Saralystvej 21
8270 Højbjerg

Sags nr. LL4024
Find din drømmebolig

En af Højbjergs mest attraktive placeringer

225 kvadratmeter villa med historie, atmosfære og muligheder.

Nogle rammer emmer af historie og hjemlig atmosfære, mens du i andre hjem selv må skabe dem. Her på Saralystvej 21 får du begge muligheder. Den eksisterende villa fra 1835 er fyldt med sjæl og stemning, som du og familien kan indrette jer i på ny. I kan også begynde helt forfra på den idylliske grund med store, fredede træer og med både byen, skoven og vandet i gåafstand. Endnu tættere på har I skole, gymnasium og et bredt udvalg af indkøbsmuligheder. Beliggenheden er derfor ideel til den aktive børnefamilie.

HØJBJERG – I svinget på Saralystvej ligger den gamle Saralystgård, der har givet navn til vejen. Gården blev opført i 1795 som hovedgård under herregården Marselisborg på Marselis Boulevard, hvor Marselisborg Gymnasium ligger i dag. Dengang stod der ikke mange huse mellem gårdene, hvor markerne i stedet strakte sig med afgrøder i lange baner. Nogle årtier senere – i 1835 – blev ejendommen på Saralystvej 21 bygget – formentlig som staldbygning til Saralystgården med plads til dyr i stueetagen og tjenestefolk på førstesalen.

At både Saralystgården og det, der formodes at være den gamle staldbygning, stadig står den dag i dag, er med til at give vejen og kvarteret atmosfære samt et strejf af historiens vingesus. For selv om markerne nu er bebygget af hyggelige villakvarterer, kan du stadig fornemme den landlige idyl, når vinden suser i trætoppene, og fuglene kvidrer lystigt. Nærheden til skoven, Forstbotanisk Have og Marselisborg Slot er ligeledes med til at sætte den særlige stemning, som du mærker året rundt, og som hurtigt bliver en uundværlig del af din hverdag.

I gåafstand til det hele
Med skole, gymnasium og andre institutioner samt idrætstilbud og indkøbsmuligheder lige i nærheden bliver logistikken ikke meget nemmere for den travle familie, hvor alle skal hvert sit. Her har I det meste i gåafstand – også supermarkeder og specialbutikkerne på Kridthøj Torv, hvor du finder et bredt udvalg af kvalitetsvarer, når det hele skal smage ekstra godt. Du kan ligeledes gå eller cykle ind til Midtbyen, hvor restauranterne byder på mad fra hele verden, ligesom du kan få stillet din sult efter såvel kulturoplevelser som shopping. Turen derind går endda gennem skoven og langs vandet – en smuk rute, der næsten er for kort.

Skoven og vandet kan desuden blive omdrejningspunkt for dine mere sunde vaner med løbeture ad stierne mellem træerne og måske en dukkert i bølgen blå. Mulighederne er nærmest uendelige med en beliggenhed som her, så det er bare at gribe ud efter det, du har lyst til lige nu. Spontaniteten vil blomstre – og ikke kun på grund af mulighederne omkring dig, men i høj grad også takket være det hjem, du og familien sammen kan skabe jer.

Et hjem, der emmer af atmosfære
På den ca. 1.100 kvadratmeter store grund strækker en håndfuld mægtige ege- og bøgetræer sig mod himlen. Det er et betagende syn, og træerne skaber svale skyggepletter i den ellers solrige have. Det har de gjort i mange år, og fordi de er fredede, kommer de også til at blive en del af de smukke, grønne rammer om dit hjem. Du kan ligge på plænen og kigge op i trækronerne, mens skyerne sejler forbi længere oppe. Haven består i dag primært af plæne, hvor børnene kan lege og spille bold sammen med kvarterets andre børn. Også når børnene bliver lidt ældre, kan Saralystvej 21 være samlingspunkt for det sociale liv, der trives her.

Du finder hurtigt dit yndlingsspot blandt havens hyggekroge, som rækker ud over de skønne terrasser, hvoraf den ene er overdækket, og hvor vinrankerne skaber lidt sydeuropæisk stemning i den i forvejen idylliske have. Med stearinlys, tæpper og godt selskab er der ingen grund til at gå tidligt i seng, når bare vejret er nogenlunde sommerligt.

At den rødbrune toplansvilla snart har 200 år på bagen, forsøger den ikke at lægge skjul på. Historien er tydelig i murværket, hvor du bl.a. kan se konturerne af de store kampesten, ejendommen oprindeligt er opført med. Der er dog sket meget, siden der muligvis har gået dyr i stueetagen, og her har du i dag en række hyggelige stuer en suite, som også fortæller om det liv, der er levet her. I spisestuen understreger sildebensparkettet udviklingen, og i pejsestuen har det åbne ildsted i messing sørget for ekstra varme og knitrende hygge. På førstesalen åbner de store kviste rummene og giver lyset frit spil. Og i det nyligt renoverede soveværelse for enden kan du se potentialet i villaens historie med de fritlagte bjælker.

Uanset om du vil skrive videre på historien eller selv begynde på en helt ny, finder du ikke et meget bedre sted at gøre det end her. Mulighederne er mange for dig, der er klar til at gribe dem. Form dit og familiens drømmehjem i dette attraktive hjørne af Højbjerg tæt på alt det, der tæller.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4024
BoligtypeVilla
Boligareal225 m²
Grundareal1.093 m²
Værelser8
Opført1835/1966
Ejerudgifter pr. md.5.339
Garage30 m²
Kontantpris6.900.000
Udbetaling345.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Sandbakken 1

  BoligtypeVilla
  Pris6.798.000 kr.
  Boligareal263 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Jupitervej 14

   BoligtypeVilla
   Pris7.395.000 kr.
   Boligareal208 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Bakkedraget 16

    BoligtypeVilla
    Pris6.300.000 kr.
    Boligareal139 m²

    Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

    Se bolig