Mantziusvej 1
8270 Højbjerg

Sags nr. LL3929
Find din drømmebolig

Elegant 30er-villa på toppen af Skåde Bakker

Gennemtænkt funktionel arkitektur og gode opholds-rum både inde og ude.

Funktionalismen er kendetegnet ved, at funktionen fremmer formen. Derfor er udtrykket som regel enkelt med kun få ornamenter og krummelurer. I denne 30er-villa på Mantziusvej 1 på toppen af Skåde Bakker udgør det enkle og de rene linjer til gengæld dekorative elementer i sig selv. De stilrene og lyse rammer giver familien plads til at være til og være sig selv. I kan flytte direkte ind og føje jeres egen personlighed til det velholdte hjem, som er omgivet af en smuk, opvokset have med private rum til ophold, leg og spil. Med skole, indkøb, skov og by tæt på er funktionaliteten fuldendt.

SKÅDE BAKKER - Der, hvor byen bliver til skov, ligger Skåde Bakker med al sin naturlige charme. Det kuperede terræn og de hyggelige villaveje skaber en særlig stemning, som kun bliver forstærket af nærheden til naturen. Skoven strækker sig langs kysten mod nord og syd, og her finder du endeløse stier, som du kan løbe, cykle eller slentre ad mellem stammerne. Og på den anden side af skoven træder du ud på stranden, hvor du kan tage en forfriskende dukkert i bugtens vand.

Området og omgivelserne byder på mange flere oplevelser og muligheder: Moesgård Museum, golfbanen, Lyseng Idrætsanlæg og ikke mindst midtbyen, hvor du kan cykle ind på ingen tid. Børnene har desuden kort til skolen, som ligger lige om hjørnet, og derudover fører lukkede stisystemer de små trygt rundt i kvarteret.

Private uderum i den smukt anlagte have
Den smukt anlagte have er godt opvokset og indrammer den hvide villa i et væld af grønne nuancer, der brydes af den store blodbøgs røde skær. Strategisk placerede hække og buske skaber intime rum i den store have - uden at blokere for det lys, som også fylder hjemmet. Helt tæt på huset har du en hyggelig skål i haven med flere opholdsterrasser, hvor du nyder godt af sol og læ hele dagen. Allerede i det tidlige forår er her dejligt varmt, og i midten af skålen spejler det runde bassin himlens farver og skyernes svævende bevægelser.

På plænen kan børnene spille bold, og øverst i haven kan familien samle sig om bålstedet og bage snobrød eller riste skumfiduser over gløderne, mens solnedgangen sætter himlen i flammer. Øverst fra grunden kan du i klart vejr ane kranerne på havnen, hvilket understreger, hvor tæt du er på byen, selv om du her befinder dig i din egen verden.

Enkelt, funktionelt og yderst æstetisk
Villaen ligger for enden af Mantziusvej, der leder videre hen til Skåde Skole. Den klassiske 30er-arkitektur fortæller om boligens alder.
Den er så velholdt, at man ikke skulle tro, at den har stået her på grunden i snart 100 år. Den nuværende ejer, som selv er arkitekt, har med stor respekt for den oprindelige stil skabt et tidssvarende, rent og enkelt udtryk, der fremhæver den særlige elegance, som du bemærker med det samme, du åbner hoveddøren.

Den langstrakte gang, du træder ind i, opdeler hjemmets fællesrum og værelsesafdelingen. Vinklerne i det lyse sildebensparket viser vejen frem, mens integreret belysning og det runde ovenlysvindue skaber atmosfære. Egetræsskydedøre fra gulv til loft leder ind i hhv. den store stue og køkken-alrummet, som ligger en suite. Køkkenalrummet fra 2008 er med udvalgt specialdesign af egen formgivning,
som til fulde lever op til det funktionelle ideal med masser af arbejdsplads ved den lange stålbordplade, hvis ekstra dybde samtidig sikrer optimal opbevaringsplads i underskabe og skuffer.

Også stuen er dejligt rummelig og har sammen med køkkenalrummet dannet ramme om flere familiefester med op til 50 gæster. Størrelsen gør det muligt at indrette flere forskellige kroge, hvor familien kan være sammen og stadig lidt for sig selv på én og samme tid. Rummene fyldes med lys og farver gennem de enorme vinduer, som vender mod havens grønne univers. Det er vind, vejr og årstiden, der er scenemester her, og på en blæsende kold efterårsdag kan du tænde op i brændeovnen efter en tur i skoven, mens du i sommerhalvåret kan åbne den dobbelte terrassedør fra køkkenet og lade havens lyde flyde med ind. Den bredt designede trappe, som leder ned til terrassen, har også funktion som siddeplads - fx til dagens første kop kaffe i morgensolen.

Velfungerende hjem i særklasse
Værelsesafdelingen i stueplanet består af tre værelser og to badeværelser, der begge blev lavet i 2014, hvor også alle etagens vægge, lofter og øvrige overflader blev istandsat. Stilmæssigt er badeværelserne identiske - specialdesignede med Vola, Boffi-møblering, Corian og store fliser i marmor fra Carrara i Italien. Fliserne er brudt ud af samme stykke, hvilket skaber et flot forløb i venerne hen over gulvet og op til loftet. Det største af badeværelserne ligger i forbindelse med soveværelset, og her har du både dobbeltbruser og -vask.

Overalt ser du veltænkte detaljer, der alle sammen er med til at højne oplevelsen af hjemmet og følelsen af at bo et helt særligt sted - herunder den integrerede belysning, ovenlys, de høje skydedøre, de plane radiatorer og vindueskarmene i Corian. Der er desuden ført strøm til væghængte højtalere, og de fleste lyskontakter fungerer som dæmpere, så du nemt kan sætte den helt rigtige stemning til lejligheden.

Den ligeledes lyse underetage giver familien endnu flere muligheder for at brede sig. De anvendelige rum kan bruges til gæster, gaming, fitness eller hjemmebiograf og kan evt. omdannes til et sandt teenageparadis eller hjemmekontor. Når du har parkeret bilen i den brede dobbeltindkørsel, vil du nok oftest i hverdagen tage indgangen hernede, hvor en rummelig entré hjælper hele familien af med overtøj, sko og evt. cykler. På den måde afspejler hele huset den høje grad af funktionalitet, der kombineret med de velvalgte kvalitetsmaterialer skaber et velfungerende hjem i særklasse, som du og familien kan nyde fra allerførste dag.

Familiens private helle i Skåde Bakker tæt på byen, skoven og alt det, I har brug for i det daglige. Flyt direkte ind i de lyse og velholdte rammer, der både inde og ude er helt i top. Den gennemgående og elegante funktionalitet gør det nemt at føle sig hjemme, mens den smukke have sætter kulør på hverdagen.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3929
BoligtypeVilla
Boligareal145 m²
Kælder110 m²
Grundareal1.108 m²
Værelser5
Opført1931/1938
Ejerudgifter pr. md.5.000
Kontantpris5.900.000
Udbetaling295.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Arkitekttegnet
Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Dalvangen 44B

  BoligtypeVilla
  Pris5.900.000 kr.
  Boligareal166 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Bakkedraget 16

   BoligtypeVilla
   Pris6.300.000 kr.
   Boligareal139 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Sandbakken 1

    BoligtypeVilla
    Pris6.798.000 kr.
    Boligareal263 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig