Mejlgade 77
8000 Aarhus C

Sags nr. LL3983
Find din drømmebolig

Charmerende og rummeligt byhus i Mejlgade

Stemningsfuld og hemmelighedsfuld midtbyoase med sydeuropæiske træk.

For mange er Mejlgade indbegrebet af Aarhus Midtby med sit mangfoldige udbud af spisesteder, specialforretninger og kreative arbejdsfællesskaber side om side med boliger. Den stemning, som Mejlgade skaber, spejler byhuset med nummer 77 på den mest charmerende vis. Her flytter du og familien ind i smukt renoverede og rummelige rammer, hvor oprindelige elementer stadig trækker tråde langt tilbage i tiden - ja, helt til opførelsen i 1800. Samtidig sender den hyggelige gårdhave dine tanker mod sydeuropæiske himmelstrøg, hvor familien samles i skyggen under det grønne, mens vandet risler, og fuglene synger. Det er ikke til at forstå, at du herfra kan træde direkte ud i centrum af den jyske hovedstad.

AARHUS C - Den gamle middelaldergade i hjertet af Aarhus emmer af byens liv og historie, og det er altid en oplevelse at komme fra havnen, hvor de moderne byggerier tårner sig op, eller fra travle Nørrebrogade og ind i Mejlgade, hvor der hersker en ganske særlig stemning. Caféer, spisesteder og specialforretninger giver sammen med privat erhverv gaden den hyggelige energi og puls, som den er så kendt for.

Følger du Mejlgade mod syd, finder du Aarhus Katedralskole over for Domkirken og Aarhus Teater. Du har både skole, børnehave og andre institutioner tæt på - sammen med alle Midtbyens oplevelser og tilbud, herunder biografen Øst for Paradis, som blot er en af Latinerkvarterets mange klassikere. Mod nord kan du derimod hurtigt befinde dig mellem træerne i Riis Skov, hvor du også finder Den Permanente, der om sommeren er et stort trækplaster for badelystne byboere, ligesom Havnebadet er ved at blive det på Aarhus Ø.

To byhuse blev til ét
Fra gaden ser du tydeligt, hvordan byhuset med nummer 77 engang har bestået af to selvstændige boliger. De forskellige facader er en del af den charme, som går igen inden for hoveddøren. Her strækker en gang sig i fuld længde ned mod gårdhavens hyggelige blanding af stenbro, grønne vækster og baghuse. Gangen forbinder desuden alle stueetagens rum - den funktionelle garderobe med indbyggede skabe for enden, det praktiske bryggers med indbygget hemmelighed, det nyere og dejligt store badeværelse samt selve boligens hjerte: Køkken-alrummet og stuen med vinduer mod både gården og gaden.

Centralt i rummet står et åbent ildsted, som er muret op og fortsætter lodret gennem hele boligen. Ildstedet er ikke alene et råt, dekorativt element. Du kan sagtens tænde op og skabe ekstra hyggelig stemning med knitrende ild og varme. Der er aftræk til røgen, og ildstedet bringer sammen med det synlige bindingsværk stedets historie ind i nutiden. Et stort vinduesparti fra gulv til loft og med en stor skydedør åbner rummet mod gårdhaven og trækker farverne og den sydlandske stemning med ind i alrummet. I det lange køkken har du godt med såvel opbevarings- som arbejdsplads, og med skydedøren åben er det, som om inde og ude flyder ubemærket sammen.

Det er uvist, hvornår de to byhuse blev lagt sammen, men det er nemt at få øje på gevinsterne. I dag har du en rummelig bolig med god plads til familien, der ønsker at have Midtbyen lige uden for døren. På førstesalen bemærker du også den oprindelige opdeling, for du skal eksempelvis træde et enkelt lille trin op for at komme ind i soveværelset, der har vinduer mod gårdens grønne univers. Ud over et
ekstra badeværelse finder du på etagen to regulære værelser samt en dejlig overraskelse i form af opholdsstuen, hvor loftet går til kip med fritlagte bjælker og synligt bindingsværk på den høje gavlmur. Et imponerende rum at træde ind i. En trappe leder op på en repos med udgang til en hyggelig, vestvendt altan. Og i forlængelse af reposen har du endnu et skønt rum - her strømmer lyset ind gennem ovenlysvinduerne, og anvendelsesmulighederne er mange.

Hemmelighedsfuldt og stemningsfuldt
Selv om boligens charme ikke er til at overse fra gaden, viser den dog ikke alle sine herligheder for hvem som helst. Gårdhaven ligger eksempelvis som en godt gemt oase, hvor kun de indviede får adgang. Heromme blomstrer rododendronerne og kirsebærtræet i de skønneste farver, og du kan tage plads i solen, som på rigtige sommerdage skinner her fra formiddag til ud på aftenen. Du kan også søge ind i den skønne loggia eller det indbydende baghus, der med sit klare tag kan fungere som orangeri, atelier eller ungdomsafdeling.

En anden hemmelighed er det kælderrum, som du finder under lemmen i gulvet i bryggerset. Hernede er der skabt den hyggeligste hule indrammet af selve boligens fundament i kampesten og solide bjælker. Ud over god opbevaringsplads har du altså også muligheden for at have en slyngelstue, som kun de heldigste slyngler får lov at opleve.

Et ganske unikt byhus, der gemmer på hemmeligheder og historier, lige midt i byen. Rummeligt, velholdt og med mange muligheder. Du er kun ca. 100 meter nord for Latinerkvarteret, men du har også en bid af Sydeuropa lige her med din vidunderlige gårdhave.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3983
BoligtypeVilla
Boligareal185 m²
Kælder40 m²
Udhus60 m²
Grundareal219 m²
Værelser7
Opført1800/1938
Ejerudgifter pr. md.3.328
Kontantpris9.000.000
Udbetaling450.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Langelinieparken 18, 1. th.

  BoligtypeLejlighed
  Pris7.995.000 kr.
  Boligareal162 m²

  Indflytningsklar, Vandudsigt,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Jægergårdsgade 21C

   BoligtypeVilla
   Pris7.900.000 kr.
   Boligareal128 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Lyngbyvej 12

    BoligtypeVilla
    Pris7.500.000 kr.
    Boligareal108 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig