Kølbakken 15, Basballe
8400 Ebeltoft

Sags nr. LL5069
Find din drømmebolig

Levested med storslået udsigt og mange muligheder

Renoveret for et tocifret millionbeløb og omgivet af smuk natur.

At naturen har en nærmest magisk kraft, får du hurtigt bekræftet her på Kølbakken 15 midt i vidunderlige Mols Bjerge. Udsigten strækker sig på tre sider ud over bakkede marker, skov og hav. Freden og roen omfavner dig, og området byder på et utal af oplevelser. Alt sammen smitter af på humøret og løfter tilværelsen til nye højder. Den store ejendom består af fem længer, hvoraf de tre er renoveret for et tocifret millionbeløb. Stedet bliver i øjeblikket brugt til B&B og bryllupsfester, og du har mange muligheder for at forme dit og familiens private paradis her.

BASBALLE – Omkranset af den smukkeste natur i Mols Bjerges bakkede terræn ligger byen Basballe. Her finder du den pragtfulde ejendom højt placeret på en sydvestvendt skråning, som strækker sig ned mod Kalø Vig. Til den modsatte side ligger Ebeltoft Vig, og du har således aldrig langt til en dukkert eller andre oplevelser i eller på vandet. Du kan også både cykle, løbe, vandre og ride i den enorme Nationalpark Mols Bjerge, hvor der findes et utal af interessante ruter.

I sommersæsonen kan du købe friskhøstet frugt og grønt ved de mange lokale boder langs vejene, ligesom der året rundt er gode indkøbsmuligheder i Rønde og Knebel inden for ca. 10 minutters kørsel. Gourmetoplevelser findes helt tæt på med hyggelige Molskroen nede for enden af Molsvej og restaurant Moment i Rønde. Derudover byder stemningsfulde Ebeltoft på et rigt udvalg af spisesteder og kulturoplevelser – kun ca. et kvarters kørsel hjemmefra.

Mentalt er man lysår fra storbyen, men det tager faktisk kun ca. 45 minutter at køre ind til Aarhus. I området er der flere offentlige og private skoler, hvoraf den nærmeste er Syddjurs Friskole i den lille landsby Egens, som ligger blot fem minutters kørsel fra ejendommen. Placeringen er således helt optimal for dig, der gerne vil tæt på naturen uden at komme for langt væk fra byen.

2,5 hektar med have, skov og vild natur
Ejendommen, der er et nedlagt landbrug fra 1925, ligger på en 2,5 hektar stor grund, som i sig selv byder på naturoplevelser. En robotplæneklipper tager sig af græsset rundt om hovedbygningen, mens engarealet og skovstykket stort set passer sig selv. Følger du stien gennem skoven, kommer du ned til en lille sø, hvor du for alvor mærker stedets idyl. Ikke mindst når du her og i din have møder rådyr, som jævnligt lægger vejen forbi.

På den store nordvestvendte fliseterrasse, der er indrammet af hortensier og rododendroner, kan du nyde solens stråler fra middag til ud på aftenen, hvor solnedgangen fylder himmelrummet med et spektakulært farvevæld. Udsigten er helt i top med det bugtende landskab, som folder sig ud foran dig med marker og skov – og længere ude glimter vandet i Kalø Vig, hvor du kan se øen med slotsruinen. Når mørket falder på, kan du supplere stjerneskæret med væglamperne på terrassen og uplights, som lyser grønt op på det store piletræ og skaber en hyggelig atmosfære.

Gennemrenoveret bolig med imponerende udsigt
Der er ikke meget tilbage af det oprindelige hovedhus – ud over den landlige stil, som er blevet løftet i forbindelse med den gennemgribende renovering. Hovedbygningen og to af længerne er nænsomt renoveret efter de gamle regler i perioden fra 2011-22. At den tidligere ejer var tømrer, ses tydeligt i bl.a. det håndlavede inventar – såsom vindueskarme, hylder og radiatorskjulere samt de smukke egetræsgulve.

Ud over de mange synlige detaljer er der også lagt store summer i yderst effektiv isolering og ventilation, ligesom der er indlagt nye el- og vvs-installationer. Fordi renoveringen i hovedbygningen har fulgt strenge principper for bæredygtigt byggeri, er huset i dag et passivhus, som får energi fra solceller og en luft til vand-varmepumpe, hvilket har givet den fine energimærkning i klasse A.

De sammenhængende rum – køkken-alrum, opholdsstue og bibliotek – breder sig over størstedelen af stueplanet. De fleste af rummene har udgang til fliseterrassen mod vest. Derudover rummer etagen et stort bryggers med vaskemaskine og tørretumbler med ekstra kapacitet, to praktiske spisekamre med snedkererede egetræshylder, som kan flyttes rundt efter behov samt hall og gæstetoilet.

På første sal, hvor loftet går til kip syv meter oppe, finder du tre store værelser, to badeværelser og et gennemgangsværelse fyldt med skuffer og skabe. De dobbelte ovenlysvinduer i alle værelserne gør, at du kan ligge i sengen og tælle stjerner, til du falder i søvn. Du kan også vælge at rulle mørklægningsgardinerne ned og holde alt lys ude. I det midterste værelse kan du åbne dørene til de franske altaner og lukke frisk luft og naturens beroligende lyde ind, ligesom du kan nyde udsigten, som herfra er sublim.

Udhuse med mange muligheder
Fra hovedhuset krydser du gårdspladsen for at komme over i de renoverede længer, som indeholder sovesal til 24 personer, garage/lager med tre automatiske porte samt en stor gildesal og eksklusiv loungebar med kapacitet til 86 spisende gæster. Desuden er der et fuldt udstyret anretterkøkken samt to toiletter. Der er gulvvarme og varmepumper i fire af rummene, som også gør dig i stand til at nedkøle rummene ved varme sommerfester. I gildesalen, hvor de gamle staldvinduer og hvælvede staldlofter sætter stemningen, sørger korkgulve og akustikpaneler for en god rumklang, når snakken går, og musikken spiller i det professionelle lydanlæg. I baren er der akustiklofter og indbygget lys i de specialbyggede hylder.

De mange kvadratmeter rummer et væld af muligheder. Det gælder også de to resterende længer, som ikke er renoveret. Her er i dag masser af praktisk opbevaringsplads samt et isoleret værksted. Selv om ejendommen ligger inden for Molsfredningen, er der givet tilladelse til at rive disse længer ned og evt. opføre nyt på soklen – helt op til to plan. Det åbner bl.a. for dyrehold på stedet, ligesom du kan føje en indendørs pool eller en hel værelsesfløj til, hvis du vil videreføre det populære bed’n’breakfast, som stedet har været gennem de senere år. Der er udarbejdet arkitekttegninger til en bygning med 42 sengepladser, som der ligger en åben byggetilladelse på, hvis du skulle have lyst til at renovere yderligere for at drive hotel på den attraktive beliggenhed.

Indflytningsklare rammer med højt til himmelen og en storslået udsigt ud over Mols Bjerge og Kalø Vig. Fred, ro og idyl, som du helt selv kan vælge, hvem du vil dele med. Mulighederne er mange på den store ejendom.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL5069
BoligtypeLystejendom
Boligareal305 m²
Grundareal24.025 m²
Værelser6
Opført1925
Ejerudgifter pr. md.3.385
Kontantpris10.900.000
Udbetaling545.000
EnergiklasseA2020

Kendetegn

Landskabsudsigt
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Ebeltoft,
  Handrupgårdvej 28

  BoligtypeVilla
  Pris14.500.000 kr.
  Boligareal397 m²

  Indflytningsklar, Landskabsudsigt, Vandudsigt,

  Se bolig

   Ebeltoft,
   Djunkevej 5, Dråby

   BoligtypeSommerhus
   Pris7.000.000 kr.
   Boligareal178 m²

   Indflytningsklar, Træhus, Vandudsigt,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Bernhardt Jensens Boulevard 117, 4. 5.

    BoligtypeLejlighed
    Pris11.000.000 kr.
    Boligareal185 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig