Nordre Strandvej 5A
8240 Risskov

Sags nr. LL3978
Find din drømmebolig

Karakterfuld villa med sjæl og charme i Risskov

268 renoverede etagemeter og en eventyrlig, ugeneret have nær vand og by.

Det er forskellige faktorer, som får os til at føle os hjemme. I denne villa er selve boligen, beliggenheden og omgivelserne med til at skabe et hjem ud over det sædvanlige. Autenticiteten er bevaret i de lyse, renoverede og rummelige rammer, som er omgivet af en arkitekttegnet have med skønne private uderum. Her bor du og familien tæt på Strandvejens store udvalg af forretninger og hyggelige caféer m.m. Og når lysten til en dukkert melder sig, kan du følge impulsen de få hundrede meter ned til stranden. Der er heller ikke langt til skole, sport eller Aarhus C.

RISSKOV – Vandet kendetegner Risskov i lige så høj grad som skoven, der har givet området dets navn. Og det var da også vandet, der i sin tid fik byens velhavere til at opføre sommerhuse herude, når de trængte til at komme lidt væk fra byen. I dag ligger husene tættere, og området er blevet en by i sig selv med alt det, du og familien har brug for i det daglige – herunder skoler og institutioner ganske tæt på. Samtidig fornemmer du stadig den helt særlige stemning, som altid har hersket her ved kysten.

Nordre Strandvej er selve livsnerven, som strækker sig fra det smukke parkanlæg for foden af det gamle statshospital, ud gennem Risskov og helt til Egå. Her er masser af indkøbsmuligheder i såvel specialbutikker som supermarkeder samt caféer og restauranter, hvor du kan hygge med vennerne eller hente lækker takeaway med hjem. Og der kommer hele tiden flere tilbud til. I denne ende af Strandvejen er du tæt på skoven samt Trøjborg og Aarhus C på den anden side.

Privat have med skønne uderum
Den rummelige patriciervilla ligger på en 1.175 kvadratmeter stor grund i anden række til Nordre Strandvej – med plads til fire biler i indkørslen. Placeringen giver mere ro og privatliv, mens grundens størrelse skaber luft omkring boligen. Det betyder, at du dagen lang kan nyde solen i den arkitekttegnede have, hvor formklippede hække og opvoksede planter skaber intime rum og skærmer af for omverdenen. For familiens mindste vil det samtidig være en rigtig eventyrhave, der nærmest har sin egen labyrint. Ud over gode hyggekroge, hvor du altid kan finde et sted med læ, har du også flere skønne terrasser.

På en solrig sommerdag kan du nyde skyggen under æbletræet, og hvis det alligevel bliver for hedt, fører en sti dig i retning mod vandet og en forfriskende dukkert. Du skal blot krydse Nordre Strandvej og følge Ahornvej, indtil asfalten afløses af strandsand. Den hurtige adgang gør det også attraktivt at bade på andre årstider, ligesom du kan bruge stranden til gå- og løbeture.

Højt til loftet og masser af lys
Villaen, der er opført i 1917, er ret klassisk patricierstil –dog med tilføjelsen af et charmerende tårn på den sydvendte facade, der i høj grad er med til at give boligen karakter. Heri har du på to plan skønne udestuer, hvor du i foråret og efteråret kan nyde solens stråler og kigget til vandet. Luften omkring boligen bliver omsat til et imponerende lysindfald gennem de mange høje sprossevinduer.

Selv efter et helt århundrede viser villaen stadig sin gedigne kvalitet. Det vidner også om, at der er passet godt på rammerne. De er løbende blevet opdateret og tilpasset gennem tiden – ikke mindst de seneste 30 år, hvor de nuværende ejere har renoveret med øje for den oprindelige stil og stedets sjæl. Det ser du især i de lyse og højloftede rum i både stueplanet og på førstesalen, hvor rør og el er fræset ind i væggene, der efterfølgende er filtet og pudset. Foruden udestuen har du tre sammenhængende stuer med elegante stuklofter samt et nyere køkken med hvide BoForm-elementer og integrerede hvidevarer. Fra spisestuen kan du åbne de dobbelte døre ud til den hævede morgenterrasse.

På førstesalen har du tre gode værelser og to badeværelser – ligeledes med inventar fra BoForm. En trappe leder op til det øverste plan, hvor der i sin tid har været indrettet kamre til tjenestepigerne i huset. I dag finder du ét stort og åbent rum i fuld længde med tagvinduer, der åbner for lyset og udsigten, som mod øst strækker sig ud over bugten til Mols’ bjergtinder i horisonten. Mulighederne er mange heroppe. Det er de også i kælderens yderst anvendelige 70 bonuskvadratmeter, hvor en lokal radio/tv-reparatør engang har holdt til. Fordi han var en høj mand, er flere af rummene udgravet. Kælderen rummer ligeledes eget bad og tekøkken.

Renoveret patriciervilla med masser af karakter og charme samt en eventyrlig have. Rummelige rammer om familielivet tæt på alt det bedste ved Risskov –stranden, skoven og Nordre Strandvejs mangfoldighed af butikker og spisesteder.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3978
BoligtypeVilla
Boligareal168 m²
Kælder70 m²
Grundareal1.175 m²
Værelser9
Opført1917
Ejerudgifter pr. md.5.619
Garage36 m²
Kontantpris12.000.000
Udbetaling600.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Indflytningsklar
Klassisk/Patricier

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Risskov,
  Stationsgade 15

  BoligtypeVilla
  Pris17.900.000 kr.
  Boligareal386 m²

  Indflytningsklar, Vandudsigt,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Egernvej 24

   BoligtypeVilla
   Pris12.000.000 kr.
   Boligareal174 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Viby J,
    Skovdalsvej 2

    BoligtypeVilla
    Pris11.700.000 kr.
    Boligareal190 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig