Ildervej 18B
8270 Højbjerg

Sags nr. LL3357
Find din drømmebolig

Storvilla i skønne Skåde tæt på både skov og vand

Den spændende arkitektur danner ideelle rammer om familielivet.

At bo tæt på skoven sætter ikke kun kulør på din udsigt. Din hverdag bliver fyldt med oplevelser – både derhjemme og ude mellem træerne. Det vil du hurtigt opleve her på Ildervej 18B, hvor du har skoven så tæt på, at den dybe, stille ro trækker ind på villavejen, ligesom skovens vilde dyr kan finde på at kigge forbi din have. Samtidig ligger skole, indkøb og Midtbyen tæt på, og beliggenheden kunne således ikke være meget bedre. Med hele 394 boligkvadratmeter på en stor grund har du og familien desuden masser af plads og muligheder for at indrette et hjem, der er tilpasset jeres ønsker og behov.

SKÅDE BAKKER– Det attraktive kvarter syd for Aarhus C markerer skellet mellem by og skov. Naturen ikke blot omgiver området, men er en integreret del af det med store træer i de opvoksede haver mellem villaerne. I slutningen af 1800-tallet lå her sommerresidenser for byens velhavere, som gerne ville have mere luft omkring sig i sommerhalvåret. Mange af disse residenser er i dag omdannet til helårshjem, mens der er skudt flere villaer op mellem dem.

Det er stadig nemt at få øje på herlighedsværdien i området, hvor skoven står i første række og stranden i anden. Du bor således med naturen lige uden for døren, hvilket i høj grad lægger op til et aktivt udeliv hele året rundt – på mountainbike eller i løbesko gennem skoven, en frisk morgendukkert eller blot lange spadsereture, hvor tankerne kan vandre endnu længere. Og hjemme i haven kigger skovens dyr forbi og minder dig om, hvordan små øjeblikke gør den helt store forskel.

Derudover har du også både skoler og indkøbsmuligheder lige i nærheden. Vejen til skole går ad de trygge villaveje og lukkede stisystemer.

Klassisk arkitektur møder Knud Friis
Den mere end 2.000 kvadratmeter store grund består af dejlig, opvokset have, der er fuldstændig ugeneret takket være den høje hæk og afstanden til naboerne. Haven vender desuden perfekt i forhold til solen, sådan at du i løbet af en solrig dag altid kan finde en plet i de varme og energigivende stråler på en af terrasserne.

Villaen er opført i 1909 og bærer sin historie med elegance. En nyere tilbygning, som er tegnet af Aarhus-arkitekt Knud Friis, blev føjet til i 1968 og har tilført hjemmet flere ekstra dimensioner og muligheder uden at påvirke den klassiske del. Den prægtige villa troner højt på soklen af kampesten og med sit smukke tag i mørkeblå, glaserede tegl, som spejler himlen og samtidig står som et fint eksempel på den løbende vedligeholdelse, der sikrer, at dette kan danne de ideelle rammer om din families liv de næste mange år.

Et stueplan, der samler
Også indvendigt ser du hjemmets historie fortalt i kapitler, der tilsammen udgør en sammenhængende fortælling om tidernes skiften: Sildebensparket og udskårne døre side om side med sort skifergulv og store glaspartier samt nyere køkken og badeværelser. Hvordan du vil skrive videre på historien, er naturligvis op til dig, men hjemmet giver et væld af indretningsmuligheder på de mange kvadratmeter, som i stueplan bl.a. består af højloftede stuer og køkkenet, der er familiens hyggelige samlingspunkt i hverdagen.

I tilbygningen kan du bl.a. have et skønt hjemmekontor, mens det, der var beregnet som hjemmets riddersal, kan være centrum for sammenkomster med venner og familier. Her kan familiens teenagere også have gæster uden at forstyrre resten af huset. De store vinduer trækker nærmest haven helt ind i rummet sammen med det naturlige lys, og en dør leder ud på den sydvestvendte terrasse, hvor du får endnu mere ud af haverummet.

Gode værelser med udsigt og fuld kælder
På den høje førstesal kan børnene evt. indtage de tre store værelser og deles om det store badeværelse. Herfra nyder de godt af udsigten ud over området og til vandet i horisonten. Udsigten rækker endnu længere, når træerne smider deres blade. Den bedste udsigt får du imidlertid på anden sal oppe under taget, hvor der er indrettet værelser og badeværelse, som kan blive til den perfekte voksenafdeling.

Under de 394 kvadratmeter bolig har du yderligere 162 kvadratmeter fuld kælder med praktiske rum til bl.a. værksted og opbevaring – og potentiale til mere, hvis der er behov for endnu mere funktionel rummelighed.

Det er svært at forstå, at du kun er ca. 5 km fra Aarhus’ bankende hjerte, men det er ikke desto mindre tilfældet her på Ildervej 18B i naturrige Skåde Bakker. Skoven er lige uden for døren og bag den kysten. Her kan du og familien indrette jer på de mange boligkvadratmeter, som I ønsker.

Ejendommen står pt. tom


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3357
BoligtypeVilla
Boligareal394 m²
Kælder162 m²
Grundareal2.252 m²
Værelser10
Opført1909/1968
Ejerudgifter pr. md.10.208
Garage30 m²
Kontantpris13.900.000
Udbetaling695.000
EnergiklasseE

Kendetegn

Arkitekttegnet
Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Ildervej 24

  BoligtypeVilla
  Pris14.995.000 kr.
  Boligareal321 m²

  Klassisk/Patricia,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Elmehøjvej 55

   BoligtypeVilla
   Pris12.700.000 kr.
   Boligareal225 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Ildervej 28

    BoligtypeVilla
    Pris11.495.000 kr.
    Boligareal217 m²

    Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

    Se bolig