Julius Bechgaards Vej 5
8000 Aarhus C

Sags nr. LL4933
Find din drømmebolig

Gennemrenoveret villa med udsigt over bugten

Højt beliggende i Komponistkvarteret mellem skoven, vandet og byen.

Der er stor værdi i en levende udsigt, der hele tiden byder på nye farver og stemninger. Den værdi er indbygget i villaen her på Julius Bechgaards Vej 5 i det eftertragtede Komponistkvarter, der er indrammet af skoven, vandet og Mindeparken. Den 372 etagemeter store ejendom er gennemrenoveret i 2016. Resultatet er det lyse, indbydende og funktionelt indrettede hjem, du ser i dag, hvor du får størst muligt udbytte af udsigten på toppen af den skrånende grund med flere skønne terrasser. Frederiksbjergs og Midtbyens mange tilbud er desuden kun en kort cykeltur væk.

AARHUS C – Flere af de store, statelige villaer i Komponistkvarteret blev opført til folk med tilknytning til hoffet og har hver deres helt egen historie. Der hersker stadig en vis herskabelighed i kvarteret, hvor også nyere villaer er kommet til på vejene, der er navngivet efter store danske komponister. Julius Bechgaard har bl.a. komponeret melodien til sangen ”Kender du Danmark”, hvori tre af linjerne sagtens kunne henvise til kvarteret her: ”Her er vort land, her stod vor vugge ved skov og strand. Her skal vi bygge, så godt vi formår.”

Den del af Komponistkvarteret, som ligger syd for Oddervej, skråner ned mod Strandvejen, der løber parallelt med kysten ind mod Tangkrogen og Midtbyen. Marselisborgskoven og Mindeparken er oplagte steder til en spadseretur i fredfyldte omgivelser, ligesom du kan indtage skovstierne på mountainbike. Inden for en lille radius har du desuden flere skønne spisesteder at vælge imellem. Nyd eksempelvis dobbelt Michelin-stjernebestøvet gastronomi og vin på Frederikshøj, og lad de mange smagsindtryk bundfælde sig på den korte gåtur hjem.

En udsigt, der rækker vidt og bredt
Villaen ligger på toppen af grunden, som skråner nedad, hvilket åbner for det storslåede vue ud over området, hvor bugten dominerer. Din udsigt strækker sig fra havnens kraner og højhusene på Ø, ud over vandet med Helgenæs i horisonten, til trækronerne i den nærliggende skov. Udsigten er levende, og du kan bl.a. følge med, når store færger og skibe bevæger sig forbi på vej til eller fra havnen. Også himmelrummet kan forandre sig fra det ene øjeblik til det andet, når skyformationer maler stemningsfulde billeder.

Den østvendte grund har skønne terrasser og hyggekroge på flere niveauer. Øverst med udsigt, nederst med ekstra hygge i pavillonen og derimellem en jævn plæne til leg og spil. En sti med flotte trappeløb leder dig rundt i haven, der byder på grønt hele året og smukke blomster i foråret, når rododendronerne, hortensiaerne og frugttræerne folder sig ud i flotte farver. Et nyere haveskur gemmer på såvel redskaber som den regnvandsopsamler, der forsyner det automatiske vandingssystem til bede og hække.

Stilfuldt gennemrenoveret
Villaen blev opført i 1930, og en tilbygning blev tilføjet i 1977. Sammen med garagen, der kan rumme to biler i længden, spænder ejendommen over det meste af grundens bredde. Derfor ser du heller ikke udsigten fra vejen. Den herlighed åbenbares først, når du kommer indenfor. Ved den gennemgribende renovering i 2016 blev både den indbydende hall og de tre store, sammenhængende stuer åbnet op. Store vinduespartier lader udsigten komme helt til sin ret, og flere steder har du udgang til den store terrasse – ikke mindst i den yderste stue med vinduer i tre retninger og egen indgang via bagdøren, hvilket også gør rummet velegnet til hjemmearbejdsplads. Et velbevaret sildebensparket går igennem alle de tre højloftede stuer, der ligeledes tæller spisestue og opholdsstue. På samme vis går stilfuld stukkatur og elegante nicher igen og bidrager til det herskabelige udtryk.

Det rummelige køkken, der er indrettet i det tidligere herreværelse, har smukke gulvfliser fra Flisegalleriet og stilrene hvide metrofliser på væggene. Her strømmer lyset ind fra flere sider, idet der – ud over en skydedør i glas mod haven og den store terrasse – er udgang til en mindre, vestvendt terrasse, hvor du kan nyde eftermiddags- og aftensolen. Det sikrer ligeledes hurtig adgang fra indkørslen til køkkenet, når du kommer hjem med dagens indkøb. Elementerne i køkkenet er fra Kvänum, som du kan sætte dit eget præg på, hvis du fx ønsker en anden farvesætning i det skønne rum, der også fungerer som naturligt samlingspunkt til både hverdag og fest.

Værelser med udsigt
Ud over et ekstra værelse, hvor der i dag er indrettet bibliotek med specialbyggede reoler, samt gæstetoilettet i stueetagen, finder du hjemmets øvrige rum og værelser på førstesalen og i underetagen. Fra den lyse hall leder den nyere trappe op til den private afdeling med to store værelser – begge med badeværelse en suite. Heroppefra når udsigten endnu videre – ikke mindst fra soveværelset med østvendt altan, hvor du kan følge solopgangen ude over bugten. Også heroppe er rummene lyse og åbne med loft til kip. Indbyggede garderobeskabe og skuffeløsninger på værelserne og reposen udnytter i flere tilfælde skunkrummene til smart opbevaringsplads.

Flere muligheder for opbevaring har du i den tørre og sunde underetage med egen indgang. En del af de 118 kvadratmeter er udgravet og har gulvvarme – herunder det store multirum med et utal af anvendelsesmuligheder. Også herfra nyder du godt af havudsigten gennem de dobbelte døre til haven. Underetagen rummer desuden hjemmets tredje store badeværelse, ligesom her er vaskerum og andre praktiske rum.

Rummelighed, ro og en imponerende udsigt fra en skøn beliggenhed mellem vand, skov og by. Gennemrenoverede rammer med flere muligheder for at indrette et hjem, der indfrier din families ønsker og behov.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4933
BoligtypeVilla
Boligareal254 m²
Kælder118 m²
Grundareal1.168 m²
Værelser7
Opført1930/1977
Ejerudgifter pr. md.14.024
Garage68 m²
Kontantpris26.900.000
Udbetaling1.345.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Gentoftevej 21

  BoligtypeVilla
  Pris24.000.000 kr.
  Boligareal243 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Oddervej 14

   BoligtypeVilla
   Pris15.500.000 kr.
   Boligareal240 m²

   Indflytningsklar, Vandudsigt,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Fynsgade 15B

    BoligtypeVilla
    Pris11.950.000 kr.
    Boligareal195 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig