Hestehavevej 2C
8270 Højbjerg

Sags nr. LL4528
Find din drømmebolig

Original Friis & Moltke-villa i første række til skoven

Måske kvarterets største villaparcel på 1.913 kvm med egen skovadgang.

Et hjem er familiens helle med plads til alle hver især og til samvær. Sådan er det i villaen her, som samtidig ligger helt ugeneret lige i skovkanten med grønne kig fra samtlige rum i stueplanet. Huset er tegnet af den ikoniske arkitektduo Friis & Moltke og opført i 1959 på en skøn beliggenhed med naturen lige uden for døren og byen i cykelafstand. Mange af arkitekternes oprindelige tanker og stilgreb er bevaret, selv om rammerne løbende er blevet opdateret.

HØJBJERG – I gamle dage græssede hestene fra Marselisborg Gods på de dengang åbne marker, som i dag udgør det populære Hestehavekvarter, hvor Aarhus C og Højbjerg mødes. Det charmerende parcelhuskvarter grænser op til Kirkeskoven, der fører ned til Forstbotanisk Have, Marselisborg og Mindeparken. Og på den anden side af Oddervej kan du træde ind på Marselisborgskovens endeløse stier eller sætte kurs mod vandet ca. 10 minutters gang derfra.

Naturen indrammer således området på smukkeste vis, og alligevel finder du stort set alt, du og familien behøver, inden for en kort radius. Det gælder bl.a. Kragelundskolen, Lyseng Idrætscenter, supermarkeder og et bredt udvalg af specialforretninger ved det populære Kridthøj Torv. Rækker de lokale muligheder ikke, kan du køre eller cykle ind til Midtbyen på ingen tid ad den flotte rute gennem skoven og langs vandet.

En privat oase for enden af lukket vej
Fra Oddervej kører du direkte ind på Hestehavevej, hvor en hyggelig sidevej fører hen til nummer 2C, som ligger for enden. Set fra vejen troner villaen diskret på toppen af en bakke i skovkanten, hvor den tætte og opvoksede beplantning skærmer godt af for indkig. Den rummelige indkørsel er delvist belagt med chaussésten og har plads til flere biler under åben himmel. Derudover giver både carporten og garagen, der er integreret i kælderen, familiens biler tag over hovedet.

En flisetrappe leder op til hoveddøren, og beplantningen på skråningen sikrer en flot velkomst. Villaens mørke træværk får den til at blende ind i de naturlige omgivelser, som nærmest omfavner det gule murstensbyggeri og er synlige fra alle stueplanets rum. Hvor villaen kan virke tillukket mod offentligheden, åbner den sig mod den skønne og helt ugenerede have, der er flankeret af skovens træer. I haven bliver det grønne suppleret af blomstrende rododendron, magnolia og frugttræer i foråret, og på de sammenhængende flisebelagte terrasser kan du skabe hyggelige opholdssteder med læ og solskin det meste af dagen.

Bagerst i haven giver en låge direkte adgang til skoven og en sti, hvor du kan klare tankerne ved at løbe en tur eller lufte hunden mellem træerne. Den nemme adgang til naturen inviterer til oplevelser i det fri.

Klassisk Friis & Moltke med veludførte opdateringer
Du fornemmer ret hurtigt den enkle og rene stil, som kendetegner Friis & Moltkes boliger, og som skaber en behagelig ro og atmosfære. De store vinduespartier lukker masser af lys og havens farver indenfor i stuerne, der er adskilt af en mur med indbygget brændeovn. Den bagerste stue har oprindelig fungeret som arbejdsværelse, og du kan da også indrette et hyggeligt hjemmekontor her nær familielivet i opholdsstuen og med en fantastisk udsigt.

En lang fordelingsgang fører ned til køkken-alrummet i den anden ende af huset. Undervejs passerer du bl.a. de tre gode værelser, som alle har indbyggede skabe, og hjemmets to badeværelser, hvoraf det ene er fra 2008, mens det andet er opdateret med nyt inventar. Køkkenet er blevet åbnet mod spisestuen, der ligeledes har vinduer mod haven og udgang til terrassen. Når du står i køkkenet, har du derfor betagende kig til naturen i alle retninger, hvilket giver en helt særlig fornemmelse – ikke mindst på en solrig efterårsdag, hvor løvfaldet tilfører sceneriet et gyldent skær.

Har du brug for et fjerde værelse, kan du genetablere det sidste i rækken, som i dag er en del af spisestuen. Ligeledes rummer den tørre kælder gode udnyttelsesmuligheder. Ud over vaskerummet, viktualierummet og den gode opbevaringsplads er her et stort disponibelt rum, som du kan indrette til mange formål. Familiens teenager kan eksempelvis have vennerne på besøg – der er tilmed direkte adgang via garagen.

Du kan enten føre den oprindelige arkitektoniske stil videre eller opdatere yderligere. Uanset får du og familien her solide og helt private rammer om tilværelsen. I attraktive omgivelser med skoven lige uden for døren og alle byens muligheder tæt på.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4528
BoligtypeVilla
Boligareal172 m²
Kælder67 m²
Carport17 m²
Grundareal1.913 m²
Værelser6
Opført1959/1984
Ejerudgifter pr. md.7.729
Kontantpris11.000.000
Udbetaling550.000
EnergiklasseF

Kendetegn

Arkitekttegnet
Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Bævervej 18A

  BoligtypeVilla
  Pris10.900.000 kr.
  Boligareal171 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Miltonsvej 39

   BoligtypeVilla
   Pris7.900.000 kr.
   Boligareal199 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Grumstolsvej 61B

    BoligtypeLejlighed
    Pris5.950.000 kr.
    Boligareal110 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig