Humlevej 16
8240 Risskov

Sags nr. LL3585
Find din drømmebolig

Enestående Friis & Moltke-villa i strandkanten

Arkitektur og beliggenhed i en klasse for sig med lys og udsigt.

At bo ved vandet er for mange livsbekræftende i en sådan grad, at vandet skal forblive deres nabo. Det forstår du hurtigt, når du oplever villaen her på Humlevej 16, hvor den aarhusianske arkitekt Knud Friis har sat sit umiskendelige præg på rammerne, så du får fuldt udbytte af beliggenheden i Risskovs strandkant. Det er lyden af vandet, det er det særlige lys, det er den friske luft, og så er det naturligvis udsigten og rammerne, som du vil sætte pris på hver eneste dag.

RISSKOV – Den attraktive bydels fortid som sommerhusområde for byens velhavere er stadig til at få øje på. Især når du færdes på de villaveje, der leder fra Nordre Strandvej og ned mod vandet. Selv om villaerne i dag er flere, ligger tættere og er beboet hele året, er atmosfæren og lyset her tæt ved kysten med til at skabe den særlige stemning, området er så kendt for.

Med tiden er Risskov blevet selvforsynende med specialbutikker, supermarkeder, caféer og restauranter samt idrætsanlæg, skoler og andre institutioner. Du og familien kan derfor hurtigt få indfriet næsten ethvert behov. Og samtidig ligger Aarhus nærmest uendelige udbud af oplevelser og muligheder blot 10 minutters kørsel hjemmefra.

Humlen ved livet
Som en af blot få veje løber Humlevej parallelt med vandet og forbinder Tranevej og Ryvangs Allé. Trafikken er minimal, og vejen er generelt meget rolig. Her er det naturen, der giver din hverdag lyd. Vejforeningens fælles tennisbane er samlingspunkt for beboerne – både til daglig og til vejfesterne. Som beboer er du altid velkommen her til at svinge ketsjeren.

Husene på vandsiden af vejen har have helt ned til stranden. Den nemme have, der omgiver denne villa, er ingen undtagelse; via en åbning i den brede hæk fører en lille sti direkte ned til sandet. Haven er anlagt således, at man nede fra stranden ikke har frit kig ind i villaen. Indefra og ud er der derimod ingen begrænsning på udsynet.

Klassisk Friis og Moltke
Direktør Poul Jensen fik opført villaen, der stod færdig i 1970. Med kun to ejere gennem årene er den originale arkitektur bevaret med meget få modifikationer, så du stadig bemærker alle Friis og Moltkes klassiske stilgreb. De rå mursten, de store vinduespartier, de lange kig og de mange overraskende detaljer.

Når du ankommer til den brede indkørsel med den dobbelte carport og skuret, virker huset en smule lukket. Foruden døren og en række små vinduer er der ikke meget, der inviterer indenfor. Det indre er kun for de indviede. Du skal dog kun ind over dørtærsklen, før huset åbner sig op. Foran dig strækker en lang gang sig mod fællesrummene for enden. Til den ene side ligger værelserne på rad og række, mens du til den anden side har store vinduespartier ud til den skønne, åbne atriumgård, som er familiens samlingspunkt i sommermånederne. Mens værelserne deles om et badeværelse, har den separate forældreafdelingen sit eget. Herfra fører en skydedør ud i gården, og store vinduer lukker solstrålerne ind, når solen står op ude over bugtens vand.

Overalt giver de brændte mursten en dejlig varme til rummene, mens de skrånende trælofter giver en skøn rumfornemmelse. Det lyse, grå træværk går igen i de flotte skydedøre og de rå betonelementer, som er andre arkitektoniske kendetegn.

Varme sten, store vinduer og naturen
Hoveddøren på siden af huset fører uden om værelserne og direkte ind til den 250 kvadratmeter store villas fællesrum, hvor der er god plads til både familie og venner. I entréen er der både gæstetoilet og garderobe. Fra spisestuen har du udgang til atriumgården og opgang til den store opholdsstue, der er hævet over resten af huset. Det giver kun endnu bedre udsyn gennem de store vinduespartier, der vender mod vandet. Foruden alt det blå kan du se havnens ikoniske kraner, Riis Skovs trækroner, Mols bakkede terræn og – i klart vejr – Samsø ude i horisonten. Det er et skønt skue uanset vind og vejr. Når elementerne rigtig raser, kan du tænde op i det åbne ildsted og lade flammerne give endnu mere varme til de rødbrune sten, der omgiver dig. På lune sommerdage kan du i stedet tage morgenkaffen med ud på den hævede terrasse og nyde solopgangen fra første parket.

Køkkenet er af nyere dato, og her er en hyggelig spisekrog og nedgang til underetagen, der rummer praktiske rum som bryggers, fyrrum og hobbyrum. Derudover har du faktisk endnu et badeværelse hernede, som ligger i forbindelse med en sauna. Kælderen har også indgang fra haven, så du efter en løbetur langs vandet eller en forfriskende dukkert hurtigt kan komme af det våde tøj og ind i bad. Også hernede er stilen intakt.

Her får du således en rummelig villa i en gennemført og anderledes stil – opført i gedigne materialer, der kan tåle tidens tand, på den udsatte placering. Nyd den stemning, som arkitekturen skaber, og tilsæt dit og familiens eget præg, så har I et godt hjem i mange år frem.

Særegen arkitektur, der passer perfekt ind i de rå omgivelser og værner om privatlivet. Fornem, hvordan beliggenheden i første række til vandet sætter aftryk på livskvaliteten. Rammerne underbygger kun den følelse. Kom selv og mærk efter.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3585
BoligtypeVilla
Boligareal250 m²
Kælder70 m²
Udhus10 m²
Carport30 m²
Grundareal1.000 m²
Værelser7
Opført1970
Kontantpris16.500.000
Udbetaling825.000
EnergiklasseD

Kendetegn

1. række til vand
Arkitekttegnet
Indflytningsklar
Vandudsigt

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Risskov,
  Stationsgade 22

  BoligtypeVilla
  Pris14.000.000 kr.
  Boligareal230 m²

  Indflytningsklar, Klassisk/Patricia, Vandudsigt,

  Se bolig

   Risskov,
   Hyldevej 2

   BoligtypeVilla
   Pris11.950.000 kr.
   Boligareal315 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Risskov,
    Humlevej 21

    BoligtypeVilla
    Pris8.950.000 kr.
    Boligareal240 m²

    Arkitekttegnet, Indflytningsklar, Vandudsigt,

    Se bolig