Hellerupvej 8
8000 Aarhus C

Sags nr. LL4358
Find din drømmebolig

Gennemrenoveret funkisvilla i Marseliskvarteret nær by og skov

Bevaret originalitet og gennemført høj kvalitet i udførelse og materialer.

Med en central beliggenhed følger ofte også en høj grad af frihed. Det er tilfældet her på Hellerupvej 8 i det eftertragtede Marseliskvarter, hvor du og familien inden for gå- og cykelafstand finder alt det, I behøver – og mere til. Skoven, stranden, stadion, skole, Frihedens forlystelser og Frederiksbjergs forretninger, for blot at nævne nogle få eksempler. På den måde er beliggenheden lige så funktionel som den smukke 30’er-villa her. Funkisstilen er opdateret uden at overskrive historien. I stedet er den genfortalt med kvalitetsmaterialer og en superb sans for æstetik.

AARHUS C – Hellerupvej i det fredelige Marseliskvarter – et af Aarhus’ bedst placerede villakvarterer – ligger tæt på byen og har samtidig skov og vand lige om hjørnet. Jorden var oprindeligt ejet af Marselisborg Gods, og i Havreballeskoven for enden af vejen lå engang Aarhus’ Zoologiske have side om side med det, der i dag er Tivoli Friheden.

Skoven danner ramme om gå- eller løbeture, der kan føre dig lige så vidt og bredt, som dine ben kan bære dig. I Mindeparkens smukke parkanlæg kan du holde picnic, og ved Tangkrogen kan du bade i Aarhusbugtens bølger. Du er samtidig nabo til det attraktive Frederiksbjerg, hvor grønttorvet på Ingerslevs Boulevard kan forsyne dig med friske råvarer fra oplandet. Du kan ligeledes gå på opdagelse i de mange lækre specialbutikker eller lade dig forkæle på de suveræne spisesteder, der holder til her.

De få minutters gang til såvel Forældreskolen som Marselisborg Gymnasium gør det nemt for børn i alle aldre at komme til og fra skole, ligesom både de og du lokalt finder et stort udvalg af idrætstilbud.

Indflytningsklar funkis anno 2021
Noget ganske særegent ved Hellerupvej er den gennemgående funkisstil i boligerne på vejen, hvilket giver en følelse af samhørighed og bidrager til den særlige atmosfære, som får folk til at blive boende her i mange år. Nummer 8 er ikke nogen undtagelse: Det er, som om funkisstilen træder endnu tydeligere frem efter den gennemgribende renovering, som er foretaget hen over de seneste år. Du ser stadig mange originale detaljer, og fordi de nye løsninger og materialer er hhv. veludførte og velvalgte, passer de perfekt ind.

Også den lukkede have har været inddraget i renoveringen og er anlagt ud fra samme princip om enkelhed og rene linjer. Bøgehække inddeler haven i nogle intime uderum, hvor du er helt ugeneret og kan finde både sol og læ. Det gælder ligeledes på den store terrasse belagt med elegante chaussésten, hvorfra en bred trappe i granit fører op til terrassedøren. Granitten tegner en rød tråd omkring villaen – herunder i indkørslen, som leder hen til garagen, og på trappen op til fordøren.

I den elegante hall møder du flere materialer, som går igen andre steder: Trappens rækværk af stål, de massive egetræstrin og de flotte gulvfliser i natursten. Hvis døren står åben til alrummet, bliver du næsten helt automatisk draget ind på det originale sildebensparket af lyset og havens grønne farver, som strømmer ind gennem de store vinduer. Franske døre skaber forbindelse til opholdsstuen, som strækker sig i husets fulde bredde og dermed har vinduer og lysindfald fra begge ender af rummet.

Indbygget kvalitet og ren æstetik
Det stilrene lange køkken er snedkerlavet i en smukt blend af hvidvasket eg og hvidlakerede skuffefronter, der bl.a. gemmer på fire Scholtès-køleskuffer. De samme snedkerelementer går igen i det rummelige bryggers i den meget anvendelige underetage, hvor standarden således matcher resten af boligen, bl.a. med vaskemaskine og tørretumbler diskret indbygget i elementet. Der er gulvvarme og naturstensfliser overalt, og i det store, lyse rum er der vinduer fra gulv til loft og udgang mod haven, samt en stor skabsvæg. Derudover har du et skønt badeværelse og et praktisk rum til opbevaring, hvor du bl.a. har en fryser og to vinkøleskabe.

På førstesalen ligger hjemmets værelsesafdeling, som består af to store og et mindre værelse, som alle har indbyggede, specialfremstillede snedkerskabe. Det største af værelserne har tidligere været inddelt i to, hvilket kan genetableres efter behov. Som det står nu, er det et imponerende rum, hvor udsigten minder dig om, hvor tæt du er på skoven. Og mellem træerne kan du se Frihedens pariserhjul køre stille rundt. I soveværelset nyder du godt af det høje hjørnevindue med skydedør ud til altanen, der nærmest cementerer funkisstilen. Herude har du også sol det meste af dagen – inklusive den allersidste aftensol.

Badeværelset heroppe er også nyrenoveret og udgør en æstetisk nydelse. Op fra gulvet skyder en speciallavet, fritstående vask, som er skåret ud af én og samme natursten; den samme type, som pryder gulvet og hele den ene væg, hvor bruserarmaturets to drejegreb diskret titter frem. Ligesom i resten af villaen er det VOLA, der tilfører en klassisk enkelhed, som sammen med de originale døre og trægulve repræsenterer historien i de gennemført opdaterede rammer.

Indflytningsklar funkisvilla i Marseliskvarteret mellem skov og by. Den klassiske 30’er-stil er ført ind i 2021 med bevidste, æstetiske valg og kvalitetsmaterialer.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4358
BoligtypeVilla
Boligareal200 m²
Kælder100 m²
Grundareal657 m²
Værelser5
Opført1932
Ejerudgifter pr. md.6.195
Garage12 m²
Kontantpris16.900.000
Udbetaling845.000
EnergiklasseB

Kendetegn

Arkitekttegnet
Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Sonnesgade 4

  BoligtypeVilla
  Pris9.995.000 kr.
  Boligareal156 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Skovbrynet 54

   BoligtypeVilla
   Pris9.950.000 kr.
   Boligareal217 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Ellemarksvej 23

    BoligtypeVilla
    Pris9.600.000 kr.
    Boligareal193 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig