Obstrupvej 5
8320 Mårslet

Sags nr. LL4857
Find din drømmebolig

Gennemrenoveret idyllisk bindingsværkshus

Masser af historisk charme klos op ad åen i hyggelige Mårslet

Traditionelt håndværk og byggeskik har en forførende effekt. Ikke mindst når de er opdateret til nutidens standarder med en velbevaret tråd til det oprindelige. Det ser du her på Obstrupvej 5 i Mårslet, hvor det charmerende bindingsværkshus ligger helt tæt ved åen. Idyllen er derfor ikke til at overse i boligen, der på fantastisk vis forener nyt og gammelt. Den hyggelige aarhusforstad rummer stort set alt det, du behøver, og derudover kan du på mindre end 20 minutter køre til Aarhus C, ligesom Letbanen kan hjælpe dig frem og tilbage.

MÅRSLET – Den gamle stationsby ligger kun 10 km fra Aarhus – omgivet af bølgende marker. Turen til og fra byen er hurtig, og med Letbanen er det blevet endnu nemmere at komme frem og tilbage, hvad enten det er pligt eller fornøjelse, som kalder dig til storbyen. Efter en dag i Aarhus eller på farten er det dejligt at kunne vende hjem til fredelige Mårslet, hvor familielivet trives i sådan en grad, at der de seneste år er bygget flere nye villakvarterer her.

Du bliver en del af et aktivt lokalsamfund i det omfang, du selv har lyst. Skolen og idrætsklubben er naturlige omdrejningspunkter for fællesskabet, og med flere lokale forretninger er Mårslet nærmest selvforsynende. Du finder også flere grønne områder i byen, som skaber skønne åndehuller til aktiv udfoldelse, hundeluftning eller bare ren og skær nydelse.

Stråtækt bindingsværksidyl
”Hist, hvor vejen slår en bugt, ligger der et hus så smukt”. De første to linjer af den velkendte sang passer forbløffende godt til det lille, charmerende bindingsværkshus i svinget lige over for kirken i Mårslet. Villaen, der har fået navnet ”Aabo”, blev opført i 1852 og var dengang som nu et ikonisk hus i byen. Her har både været skomager, bladudsalg, avisdistribuering og håndkøbsudsalg af apotekervarer fra Viby Apotek, samtidig med at der gennem tiden har boet flere familier under stråtaget.

Villaen har fået sit navn pga. den unikke og smukke placering helt tæt på Giber Å, der løber tværs gennem byen. Du skal også kun lige uden for byskiltet, før markerne folder sig ud, og naturen kan nydes. Samtidig er der kun meget kort gang fra huset til både busser og Letbane, der fører dig ind til Aarhus på 20 minutter.

Gennemrenoveret til mindste detalje
At det kun er de første to linjer af den førnævnte sang, der passer, har sin årsag. De nuværende ejere havde forelsket sig i det charmerende hus, som de overtog i 2014. Det stod hurtigt klart, at det var synd at lappe på det efterhånden gamle og brugte hus, som i stedet trængte til en alvorlig kærlig hånd. Kærligheden til det oprindelige var heldigvis så stor, at ejerne i samarbejde med en specialiseret arkitekt og erfarne håndværkere – alle med ekspertise i at renovere historiske ejendomme – valgte at give boligen en gennemgribende renovering. Renoveringen tog fire år, hvor alt ved det oprindelige hus nænsomt blev pillet fra hinanden – lige fra tavl til det indvendige træværk. Herefter blev alt genopbygget efter gamle byggeteknikker.

Derfor står ingen vægge i dag skæve, gulvene hælder ikke, og træværket står rent og friskt. Selve huset er hævet 65 centimeter højere op på grunden for at skabe et mere solidt fundament og for at undgå overløb fra åen. Men de gamle syltsten er lagt igen, og dem hviler huset stadig på. Væggene er pudset op med kalkmørtel som i gamle dage. Og alt er lavet af 100 % naturmaterialer – lige fra malingen til den særlige måde, træværket er naglet sammen på. Trægulve og træværk er lavet af en særlig type gran fra Sverige, og øverst oppe er der rørpuds på væggene.

Original atmosfære med et moderne touch
Udenfor finder du en charmerende og idyllisk have med kampesten, gamle æbletræer, et stort asketræ, der giver skygge, når solen står skarpest, og masser af højbede. Når du sidder på terrassen under pergolaen, kan du lytte til åens klukkende vand, og måske er du heldig, at andemor kommer forbi med en flok ællinger, eller at fiskehejren gør fangst kun 3 meter fra stuevinduet.

Når du træder indenfor, er det den særlige kombination af nyt og gammelt, der møder dig. Grundplanen er stadig den samme som dengang – med et fantastisk køkken-alrum med spiseplads og åben pejs samt plads til et lille kontorområde. Herefter krydser du forbi det rummelige badeværelse og tager et par trin ned i stuen, der også oprindeligt var en tilbygning til det resterende hus. Tag tre trin op, og du havner i soveværelset, hvor det gamle apotekerudsalg var.

En trappe fører fra entréen op til en hyggelig overetage med loft til kip og et smukt lysindfald fra vinduerne i hver side. Her kan du bevare det åbne rum eller inddele det til mindre værelser efter behov. Alt er renoveret med stor respekt for det originale og historiske, men opdateret til moderne standarder med ekstra loftshøjde og forsatsvinduer.

Idyllisk bindingsværkshus med indbygget hjerterum, historie og charme – gennemrenoveret med stor respekt og omhu. Du har naturen lige uden for døren, bl.a. i form af Giber Å, og lokalt i Mårslet finder du både skole og indkøbsmuligheder.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4857
BoligtypeVilla
Boligareal91 m²
Udhus15 m²
Carport19 m²
Grundareal473 m²
Værelser3
Opført1852/2017
Ejerudgifter pr. md.2.302
Kontantpris4.500.000
Udbetaling225.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Mårslet,
  Nymarks Allé 151

  BoligtypeVilla
  Pris7.250.000 kr.
  Boligareal191 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Knebel,
   Havesangervej 8, Vistoft

   BoligtypeSommerhus
   Pris3.950.000 kr.
   Boligareal131 m²

   Indflytningsklar, Landskabsudsigt, Vandudsigt,

   Se bolig

    Hørning,
    Søvejen 29, Blegind

    BoligtypeSommerhus
    Pris3.500.000 kr.
    Boligareal42 m²

    1. række til vand, Landskabsudsigt, Vandudsigt,

    Se bolig