Molshovedvej 20
8420 Knebel

Sags nr. LL3619
Find din drømmebolig

Enestående fritidshus i første række til Aarhusbugten

Klassisk Friis og Moltke-stil med maksimal hygge og udsigt.
Den perfekte beliggenhed stiller krav til arkitekturen, der skal inddrage naturen på bedste vis. I et fritidshus skal rammerne indbyde til kvalitetstid i selskab med dem, der betyder mest for dig. Sådan et sted er Molshovedvej 20 på sydspidsen af Molshoved i Aarhusbugten. Det er et arkitekttegnet hus i Friis og Moltke-stil, og det er bygget, så beliggenheden udnyttes optimalt. Det lave byggeri med græstørv på taget og solvendte terrasser passer perfekt ind i naturen, mens store vinduespartier lukker masser af lys og den storslåede udsigt ind til dig.

KNEBEL – Mols natur er en betagende kulisse, og følelsen af fritid og frihed begynder allerede, når du kører ud ad vejene, der fører dig gennem små byer og forbi hyggelige gårde, hvor du kan handle lokale råvarer og produkter til dit ophold langt væk fra byens stress og jag.

På sydspidsen af Molshoved, som strækker sig ud i bugten mod Aarhus, ligger det store gods Isgården, hvis historie strækker sig tilbage til Middelalderen. Du passerer den flotte hovedbygning og kører gennem den ene af staldbygningerne på din vej. Det er med til at sætte stemningen og markerer samtidig, at du snart er fremme. Snart kører du ind på en grusvej, der fører dig ud mod kysten, hvor tyve sommerhuse ligger spredt på et stort areal udstykket fra godsets jorder i 1970erne.

Det er yderst sjældent, at du ser huse til salg her, for de går som regel i arv mellem generationerne i en familie. Og det er forståeligt nok, når du ser omgivelserne. Her er det naturen, der hersker, og området er fredet, så der bliver ikke bygget mere.

Stor grund i første række til vandet
Fra grusvejen drejer du ind på den 6.800 kvadratmeter store grund, der går ned til skrænten mod kysten. En trappe fører ned til stranden, som du ofte har for dig selv. Naturgrunden har masser af bevoksning, som skaber læ, hygge og en følelse af at være ét med naturen. Mellem beplantningen fører små stier rundt på grunden, hvor en gammel mergelgrav i dag fungerer som en skøn gryde med bålplads i midten. Her vokser hyld, brombær og slåen, som du kan lave saft, marmelade og snaps af.

Rundt om huset – og mellem dets to afdelinger – ligger en stor træterrasse, som sikrer, at du altid kan finde en plet i solen og i læ for vinden. Her kan du sidde fuldstændig ugeneret og nyde udsigten ud over vandet, hvor sejlbåde, skibe og færger sejler forbi. Grunden er sydvendt, og Aarhusbugten breder sig ud, så du kan se Helgenæs, Samsø, Tunø, kysten syd for Aarhus og selve Aarhus by og havn. Når du kommer fra stranden, kan du tage stalddøren direkte ind til anneksets badeværelse, hvor du kan skylle sand og saltvand af, inden du lægger dig i solen på terrassen eller tager plads foran pejsen.

Den lave bygning med græstørv på taget passer smukt ind i naturen, mens den hvide murstensmur, som er husets rygrad, og farvevalget alligevel får byggeriet til at stikke ud på en meget elegant måde. Arkitekturen har tydelige 70er-referencer, men har alligevel noget tidløst over sig i form af den åbne indretning. Det siger også noget om kvaliteten af byggeriet og materialerne, at huset står så skarpt, som det gør efter mere end 40 år i det klima, som følger med en bolig ved kysten.

To afdelinger med rum til hygge
Parkér bilen i den dobbelte carport med skur, mens den lange indkørsel giver god plads til gæsteparkering, og det er oplagt at bruge de smukke og rummelige rammer til at samle familie og venner. Både inde og ude er der plads til hygge, og omgivelserne lokker jer ud i området, hvor Nationalpark Mols Bjerge og charmerende Ebeltoft er oplagte udflugtsmål. Sovepladser er der også mange af.

Fritidsboligen består af to afdelinger, hvor den største er 77 kvadratmeter stor og rummer det åbne køkken-alrum og opholdsstue, et skønt soveværelse, et badeværelse og en entré med plads til sko og overtøj. I annekset på 38 kvadratmeter finder du yderligere to værelser med ekstra sovepladser på hemsene, et badeværelse med sauna og en mindre opholdsstue. De to afdelinger spejler hinanden stilmæssigt, og de arkitektoniske greb går igen: Solide bjælker holder taget oppe, og smalle ruder mellem bjælkerne skaber nogle ekstra luftige rum, hvor de enorme vinduespartier mod vandet giver fuldt udbytte af både udsigten og det særlige lys ved kysten.

Oprindelig, tidløs charmePå anneksets badeværelse er saniteten skiftet ud, men derudover står boligen, som arkitekten i samarbejde med bygherren tegnede den. Det ser du bl.a. i farveskalaen, materialevalget, de murede sofaer og skydedørene, men også i den funktionelle indretning, der var langt forud for sin tid. Huset er bygget som helårshus, der er gulvvarme overalt, og diskrete gulvkonvektorer sikrer en behagelig temperatur, selv når elementerne raser udenfor på en råkold efterårs- eller vinterdag. I begge opholdsstuer er der åben pejs, der bidrager til hyggen. Dæmp loftlyset og nyd varmen fra ilden og flammernes skær.

For nylig er huset blevet tilsluttet fibernet, så du og dine gæster er sikret en stabil netforbindelse til TV og andet elektronisk udstyr.

Med en beliggenhed midt i naturen og en uspoleret havudsigt får din fritid indhold af høj kvalitet. Arkitekturen får det bedste ud af omgivelserne, og rammerne gør det virkelig nemt at koble af og bare nyde at være til.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3619
BoligtypeSommerhus
Boligareal115 m²
Carport30 m²
Grundareal6.800 m²
Værelser5
Opført1975
Ejerudgifter pr. md.4.971
Kontantpris6.000.000
Udbetaling300.000

Kendetegn

1. række til vand
Arkitekttegnet
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Knebel,
  Asgilhøjevej 17

  BoligtypeSommerhus
  Pris8.500.000 kr.
  Boligareal225 m²

  Vandudsigt,

  Se bolig

   Knebel,
   Havesangervej 26

   BoligtypeSommerhus
   Pris2.950.000 kr.
   Boligareal162 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar, Vandudsigt,

   Se bolig

    Knebel,
    Havesangervej 5A

    BoligtypeGrund (Sommerhus)
    Pris1.600.000 kr.
    Boligareal0 m²

    Landskabsudsigt, Vandudsigt,

    Se bolig