Grumstolsvej 50
8270 Højbjerg

Sags nr. LL4094
Find din drømmebolig

Opdateret og stemningsfuld 60’er-villa i skovkanten

Velindrettede, funktionelle og familievenlige rammer i gennemført stil.

Nogle hjem opbygger så meget sjæl og stemning gennem tiden, at skiftende ejere vælger at bevare og videreføre frem for at bryde ned og skabe nyt. Her på Grumstolsvej 50 er 60’er-stilen ikke til at tage fejl af, selv om de gedigne rammer er nænsomt opdaterede til at matche et moderne familieliv. Om du – som bare tredje ejer – vil bevare eller udvikle, er naturligvis helt op til dig. Falder du ikke for de originale detaljer, falder du formentlig for freden, roen og nærheden til skoven, der begynder, hvor din have slutter, og den levende udsigt, det giver. Du er heller ikke langt fra skole, indkøb og centrum.

HØJBJERG – Før år 1900 bugtede åbne marker og skovområder sig i Højbjerg, og kun få sommerresidenser var placeret i landskabet. Senere blev markerne langsomt udstykket til boliger med store parkhaver, som senere igen blev udstykket til de villakvarterer, vi kender i dag. Store træer pryder stadig landskabet mellem de arkitekttegnede huse i forskellige stilarter, som fordeler sig langs Grumstolsvej.

Grunden her ligger i et hjørne af det skovstykke, der er indrammet af Grumstolsvej og Dalvangen, og som primært bruges af områdets beboere – samt medlemmerne af Aarhus 1900, der har klubhus i det gamle ”Grumstolen”, som har givet navn til skoven. På modsatte side af vejen strækker den større skov sig mod kysten og Moesgaard Strand, hvor du kan springe i vandet året rundt alt efter temperament. Ud over naturen finder du og familien også alt det, I behøver i det daglige, lokalt i Højbjerg. Der er fx ca. 1 km til populære Kragelundskolen og kun lidt længere til supermarkeder og Kridthøj Torvet, hvor du finder et fint udvalg af specialbutikker.

Renoveret og opdateret 60’er-arkitektur
Det gule murstenshus med mørkt træværk er bygget ind i den skrånende grund, hvor den hyggelige og overkommelige have smelter sammen med skoven. Når du har parkeret bilen i garagen eller den brede indkørsel, går du ind via underetagen. De gule mursten følger med indenfor i den rummelige hall og entré, hvor de sammen med de originale indbyggede skabe giver en forsmag på den velbevarede 60’er-stil.

Underetagen er meget praktisk med bl.a. vaskerum og gode disponible rum til bl.a. aktiviteter eller opbevaring, hvilket gør det muligt at udnytte pladsen på det øvre plan maksimalt. Og netop planløsningen betyder, at villaen – der er tegnet af arkitekt Svend Dombernowsky, som står bag flere parcelhuse i Aarhus – også er velfungerende i dag. En omfattende renovering har desuden opdateret rammerne med stor respekt for den oprindelige stil og de gedigne materialer. Villaen blev i sin tid opført til en ingeniør, som selv holdt skarpt øje med byggeriet. Det kan muligvis forklare den høje kvalitet, som stadig består.

Når du tager trappen op, åbner hjemmet sig for alvor. Den centrale repos for enden af trappen forbinder værelsesafdelingen med husets fællesrum, og til flere sider lader de store vinduer lyset og skovens liv og farver trænge ind i rummene. Du har ligeledes flere udgange til haven, så du hurtigt kan komme helt tæt på naturen. Tag morgenkaffen med ud på terrassen og lyt til skoven, der stille og roligt vågner sammen med dig. De vilde dyr kigger måske forbi haven – og noget af den er derfor hegnet ind, så bedene med stauder og rododendron ikke bliver spist.

Familielivet trives i skovkanten
Fra reposen breder det flotte sildebensparket sig ud i alle rummene – undtagen køkkenet samt toilet og badeværelse. Soveværelset og de to børneværelser ligger på stribe, og børnene har et fælles legerum foran deres værelser. Et indvendigt glasparti skærmer af uden at spærre for udsigten eller den visuelle forbindelse til fx spisestuen.

Herfra har du også udsigt mod vejen og ud over området med trækronerne i baggrunden, ligesom du har udgang til en overdækket altan, som også strækker sig forbi husets fjerde værelse, der kan fungere som gæsteværelse eller hjemmekontor. Spisestuen er desuden forbundet med både køkkenet og opholdsstuen via åbninger i møblerne. Til køkkenet er det den gamle luge, som giver kig til det lysegrønne rum, hvor det oprindelige snedkerlavede køkken er gennemrenoveret og nænsomt moderniseret, hvilket har givet det nyt liv – bl.a. ved at matche farverne på vægklinkerne. Du har godt med skabsplads oppe og nede, mens en udtræksplade giver spiseplads til de hurtige måltider. Den nye bordplade med indbyggede og næsten usynlige induktionskogeplader sikrer, at du har god bordplads til madlavningen – som selvfølgelig udføres med udsigt til skoven.

Mellem spisestuen og opholdsstuen er det en specialbygget rumdeler med skabe og skuffer, der via den åbne siddeplads skaber forbindelse. Med loft til kip er rumfornemmelsen en anden i den store opholdsstue, hvor en nyere brændeovn står som en elegant skulptur – klar til at sprede ekstra varme og hygge efter en kold gåtur i skoven. Naturen er til stede i materialerne – træ og sten – og også her tilfører store vinduer lys og kulør fra omgivelserne.

Indflytningsklar villa med sin helt egen karakter. Opdateret 60’er-stil med skønne detaljer og mange muligheder på god beliggenhed i skovkanten med alt det, familien har brug for, lige inden for rækkevidde.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4094
BoligtypeVilla
Boligareal137 m²
Kælder86 m²
Grundareal1.272 m²
Værelser7
Opført1961
Ejerudgifter pr. md.5.865
Kontantpris6.995.000
Udbetaling350.000
EnergiklasseE

Kendetegn

Arkitekttegnet
Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Grumstolsvej 17A

  BoligtypeVilla
  Pris6.500.000 kr.
  Boligareal151 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Vilhelm Kyhns Allé 7

   BoligtypeVilla
   Pris10.500.000 kr.
   Boligareal235 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Ildervej 28

    BoligtypeVilla
    Pris11.495.000 kr.
    Boligareal217 m²

    Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

    Se bolig