Jelshøjvej 36
8270 Højbjerg

Sags nr. LL5012
Find din drømmebolig

7 hektar stor udsigtsgrund i Højbjerg

Enestående 360 graders vue over landskab, by og hav.

Udsigt går aldrig af mode. Og en spektakulær udsigt vil altid være værdifuld. Her på Jelshøjvej 36 i Holme Bjerge – på toppen af Højbjerg – er udsynet ganske enkelt overlegent. På det højeste punkt af den 7 hektar store grund har du et 360 graders vue hen over landskabet, ind over Aarhus og ud over vandet med Mols, Tunø og Samsø i horisonten. Sådanne grunde findes der ikke mange af – slet ikke så tæt på centrum. Her kan du opføre dit og familiens drømmehjem og udnytte det enorme potentiale, beliggenheden rummer, det er oplagt at flytte ejendommen op på toppen af grunden for at få den optimale udsigt. Ejendommen kan fint benyttes imens du får tegnet dit drømmested.

HØJBJERG/SKÅDE – Det populære område syd for Aarhus C er især eftertragtet for dets naturlige kvaliteter som det kuperede terræn, der får villavejene til at bugte og sno sig, og alt det grønne, der omgiver boligerne. Derudover rummer Højbjerg og Skåde alt, hvad en moderne familie behøver, i form af bl.a. skoler og institutioner samt idrætstilbud og indkøbsmuligheder. Skåde Skole, som er den nærmeste skole, ligger blot ca. 5 minutters cykeltur fra Jelshøjvej 36, ligesom du kan nå til Kridthøj Torv og Lyseng på under 10 minutter i sadlen. Og kun ca. 20 minutter tager det at komme de ca. 7 km fra bjergtoppen og ind til Midtbyen.

Til hjemturen skal du imidlertid indregne lidt ekstra tid og pedalkraft, for det går helt naturligt op ad bakke. Opturen er ikke kun fysisk – glæden ved at komme hjem når nemlig også nye højder her i det mægtige bakkedrag, der udgør Holme Bjerge.

Udsigt så langt øjet rækker
Jelshøjvej er navngivet efter den fredede bronzealderhøj, som ligger længere henne ad vejen. Med sine 128 meter over havets overflade er Jelshøj det højeste naturlige punkt ved Aarhus. Blot 14 meter lavere end imposante Lighthouse på Aarhus Ø, der også er et fast pejlemærke i udsigten fra din 7 hektar store grund, som primært består af bugtende mark med hø og græs.

Flere steder på grunden folder landskabet sig ud foran dig og strækker sig i alle retninger. Sceneriet varierer over land, vand og byens skyline. Brabrandsøen, kranerne på havnen, marker, enge og skovområder. I horisonten rejser Mols Bjerge sig, mens du i klart vejr kan se helt til Tunø og Samsø mod sydøst, hvor du også kan følge færgen på dens vej til og fra havnen i Hou.

Dit vue er således som et levende maleri, hvor motivet ændres efter vind og vejr – og årstidernes skiften. Fra forårets lysegrønne nuancer og prægtige gule rapsmarker, over sommermånedernes fulde flor til efterårets gyldne farvevæld og vinterens hvide dyne af sne og frost. Hele året rundt kan du nyde godt af såvel smukke solopgange som spektakulære solnedgange.

Firelænget gård og opvokset have
På grunden ligger i dag en firelænget gård, hvis bygninger er opført i årene 1827-1913. Mens de gamle stalde, der senest har været brugt til hestehold, står i mere eller mindre original stand, er stuehuset renoveret for nogle år siden. Her kan du og familien eventuelt flytte ind, mens en ny ejendom opføres på toppen af grunden, hvor udsigten er endnu bedre end på den nuværende placering, som dog giver noget af en forsmag. Ikke mindst på den sydvendte terrasse og på førstesalen.

I den opvoksede have har du flere frugttræer, blomstrende rododendron, en havedam og en smuk blodbøg ved indkørslen til ejendommen. Det er landlig idyl – med fred, ro og masser af luft omkring jer – beliggende i Højbjerg.

En sjælden mulighed for at skabe et helt enestående hjem, som med de rette arkitektoniske løsninger får mest mulig værdi ud af den mageløse beliggenhed og det helt fantastiske sceneri.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL5012
BoligtypeLystejendom
Boligareal177 m²
Kælder104 m²
Grundareal77.871 m²
Værelser7
Opført1901/1986
Ejerudgifter pr. md.3.280
Kontantpris15.000.000
Udbetaling750.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Landskabsudsigt
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Arnakvej 46

  BoligtypeVilla
  Pris14.900.000 kr.
  Boligareal256 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Ulvehaven 4

   BoligtypeVilla
   Pris14.500.000 kr.
   Boligareal280 m²

   Indflytningsklar, Vandudsigt,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Arnakvej 6

    BoligtypeVilla
    Pris13.950.000 kr.
    Boligareal209 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig