Kriegersvej 15
8000 Aarhus C

Sags nr. LL5017
Find din drømmebolig

’Hemmelig’ midtbyperle med skøn gårdhave

Totalrenoveret byhus med stilfuldt udtryk og høj kvalitet.

Nogle hjem emmer så meget af charme, at du næsten ikke kan undgå at blive forelsket ved første blik. Sådan et hjem gemmer sig her på Kriegersvej, hvor du har Midtbyen til den ene side og Frederiksbjerg til den anden. Byhuset fra 1880, der har bagsiden mod gaden, er i dag så godt som nyt efter en omfattende renovering og tilbygning, som blev fuldendt i 2023. Derfor kan du flytte direkte ind og nyde de stilfulde rammer og den gennemgående høje kvalitet. Den hyggelige gårdhave giver huset en ekstra dimension, som kun får din kærlighed til stedet til at vokse.

MIDTBYEN – På Kriegersvej bor du helt centralt i forhold til såvel Midtbyens som Frederiksbjergs mange muligheder og oplevelser. Kaffebarer, vinbarer og spisesteder ligger side om side med specialbutikker, ligesom du finder flere supermarkeder inden for en kort radius. Det samme gælder de mange forskellige kulturelle tilbud på Godsbanen, i Musikhuset og i Ridehuset. Og skal du have pulsen op, kan dine løbesko hurtigt ramme Brabrandstien, der kan føre dig langs med åen og ud til Brabrand Sø.

Kriegersvej er ensrettet med udkørsel til Frederiks Allé, og derfor er der ikke megen trafik på den brostensbelagte vej, hvor du desuden oftest kan finde en parkeringsplads. Som alternativ til din beboerlicens kan du leje en plads i et nærliggende p-hus, hvis du gerne vil have tag over bilen. Den centrale beliggenhed betyder i hvert fald, at du formentlig kan cykle eller gå til det meste.

En privat og hemmelig oase
Fra vejen ser du kun husets bagside med to rækker hvide dannebrogsvinduer i den enkle og elegante facade. Allerede her kan du se, at huset har gennemgået en transformation, der gør, at det skiller sig ud fra nabohusene – men med en velbevaret charme, som de gamle byhuse har. Det nye tag og kvisten fortæller ligeledes, at ejendommen er så god som ny.

Den fortælling fortsætter, når du bevæger dig om i gården, som giver adgang til huset. Fordi huset ligger for enden, er du ganske ugeneret, og du har således din egen private oase her. Den hyggelige gårdhave skaber en varm velkomst med terrasser i flere niveauer, hvor du kan flytte dig efter solen eller skyggen i løbet af dagen. Bede indrammet af corten-stål skaber grønt liv i gårdhaven, der desuden er skærmet godt af.

Lamper og diskrete uplights i bedene sætter stemningen en lun sommeraften, hvor markisen griber duggen, så udehyggen kan fortsætte ufortrødent på træterrassen foran huset. Herfra åbner en dobbeltdør ind til den tilbygning, som blev tilføjet i forbindelse med renoveringen. Det har skabt ekstra plads til entré og gæstetoilet samt spiseplads med kig til gårdhaven – og himlen gennem ovenlysvinduet.

Gennemført gennemrenoveret
Ydermurene og de rustikke loftsbjælker er noget af det eneste, der står tilbage fra det oprindelige. Man er således nærmest startet forfra – også med både el- og vvs-installationer samt gulvvarme på alle tre plan. Alle materialer er nøje udvalgt til huset for at sikre en rød tråd i den gennemgående høje kvalitet og det stilfulde udtryk. Derudover er byhuset smart, i den betydning at alle hårde hvidevarer, varmen, ventilationen, lyset og låsen på hoveddøren kan styres via telefonen.

Det østrigske sildebensparket i eg går ligeledes igen på alle tre etager, der er bundet sammen af den speciallavede trappe i massiv eg, som matcher gulvet. Kun på gæstetoilettet og badeværelset er der andre gulve – dog stadig i sildebensmønster med flotte glaserede kalkfliser fra Sicilien. Kontakter, dørhåndtag og greb i hele huset er af mærket Buster + Punch, som ud over at være flotte skaber en helt anden taktilitet, når du fx skal tænde for lyset.

Leverum nede, værelser oppe
Køkken-alrummet breder sig over det meste af stueplanet, hvor lyset strømmer ind fra såvel gården som gaden. I køkkenet med elementer fra JKE Design bryder de fingertappede skuffer i egetræ det stemningsfulde mørke udtryk, som fronterne og den helt tynde keramiske bordplade skaber – i elegant samspil med den mørke underlimede vask, den nedfældede kogeplade med indbygget emhætte og glasset i de eneste hvidevarer, som er synlige i den høje skabsvæg: Vinkøleskabet og de to ovne. Alle hvidevarer i køkkenet tilhører i øvrigt Siemens’ topserie IQ700.

På førstesalen giver en repos adgang til badeværelset – der ligesom både køkkenet og gæstetoilettet har JKE-inventar med fingertappede skuffer – og et stort soveværelse med indbygget skabsvæg. De rå mursten er genbrugt fra et andet sted for at skabe den helt rette atmosfære. Øverst oppe kommer bjælkerne endnu mere til deres ret med loft til kip. Her kan du indrette et ekstra værelse, en ekstra stue eller et hjemmekontor. Også her er der indbyggede skabe til praktisk opbevaring, og på de to altaner har du udsigt til byen og dagens allersidste solstråler.

Gennemførte rammer gemt midt i byen. En privat oase med gårdhave og tre etager med en forførende charme samt gennemgående høj kvalitet og stilfuldendt udtryk.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL5017
BoligtypeRækkehus
Boligareal125 m²
Udhus14 m²
Grundareal143 m²
Værelser5
Opført1880/2023
Ejerudgifter pr. md.3.895
Kontantpris9.000.000
Udbetaling450.000
EnergiklasseA2010

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Valbyvej 11

  BoligtypeVilla
  Pris7.995.000 kr.
  Boligareal144 m²

  Se bolig

   Aarhus C,
   Bernhardt Jensens Boulevard 117, 4. 5.

   BoligtypeLejlighed
   Pris11.000.000 kr.
   Boligareal185 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Stadion Allé 33, 2. th.

    BoligtypeLejlighed
    Pris6.750.000 kr.
    Boligareal128 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig