Holtevej 3
8000 Aarhus C

Sags nr. LL3717
Find din drømmebolig

Velholdt og velindrettet dobbelthus i Marseliskvarteret

Lad familielivet trives i den 285 etagemeter store bolig tæt på byen, skoven og vandet.

Det er en fornøjelse at træde ind i et hjem, hvor de originale rammer er så velholdte, at du straks mærker stedets sjæl, charme og stemning. Sådan vil du nok opleve et besøg her på Holtevej 3, som er en del af et stort symmetrisk dobbelthus opført i 1936. Mange af de oprindelige elementer og arkitektoniske valg er bevaret, samtidig med at bygningen fremstår sund og i solid stand. Den er derfor lige til at gå til, hvis du vil renovere og skabe dit og familiens nye hjem tæt på alle byens muligheder.

AARHUS C – Marseliskvarteret emmer af historie med de mange store pragtvillaer, der ligger på grunde udstykket fra det gamle Marselisborg Gods, som lå, hvor gymnasiet ligger i dag. De store lindetræer står stadig rankt på alléen, som engang markerede indkørslen til godset. Der hersker derfor en helt særlig atmosfære her i det fredelige smørhul mellem by, vand og skov.

Kvarteret er indrammet af byens muligheder, og du bor i gåafstand fra de fleste af dem. Mod nord ligger midtbyen, men først på den anden side af det hyggelige Frederiksbjerg med sit væld af specialbutikker og spisesteder, ligesom du på torvedagene ved Ingerslevs Boulevard kan købe frisk frugt og grønt fra oplandet. Mod syd strækker skovene sig med nærmest endeløse stier, som du kan udforske i dit foretrukne tempo. Træerne har dog også givet plads til bl.a. Mindeparken, Tivoli Friheden og stadion. Mod øst ligger så havnen, stranden og Tangkrogen, der bobler med liv i sommermånederne. Mod vest bliver byen afløst af stemningsfulde haveforeninger, og den store Brabrand Sø sender vand ind i Aarhus Å. Du har heller ikke langt til motorvejen, når du skal videre ud i landet.

Indbegrebet af Marseliskvarteret
Huset er med sin centrale placering indbegrebet af Marseliskvarteret. I den hyggelige have, som er orienteret mod vest, syd og øst, finder du fred, ro og altid en plet i solen, når skyerne ikke forhindrer den i at skinne på dig. Det er nemt at glemme, hvor tæt på byen du egentlig er, når du befinder dig i den skønne baghave, som udgør en grøn oase, hvor hegn, murværk og buske lukker godt til, så du kan nyde solen fra morgen til ud på eftermiddagen – på plænen eller på den hyggelige terrasse med udgang fra spisestuen. Og har familien et firbenet medlem, kan du trygt lade den gå frit på opdagelse heromme. Der er ingen smuthuller!

Endnu en terrasse gemmer sig i forhaven. Her kan du nyde eftermiddags- og aftensolen – også indrammet af grønt, der værner godt om privatlivets fred. Det er et skønt helle at komme hjem til efter en lang arbejdsdag. Allerede når du parkerer bilen i garagen, sænker roen sig over dig. Herfra har du kun få skridt til hoveddøren eller om til en af de to terrasser. I indkørslen er der desuden plads til endnu en bil, selv om den bynære beliggenhed gør det muligt at cykle til det meste.

Solid og velholdt kvalitet
Den store gule murstensvilla fra 1936 fremstår som et godt eksempel på god byggeskik og stolte håndværkstraditioner fra dengang. Murværket og de kulbrændte tegl på taget kan klare mange år endnu. Det skyldes ikke mindst, at der er passet godt på rammerne. Den nuværende ejer købte ejendommen af enken efter skoledirektør for Aarhus Kommunale Skolevæsen Hans Peter Sejerholt og har efter 55 år i huset først nu valgt at flytte i lejlighed i Vestervang.

Det siger lidt om både beliggenhed og kvalitet; det er et sted, man bliver - fordi familielivet trives i det velindrettede hjem.

Sildeben, lys og muligheder
Mulighederne er mange på de 285 kvadratmeter, hvoraf de 95 udgør den højloftede kælder med vaskerum og mange disponible rum, hvor du f.eks. kan indrette kontor, vinkælder, hjemmebiograf eller motionsrum.

I stueetagens værelse og to store stuer strømmer lyset ind fra flere sider. Det flotte sildebensparket i spisestuen, loftshøjden, den diskrete stuk, de indbyggede skabsrum og de oprindelige sorte kontakter fortæller hjemmets historie. Køkkenet er fra 70erne og med velholdt interiør fra det prisvindende tyske mærke SieMatic. Etagen rummer desuden et gæstetoilet, hvilket gør førstesalen til privat domæne med værelsesafdelingen, der består af fire værelser og to badeværelser – det ene med badekar. Fra to af værelserne er der udgang til en hhv. øst- og vestvendt altan. Ligesom i stueetagen er der gulvbrædder under tæpperne, og med en kærlig behandling kan de formentlig kan få et nyt liv.

Øverst oppe står loftrummet i dag tomt og uudnyttet hen, men det gemmer også på en historie, idet Sejerholt, der var modstandsmand, havde installeret en lem, der gjorde, at han kunne flygte uset hen over loftet til dobbelthusets anden del med adresse på Rungstedvej. Vil du i gang den helt store renovering, kan du overveje at åbne førstesalen op til kip og evt. lade ovenlysvinduer og hanebånd give rummene endnu mere lys og karakter, eller evt. etablere et hyggeligt multirum til børnene. Fra vinduerne heroppe kan du se, hvor tæt du faktisk er på byen med udsigt til havnens kraner og byens tage.

Et rummeligt og velindrettet hjem til familien, der søger en autentisk, bynær bolig med historie og muligheder for at sætte sit eget præg. Bevar, renovér og forny i det omfang, du og familien ønsker. De solide kvalitetsrammer er indbegrebet af det populære Marseliskvarter mellem byen, skoven og vandet.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3717
BoligtypeVilla
Boligareal190 m²
Kælder95 m²
Carport18 m²
Grundareal569 m²
Værelser7
Opført1936
Kontantpris8.900.000
Udbetaling445.000
EnergiklasseE

Kendetegn

Arkitekttegnet

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Julius Bechgaards Vej 1

  BoligtypeVilla
  Pris8.995.000 kr.
  Boligareal188 m²

  Indflytningsklar, Klassisk/Patricia, Vandudsigt,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Skovbrynet 26

   BoligtypeVilla
   Pris11.300.000 kr.
   Boligareal196 m²

   Indflytningsklar, Klassisk/Patricia,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Helga Pedersens Gade 9, 7. 1.

    BoligtypeLejlighed
    Pris11.900.000 kr.
    Boligareal209 m²

    1. række til vand, Indflytningsklar, Vandudsigt,

    Se bolig