Ildervej 40
8270 Højbjerg

Sags nr. LL4621
Find din drømmebolig

Gennemrenoveret historisk signaturejendom i Skåde

Mere end 600 etagemeter på 3304 kvm. stor grund

I mere end 100 år har ejendommen her på Ildervej 40 tronet over Skåde og stået som et vartegn for området. Den status har en omfattende renovering, som er udført i 2016-2020, ikke ændret på, og det nye sorte tegltag er kronen på værket. Et monumentalt værk, der består af en perlerække af smukke, velbevarede detaljer og herskabelige rum. Den høje placering i landskabet sikrer solskin i haven og på terrasserne og åbner samtidig for et imponerende lysindfald og en storslået udsigt ud over området, der er domineret af skovens træer. Ejendommen byder på mere end 600 etagemeter fordelt på fire plan, og her er således god plads til den store familie samt evt. erhverv.

SKÅDE BAKKER – Det attraktive Højbjerg-område er kendt og elsket for sin nærhed til naturen, som stadig den dag i dag fylder meget mellem de forskelligartede villaer. Ikke mindst i form af terrænet, der får villavejene til at bugte og sno sig på charmerende vis, og selvfølgelig skoven, som indrammer området. Her finder du et væld af løbestier og mountainbikespor mellem træerne – og du har direkte adgang fra din egen grund. På den anden side af skoven strækker kysten sig med skønne badestrande, hvor du kan afbryde løbeturen til fordel for en frisk dukkert.

Lokalt i Højbjerg har du desuden både gode skoler, indkøbsmuligheder og idrætstilbud. Derudover har du hurtig adgang til Frederiksbjergs og Midtbyens alsidige udbud af spisesteder, specialbutikker og kulturtilbud.

Stor dejlig grund på toppen af Skåde Bakker
Engang var Skåde ude på landet, og der var langt til naboerne. Selv om villaerne i dag ligger tættere på hinanden, har ejendommen her på Ildervej 40 stadig masser af luft omkring sig og ligger ganske ugeneret på sin bakketop. Flere af de omkringliggende grunde er udstykket fra grunden her. Du har dog stadig en anselig grund på hele 3.304 kvadratmeter på toppen af skåde, op til skoven. En flot anlagt have omgiver ejendommen – bl.a. med en regulær og plan plæne som kontrast til den omkringliggende vilde natur.

Opvoksede hække og buske skaber små private uderum, som det er tilfældet ved den sydvestvendte træterrasse. Herfra leder en dør om til endnu en hyggelig terrasse. Denne er delvist overdækket og indrammet af en lav mur toppet med sorte teglsten. Med direkte adgang fra køkkenet får du og familien stor glæde af dette solrige og private sted.

Mod Ildervej skærmer en stor høj af for indkig og skaber samtidig en charmerende ankomst til ejendommen, idet du har to veje ind – en på hver side af højdedraget – og de mødes nærmest i en gårdsplads foran villaen. Højen kan desuden få yderligere en funktion, idet der er givet byggetilladelse til at opføre et 150 kvadratmeter stort garageanlæg, som kan bygges ind i højen.

Herskabelig loftshøjde og smukke originale detaljer
Ejendommen er opført i 1915, og historien er stadig tydelig i de renoverede rammer. Renoveringen, der er foretaget i perioden 2016-2020, har været omfattende, men tro mod den oprindelige herskabelige stil, der bl.a. fremhæves i de originale parketgulve og døre samt radiatorskjulerne, træpanelerne og den sirligt udskårne stukkatur, som pryder de højloftede stuer. Fællesrummene fordeler sig på hver side af den statelige hall med åben pejs og en svungen trappe med en stor repos. Det er nemt at forestille sig, hvordan et værtspar kan have budt deres gæster velkommen med en skål her fra reposen.

Den ene af stuerne er omdannet til et imponerende køkken-alrum med vinduer til tre sider og udgang til terrassen. Der er lagt helt nyt sildebensparket med gulvvarme og installeret et veludstyret Multiform-køkken. Rummet bliver et naturligt samlingspunkt – både til hverdag og fest – inden hyggen fortsætter i opholdsstuen, hvorfra der er udgang til en skøn havestue, hvor havens grønne farver trænger ind gennem de høje sprossevinduer.

På førstesalen sikrer mansardtaget en videreførelse af den gode loftshøjde på de i alt fire store værelser og to badeværelser, som ligger her. Det ene af badeværelserne er forberedt til en opdatering og udvidelse, hvor du kan inddrage et uudnyttet rum bag trappen. Om stilen skal matche det allerede renoverede badeværelse med mørkt terrazzogulv og Vola-armaturer, er naturligvis op til dig. Du kan ligeledes vælge at skabe direkte adgang fra forældresoveværelset, hvor du i dag har en stor walk-in-garderobe og udgang til en stor nordøstvendt terrasse.

Veludnyttet tagetage og en rummelig vinkælder
Via bagtrappen, som tager sit afsæt i alrummet, og hvor tjenestefolkene engang har haft deres daglige gang, kan du fortsætte op til den fantastiske andensal. Her har du i dag ét stort, åbent rum med loft til kip og fritlagte hanebånd. De mange Velux-vinduer lader lyset strømme ind og fylde rummet – de åbner samtidig for udsigten til trækronerne og de ikoniske kraner på havnen.

Ejendommens nederste etage – den 100 kvadratmeter store kælder – består af en række disponible rum med mange anvendelsesmuligheder og potentiale til mere, hvis du og familien har brug for yderligere plads. Der er imidlertid allerede indrettet en flot vinkælder, hvor du kan invitere særligt udvalgte gæster med på en rundrejse i vinens verden. Dine flasker ligger trygt og godt her, og når først hylderne er fyldte, kan udsigten strække sig helt til Bourgogne, Toscana og Californien.

En helt særlig bolig af den slags, som kun yderst sjældent kommer til salg. Renoverede og stemningsfulde rammer på toppen af Skåde Bakker med skoven, vandet og byen tæt på.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4621
BoligtypeVilla
Boligareal400 m²
Kælder100 m²
Grundareal3.304 m²
Værelser7
Opført1915
Ejerudgifter pr. md.10.851
Kontantpris24.900.000
Udbetaling1.245.000
EnergiklasseE

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Emiliedalsvej 36

  BoligtypeVilla
  Pris12.900.000 kr.
  Boligareal253 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Egernvej 24

   BoligtypeVilla
   Pris12.000.000 kr.
   Boligareal174 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Ny Moesgårdvej 35

    BoligtypeVilla
    Pris10.995.000 kr.
    Boligareal244 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig