Kragelunds Allé 18
8270 Højbjerg

Sags nr. LL4858
Find din drømmebolig

En af Højbjergs historiske perler i Kragelundskvarteret

Rummelige rammer tæt på naturen, Kragelundskolen og Lyseng.

En god historie bliver endnu bedre af at blive smukt genfortalt. Her på Kragelundsallé 18 i Højbjerg er bindingsværksejendommen fra 1927 den levende fortæller. Siden 2016 har boligen gennemgået en omfattende renovering. Historien er bevaret i de mange oprindelige detaljer, der er med til at give hjemmet sjæl og atmosfære. Leverummene er åbnet op, så du og familien har masser af lys og luft omkring jer. Og det hele er omkranset af en opvokset have. Her bor I tæt på skoven, ligesom stier fører direkte til Kragelundskolen og Lyseng Idrætsanlæg på ingen tid.

HØJBJERG – Før det eftertragtede område syd for Aarhus blev bebygget med villaer, var landskabet præget af moser, enge, marker og skov. Her fandtes også flere lergrave, som forsynede de fem lokale teglværker, der bl.a. producerede tegl til byggerierne i Aarhus – herunder universitetet. Kragelund Teglværk, som i en periode var det største af teglværkerne, blev opført i 1851 – og hertil blev forpagterboligen på Kragelunds Allé 18 bygget i 1927.

Boligen bærer navnet Skovhuset, og du har da heller ikke langt til skoven, som stadig flankerer Højbjergs hyggelige villakvarterer. Mange af haverne rummer også fortsat store, gamle træer, der giver området dets karakteristiske stemning. Turen ind til Midtbyen går ligeledes gennem skoven, forbi Mindeparken og langs vandet – en flot rute, som du kan cykle på ca. 15 minutter.

Du finder dog også alt det, du og familien behøver i det daglige, lige i nærheden. Den nærmeste skole er Kragelundskolen, som børnene kan gå til på få minutter sammen med klassekammeraterne, der skal samme vej. Idrætstilbud er der ligeledes mange af ved Lyseng, hvor både voksne og børn kan dyrke alt fra fodbold og håndbold til badminton og svømning. Indkøbene kan du klare ved Kridthøj Torv, hvor du finder supermarkeder såvel som specialforretninger.

Velbevaret og forskønnet historie
Når du drejer ind ad Kragelunds Allé, finder du nummer 18 for enden af vejen. Det flotte bindingsværk, de gule teglsten og det røde tegltag er i deres egen ret indbegrebet af Højbjerg og stedets historie. Villaen ligger lidt tilbagetrukket fra vejen med en forhave belagt med granitskærver, hvor den gamle brøndpumpe og flagstangen giver mindelser om en gårdsplads i mere landlige omgivelser.

Den landlige idyl bliver kun forstærket af roserne, der vokser på den ene gavl, den flotte syren og æbletræet. I den sydvendte baghave er der masser af plæne til leg og spil – og enkle bede, som ikke kræver ret meget arbejde. Mens du i drivhuset kan dyrke dine egne grøntsager, har du flere bærbuske lige udenfor. Og på de to store fliseterrasser i granit kan du tage for dig af solens stråler ad libitum – og køre markisen ud, hvis det bliver for hedt, eller hvis du vil skabe ly for aftenduggen.

Historien er synlig inde som ude, men du bemærker også hurtigt, at rammerne er velholdte og gennemført opdaterede. Det nyligt malede træværk, de renoverede fuger og de energirigtige vinduer samt nye tagrender og nedløbsrør i kobber er med til at sætte stilen. Også al el og vvs er skiftet, ligesom der er efterisoleret, og underetagen er udgravet.

Funktionelt indrettet til familielivet
En smuk stentrappe fører op til hoveddøren, hvor du også ser en særlig sekskantet teglsten præget med ”Kragelund”, der stammer fra det gamle teglværk. Til daglig benytter du nok indgangen via den dobbelte garage for enden af den brede indkørsel i betonfliser. De originale el-porte er blevet renoveret, så de kan lukke dig ind ved et tryk på en knap. Fra garagen, hvor du kan holde gilder på det slidstærke epoxygulv, har du direkte adgang til boligen. Her tager et entrérum med et specialbygget garderobemøbel imod hele familiens fodtøj og overtøj.

For enden af gangen folder det store køkkenalrum og stuen sig ud – stilfuldt bundet sammen af det lyse sildebensparket. En original skydedør giver adgang til den tidligere jagtstue, der i dag er en stemningsfuld spisestue med træpaneler, loftsbjælker, radiatorskjulere og trægulv i forbandt mønster med mørke stave mellem de lyse egestave. Leverummene er hjemmets hjerte og familiens samlingspunkt, hvor I kan være sammen – også når I hver især er optaget af egne gøremål og aktiviteter. Og lyset strømmer ind fra flere sider gennem de sprossede vinduer.

En svungen trappe med linoleumsbeklædte trin fører op til førstesalen. Heroppe finder du de praktisk opdelte værelsesafdelinger. I det store soveværelse åbner en kvist med fransk altan for lyset og udsigten over haven. Et specialbygget skabsmøbel udnytter skunkpladsen til garderobe, og på det rummelige badeværelse skaber de store grå gulvfliser en elegant kontrast til de hvide overflader. Materialerne og kontrasten går igen på etagens andet badeværelse nær de to gode børneværelser, samt på hjemmets tredje badeværelse i underetagen.

De 110 nedre kvadratmeter er renoveret til boligstandard med en god loftshøjde og varme i gulvfliserne. Foruden badeværelset har du et disponibelt rum med masser af anvendelsesmuligheder. Med egen indgang kan familiens teenager fx invitere vennerne på besøg her uden at forstyrre resten af huset. En glasdør åbner til et naturligt kølet vinrum, mens en låge giver adgang til en tør krybekælder, der har godt med ekstra opbevaringsplads.

En gennemrenoveret historisk perle i Højbjerg – tæt på skov og skole. 345 etagemeter funktionelt indrettet til familielivet. Med velbevarede originale detaljer og atmosfære.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4858
BoligtypeVilla
Boligareal235 m²
Kælder110 m²
Grundareal1.374 m²
Værelser7
Opført1927/1968
Ejerudgifter pr. md.5.317
Kontantpris12.500.000
Udbetaling625.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  L.A. Rings Vej 33

  BoligtypeVilla
  Pris12.900.000 kr.
  Boligareal219 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Arnakvej 6

   BoligtypeVilla
   Pris13.950.000 kr.
   Boligareal209 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Elverdalsvej 161

    BoligtypeVilla
    Pris10.500.000 kr.
    Boligareal216 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig