Hestehavevej 2D
8270 Højbjerg

Sags nr. LL4904
Find din drømmebolig

Indflytningsklar klassisk modernistisk villa lige ved skoven

Familielivet trives i de lyse rammer med grønt til alle sider og tæt på byen.

Du kan tydeligt se og mærke, når en renovering er foretaget professionelt og med kærlighed til den oprindelige arkitektur. Og her for enden af den lille private og hyggelige stikvej til Hestehavevej ligger denne gennemrenoverede klassiske og moderne etplansvilla fra 1959. Villaen er renoveret med respekt for den oprindelige arkitektur, linjerne og materialerne, enkelheden og samspillet mellem inde og ude. Villaen giver dig og familien et lyst og funktionelt indrettet hjem med grønne kig fra alle rum. Helt tæt på skoven og vandet – og stort set alt andet inden for en kort radius.

HØJBJERG – I gamle dage græssede hestene fra Marselisborg Gods på de dengang åbne marker, som i dag udgør det populære Hestehavekvarter, hvor Aarhus C og Højbjerg mødes. Det charmerende parcelhuskvarter grænser op til Kirkeskoven, der fører ned til Forstbotanisk Have, Marselisborg Slot og Mindeparken. Og på den anden side af Oddervej kan du træde ind på Marselisborgskovens endeløse stier eller sætte kurs mod vandet ca. 10 minutters gang derfra.

Naturen indrammer således området på smukkeste vis, og alligevel finder du stort set alt, du og familien behøver, inden for en kort afstand. Det gælder bl.a. Kragelundskolen, Lyseng Idrætscenter, supermarkeder og et bredt udvalg af specialforretninger ved det populære Kridthøj Torv. Rækker de lokale muligheder ikke, kan du køre eller cykle ind til Midtbyen på ingen tid ad den flotte rute gennem skoven og langs vandet.

Genfortolket klassisk arkitektur
Fra Oddervej kører du direkte ind på Hestehavevej, hvor en hyggelig stikvej med blot fire andre huse fører hen til nummer 2D. For enden af vejen troner skoven som et grønt bagtæppe, der skaber en helt særlig stemning på vejen – nærmest som en lysning i skoven. Her kan børnene trygt lege og spille bold, ligesom der hersker et godt sammenhold mellem alle naboerne, som tæller flere familier med store og mindre børn.

Mod vejen fremstår villaen stilfærdig med sine rene linjer, enkle materialer og farveholdninger – gule mursten, sort stern samt sorte vinduer og det lamelbeklædte skur, pergola samt gavlmur. Herlighederne udfolder sig gradvist, som du kommer tættere på og indenfor. Fra den brede indkørsel med plads til flere biler følger du indgangspartiet op mod hoveddøren. Det er en ankomst understøttet af den smukke gule murstensvæg med et højtsiddende vinduesparti til den ene side og varieret bevoksning til den anden. Allerede i entreen mødes du af gennemlyste kig til køkken, stue og de omkringliggende terrasser med grønne omgivelser.

Huset blev oprindelig opført i 1959 til og af en lokal tømrermester efter tegninger af arkitekt Knud Krøll. Alt er udført i en klassisk modernistisk stil med fladt tag, rette vinkler og lige linjer. Stilen er bevaret og genfortolket, ligesom linjerne er tegnet op på ny med velvalgte, gennemgående materialer og med fokus på forbedret energiramme og øget lysindfald. Ejerne, der er hhv. bygningsingeniør og arkitekt, har givet huset en grundig renovering. Hele huset er gravet ud, vægge er blevet understøbt og der er isoleret under det nystøbte terrændæk med gulvvarme samt etableret radonsug, ny el, kloak og VVS. Endelig er lofter og vægge pudset op og malet, så du overalt møder glatte, hvide overflader – kun afbrudt af vinduespartier fra gulv til loft – og suppleret af lydreducerende døre fra Swedoor med de oprindelige Arne Jacobsen-dørgreb samt lamelparketgulve i hvidpigmenteret eg. Huset fremstår således indflytningsklart og uden behov for vedligeholdelse de næste mange år.

Gennemført sammenhæng
De store vinduer fra gulv til loft giver ikke alene lyset frit spil, men lukker også havens og skovens skiftende farvevæld ind i de lyse rum. På den måde skaber vinduerne en naturlig sammenhæng mellem kontrasterne ude og inde. Sammenhængen forstærkes blandt andet af, at linjerne i de udvendige fliser spejles i de lyse MOSA-fliser i bl.a. entré, køkken og badeværelser. Der er desuden udgang fra alle rum, som vender mod haven, hvor biodiversiteten har gode vilkår omkring de skønne terrasser. Den primære terrasse er overdækket og udgør derfor et herligt uderum, som du og familien får glæde af også før og efter sommeren. For enden af huset sikrer den vestvendte gårdhave endnu en ugeneret plads i eftermiddags- og aftensolen.

Også den indre sammenhæng i villaen understøtter familielivet. Samværet dyrkes i den store stue med flere gode kroge – evt. sammen med gæster omkring spisebordet. Hverdagsmåltiderne kan I til gengæld nyde i det separate og brede køkken, hvorfra I kan se med, når rododendronbuskene begynder at stå i knop og dermed indvarsler forårets komme.

Foruden det nye badeværelse i tilbygningen finder du et separat baderum og toilet i matchende stil på værelsesgangen, hvor også det praktiske bryggers ligger. Mens de tre gode værelser, stue og køkken vender mod haven, vender de øvrige rum mod skoven – hvor højt placerede vinduer skaber kig til trækronerne uden at skabe indkig. For enden af gangen giver et aflangt multirum med plads til kontor, lektier, gaming eller hobbies adgang til det største af værelserne, hvor der engang var garage. Med egen udgang til indkørslen er det ideelt til den selvstændige teenager. Du kan desuden relativt nemt reetablere et fjerde værelse efter behov.

Magien ved årstidernes skiften vil ikke stoppe med at imponere dig, når du har frit udsyn til skoven som her på Hestehavevej 2D, hvor arkitekturen åbner for farverne og lyset. Flyt direkte ind, og gør de 195 veludnyttede kvadratmeter til familiens skovkantshelle.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4904
BoligtypeVilla
Boligareal195 m²
Udhus28 m²
Grundareal880 m²
Værelser5
Opført1959/2021
Ejerudgifter pr. md.5.925
Kontantpris10.500.000
Udbetaling525.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Elverdalsvej 161

  BoligtypeVilla
  Pris10.500.000 kr.
  Boligareal216 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Kragelunds Allé 18

   BoligtypeVilla
   Pris12.500.000 kr.
   Boligareal235 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    L.A. Rings Vej 33

    BoligtypeVilla
    Pris12.900.000 kr.
    Boligareal219 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig