Grumstolsvej 28
8270 Højbjerg

Sags nr. LL3899
Find din drømmebolig

Charmerende patriciervilla med stor herlighedsværdi

Totalrenoveret med respekt for historien, tæt på skoven, vandet og Midtbyen.

Der opstår en helt særlig atmosfære i et hjem, hvor historie, håndværk og herlighedsværdi forenes i naturskønne omgivelser, der inspirerer året rundt uanset vind og vejr. Den atmosfære mærker du, allerede når du parkerer foran den fine patriciervilla, som troner højt på Grumstolsvej 28 i skønne Højbjerg. Indenfor smelter det oprindelige og det moderne så ubesværet sammen, at du let kan tro, at det aldrig har været anderledes. Det er resultatet af en vellykket, omhyggelig og respektfuld renovering, og de lyse rammer står klar til at tage imod dig og din familie.

HØJBJERG – Det naturskønne område syd for Aarhus C har været eftertragtet, siden de første sommerresidenser skød op mellem de bølgende marker, som dengang dominerede landskabet sammen med skoven, der stadig flankerer kysten. Patriciervillaen her på Grumstolsvej 28 blev opført til assurandør P. Brostrup Jensen i 1928. Dengang var vejen blot en smal grusvej, som til gengæld ofte blev brugt af Kong Christian X på hans morgenrideture fra Marselisborg.

Den dag i dag er områdets charme stadig intakt, selv om flere villaer er kommet til. Det kuperede terræn og de store træer sikrer dig en betagende udsigt og understreger, hvor meget naturen fylder her. Du kan gå til skoven på ingen tid, og fortsætter du gennem Dyrehaven, kommer du til populære Ballehage Strand, hvor du kan tage en dukkert i bugtens vand. Samtidig er Midtbyen kun en kort køretur væk, men lokalt finder du også gode indkøbsmuligheder, fx ved Kridthøj Torv, ligesom både skoler og institutioner ligger tæt på. Nærheden til det hele er med til at gøre hverdagen nemmere for den travle familie.

En privat grøn oase
Den hvidmalede patriciervilla troner majestætisk øverst på den store, naturskønne grund, som der ikke længere findes mange af i området. Den opvoksede have er smukt anlagt, og alt det grønne omslutter dig på de hyggelige terrasser og i havens hyggekroge. Plænen skråner let mod syd og giver sollyset frit spil det meste af dagen. Du er helt uforstyrret heromme, og det er således meget nemt at nyde freden og roen. Faktisk er her så fredeligt, at selv skovens dyr ofte finder på at kigge forbi en tidlig morgenstund, inden kvarteret for alvor vågner.

Med sådan et idyllisk syn smager morgenkaffen endnu bedre og understreger den herlighedsværdi, som kendetegner ejendommen. Allerede ved første øjekast udstråler villaen klasse og kvalitet. Den symmetriske facade tager imod, når du parkerer i den rummelige indkørsel. En bred trappe leder op til fordøren – og over den hænger en af de originale lamper, som er bevaret.

Respektfuld og kvalitetsbevidst renovering
Den gennemgribende renovering, som de nuværende ejere foretog i 2013, har skabt et harmonisk hjem med en flot balance mellem det moderniserede og det oprindelige. Plankegulve, døre, karme, fodlister, stuk og trappen til første sal er smukt renoveret, mens der er lavet komplet isolering af hulmure og etageadskillelser og etableret nye el- og varmeinstallationer. Alle rør, som før var synlige, er væk, hvilket har givet endnu større harmoni i rummene.

Ved renoveringen flyttede man også køkkenet, som i den gamle villa var gemt af vejen. I dag er køkkenet en integreret del af det skønne alrum ved siden af opholdsstuen. En integrering, der er så vellykket, at det næsten er svært at forestille sig, at det nogensinde har været anderledes. Køkkenet fra Tvis er specialdesignet af den nuværende ejer, som er gourmetkok, og det er således både funktionelt og veludstyret – bl.a. med luksushvidevarer fra Miele. Det store køkkenbord midt i rummet er et naturligt samlingspunkt for hele familien og giver på den ene side arbejdsplads ved induktionskogepladen og på den anden side plads til lektier, avislæsning eller et lille glas, mens familiens Masterchef får styr på middagen.

Lyse og anvendelige rum
I stueetagens fællesrum strømmer lyset og naturens farver ind gennem de mange sprossede vinduer til alle sider. Udgangen til haven sker gennem den renoverede havestue, hvor du allerede i foråret har et skønt og lunt opholdsrum mellem inde og ude.

Foruden det rummelige soveværelse i stueetagen med indbygget skabsvæg har villaen i dag tre værelser, som ligger på førstesalen. Her er der ændret på den oprindelige inddeling, så du og familien får mest mulig glæde af etagen, som desuden består af et stort badeværelse og en skøn repos med plads til kontor eller legekrog mellem værelserne. Fra reposen kan du træde ud på en sydvendt balkon og nyde udsigten ud over haven og kvarterets tage. Oppe under dit eget tag har du et stort uudnyttet loftrum, som du kan inddrage i boligen efter behov.

Også underetagen er blevet grundigt renoveret. Her har du derfor nogle gode og anvendelige rum i boligstandard. Det gælder fx gæsteværelset og det nyere badeværelse – som begge er med gulvvarme – et praktisk vaskerum, et viktualierum og et multirum, som du og familien kan bruge til alt fra motionsrum til hjemmebiograf eller gildesal. Med egen indgang er rammerne oplagte, hvis familiens teenager eksempelvis skal holde fest. Så skal du måske bare huske at låse døren ind til vinrummet, hvor dine flasker ligger under optimale forhold og venter på den helt rette lejlighed.

Herlighedsværdien er ikke til at overse i denne prægtige patriciervilla omgivet af Højbjergs smukke natur. Her får du og familien skønne rammer med stor harmoni mellem historien og det moderne. Fire værelser og masser af plads til samvær og aktiviteter såvel inde som ude.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3899
BoligtypeVilla
Boligareal146 m²
Kælder79 m²
Grundareal1.386 m²
Værelser6
Opført1928
Ejerudgifter pr. md.7.694
Garage17 m²
Kontantpris8.450.000
Udbetaling425.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Indflytningsklar
Klassisk/Patricia

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Jupitervej 14

  BoligtypeVilla
  Pris7.395.000 kr.
  Boligareal208 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Grumstolsvej 50

   BoligtypeVilla
   Pris6.995.000 kr.
   Boligareal137 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Orionsvej 4B

    BoligtypeVilla
    Pris10.495.000 kr.
    Boligareal226 m²

    Indflytningsklar, Klassisk/Patricia,

    Se bolig