Hermelinvej 4
8270 Højbjerg

Sags nr. LL3892
Find din drømmebolig

Ikonisk Friis & Moltke-villa med ideel beliggenhed

Respektfuldt moderniserede og rummelige rammer i Skåde Bakker.

Vellykket arkitektur kan overraske, begejstre og imponere. Boligen her på Hermelinvej 4 udløser alle tre reaktioner. Det er umiskendeligt Friis & Moltke-arkitektur, der er respektfuldt moderniseret med mange velbevarede originale elementer. Du og familien kan flytte direkte ind i de yderst velholdte, lyse og rummelige rammer, hvis optimale kombination af æstetik og funktionalitet understreger den indbyggede hverdagsluksus. Den store grund med skøn have og flere terrasser er perfekt placeret i Skåde Bakker og med udsigt helt til Mols Bjerge og Sletterhage Fyr. Tættere på har du både by, skov og strand samt alt, hvad den moderne familie behøver.

SKÅDE - Det attraktive område syd for det centrale Aarhus byder på nogle helt særlige omgivelser, der i høj grad er præget af natur, fred og ro. Nærheden til både skov og strand giver et væld af muligheder for udfoldelse og aktivitet for hele familien. I sætter selv tempoet på de nærmest endeløse skovstier eller langs kysten, hvor der også er flere oplagte steder at tage en forfriskende dukkert.

Du har heller ikke langt ind til Midtbyen, hvor du kan stille din appetit for både shopping, kultur og gastronomi, men du finder også et godt udbud af muligheder tættere på. Fx ligger den Michelin-stjerne-belønnede Restaurant Frederikshøj lige på den anden side af skoven, og på det populære Kridthøj Torv kan du købe ind til både hverdag og fest i supermarkederne og specialbutikkerne med lækre delikatesser.

For familiens yngste ligger Skåde Skole ca. 1 km væk - og den korte rute går ad trygge og hyggelige stisystemer, hvor kvarterets børn kan følges frem og tilbage morgen og eftermiddag.

Stor grund giver luft omkring villaen
Den store, rødbrune murstensvilla med det smukke kobbertag på Hermelinvej 4 står som et velholdt ikonisk værk tegnet af den aarhusianske arkitektduo til en lokal byggematador og opført i 1972. Mod vejen har du en åben forhave, mens arkitekturen beskytter mod indkig. Derimod har du mod haven store vinduespartier, der åbner for lyset og de grønne omgivelser. Grundens størrelse og høje beliggenhed giver masser af luft omkring villaen og sikrer en storslået udsigt over området.

I den brede indkørsel, som leder op til den dobbelte garage, har du op til ni parkeringspladser, fx til dine gæster. Garagen er smukt integreret i villaen og giver et indblik i den oprindelige indvendige stil, idet murstenene herude stadig står rå kombineret med mørkt træ i loftet.

Klassisk Friis & Moltke - nænsomt moderniseret
Ved moderniseringen af villaens indre blev der lysnet godt op med pudsning og maling af de rødbrune murstensvægge og trælofterne. De hvide rammer sørger for, at du får fuldt udbytte af alt det dagslys, der strømmer ind gennem de store vinduespartier mod haven såvel som de gennemgående ovenlysvinduer. Lysindfaldet er klassisk Friis & Moltke, og du finder også stadig mange andre originale detaljer og arkitektoniske greb fra opførslen, herunder de brændte gulvfliser - hvoraf nogle bryder den glatte overflade med et diskret mønster eller changerende farver - de murede sålbænke, indbyggede skabe og åbne pejse samt lertøjslamperne, som går igen både inde og ude.

Du ser ligeledes de originale paneler til samtaleanlæg og betjening af lys m.m. i hele huset, som stadig fungerer i dag. Sammen med det gedigne håndværk og den høje kvalitet vidner de om, hvordan villaen ved opførslen nok var forud for sin tid. Du kan således stå i badeværelset og enten slukke eller tænde for lyset i de rum, du ønsker - afhængig af, om du er på vej i seng, eller dagen først er ved at begynde.

Start fx dagen med en tur på mountainbike i den nærliggende skov. Når du kommer hjem, kan du tage bagindgangen ind til det rummelige bryggers og smide det beskidte cykeltøj, inden du skrår over til det store badeværelse, som ligger lige ved siden af forældresoveværelset. Her kan du stille dig under bruseren eller sætte dig i blød i badekarret og nyde synet af haven gennem de udvendige persienner, som selvfølgelig også kan lukkes helt via indvendige knapper. På en kold efterårsdag kan du også lade dig varme godt igennem i den velfungerende sauna inden badet.

Fire værelser og store rum til samvær - og evt. erhverv
I alt fem værelser fordeler sig i stueetagen, så forældre og børn kan have hver deres afdeling. Fra langt de fleste af værelserne kan du træde ud på en af de hyggelige terrasser. Og med tre badeværelser er der heller ikke lang kø, når familien skal ud ad døren på samme tid.

På den måde fornemmer du, hvordan villaen danner gode rammer om familielivet på de i alt 463 boligkvadratmeter. Det gælder ikke mindst i de store fællesrum, som giver optimale vilkår for samvær. Lige inden for entréen, i hallen, kan du fx indrette en hyggelig lounge foran den åbne pejs, hvor du kan tage imod dine gæster med et lille glas, inden I fortsætter ud i det nye, imponerende køkken-alrum med store skydedøre mod haven. I kvalitetskøkkenet med den specialbyggede ø har du godt med arbejdsplads - også når du har flere gæster samlet om det store spisebord.

Det er ligeledes muligt at rykke selskabet ovenpå i den lange, åbne stue med loungemiljøer og endnu et ildsted centralt placeret. Her er plads til de helt store selskaber ved særlige begivenheder i familien såsom konfirmationer og fødselsdage. Det er også heroppe, at udsigten er allerbedst og strækker sig over skov og vand til Mols Bjerge og Sletterhage Fyr i horisonten. Det ser du især, når du træder ud på en af de to terrasser, som vender mod hhv. nordvest og sydøst, og hvorfra der er nedgang til haven. Har du egen virksomhed, er kontoret heroppe en skøn arbejdsplads, og du kan evt. bruge den store opholdsstue til repræsentation i den forbindelse.

Ikonisk arkitektur ideelt placeret i naturskønne og bynære Skåde Bakker med god plads til både familie og erhverv. Den høje beliggenhed og store grund giver luft omkring den æstetiske og funktionelle villa, hvor lyset strømmer ind gennem de mange vinduer mod såvel haven som himmelen.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3892
BoligtypeVilla
Boligareal318 m²
Erhverv145 m²
Grundareal2.100 m²
Værelser10
Opført1972
Ejerudgifter pr. md.8.925
Garage43 m²
Kontantpris15.000.000
Udbetaling750.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Arkitekttegnet
Blandet bolig/erhverv
Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Ildervej 24

  BoligtypeVilla
  Pris15.995.000 kr.
  Boligareal321 m²

  Klassisk/Patricia,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Bævervej 8

   BoligtypeVilla
   Pris12.995.000 kr.
   Boligareal317 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Rypevej 20

    BoligtypeVilla
    Pris9.995.000 kr.
    Boligareal203 m²

    Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

    Se bolig