytningsklar
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  H.V. Kaalunds Vej 2

  BoligtypeVilla
  Pris7.395.000 kr.
  Boligareal130 m²

  Indflytningsklar, Murermestervilla,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Strandparken 25, 2. TV.

   BoligtypeLejlighed
   Pris7.900.000 kr.
   Boligareal162 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar, Vandudsigt,

   Se bolig

    Beder,
    Elmosevej 51

    BoligtypeLystejendom
    Pris7.995.000 kr.
    Boligareal251 m²

    Indflytningsklar, Landskabsudsigt,

    Se bolig