Grønnegade 50E, 2.
8000 Aarhus C

Sags nr. LL4670
Find din drømmebolig

Fredelig midtbyoase med lejlighed i to plan

Lyse, rummelige og charmerende rammer med to altaner og to p-pladser.

Fred og ro er måske ikke det første, du forbinder med en lejlighed i hjertet af byen. Det er til gengæld noget af det første, du bemærker her i baggården til Grønnegade 50, hvor denne toplanslejlighed ligger i et tidligere smedeværksted. Diskret tilbagetrukket fra Midtbyens liv, men med alle mulighederne lige uden for porten. Den renoverede bolig har mange charmerende detaljer, et imponerende køkken-alrum, to solrige altaner og to private parkeringspladser.

AARHUS C – Fra Grønnegade har du nogle af Midtbyens skønneste steder i gåafstand: Latinerkvarteret, Vesterbro, Mølleparken og det rige caféliv langs åen. Alle mulighederne ligger ligefor, når lysten melder sig til noget særligt. Hvad enten der er tale om kultur, shopping, gastronomi eller andre oplevelser, kan dit nabolag levere varen.

At du befinder dig i den ældre del af byen, ser du bl.a. i den nærliggende Vor Frue Kirke. Den historiske klosterkirke kan nemlig dateres helt tilbage til år 1227, hvor den fungerede som byens domkirke.

Fra smedeværksted til charmerende lejlighed
Med alting så tæt på behøver du muligvis ikke at bruge bilen hver dag. Derfor er det en fordel, at du har to parkeringspladser til rådighed i gården foran bygningen, der ligger tilbagetrukket fra byens jag. En aflåst port fører derind fra den ensrettede Grønnegade.

50E er opført i 1918 og har tjent mange formål siden dengang – herunder som smedeværksted og senere kontorfællesskab. Du ser stadig sporene af den industrielle fortid i de opdaterede rammer, hvor taget bl.a. er skiftet inden for det seneste års tid, ligesom der er monteret rummelige altaner med matteret glasafskærmning.

Også lejligheden, hvis 262 kvadratmeter breder sig over første og anden sal, er løbende renoveret – herunder med helt nyt køkken og badeværelse i 2014 – mens mange detaljer er bevaret. Eksempelvis en rustik ståldrager fra et gammelt hejseværk og mansardtagets trækonstruktion, der ud over at være bærende også tjener et meget dekorativt formål i dag.

Stilfuldt, funktionelt og helt unikt
Når du har parkeret bilen, tager du din egen private opgang op til anden sal, hvor en lys og rummelig entré med indbyggede skabe og massive fyrretræsplankegulve tager imod. Entréen illustrerer meget godt den stil, som præger hele lejligheden. Det får du allerede bekræftet i det tilstødende køkken-alrum, hvor lyset strømmer ind gennem vinduerne i begge sider.

Køkkenets kombination af sort og stål skaber en elegant kontrast til alt det hvide. Køkkenet er desuden veludstyret med bl.a. Quooker, to ovne, integreret kaffemaskine, vinkøleskab og amerikanerkøleskab, alle af mærket Siemens. Det er en fornøjelse at stå her og lave mad – og stadig følge med i samtalen ved spisebordet.

Alrummet er på alle måder helt centralt i lejligheden. Det er samlingspunkt til både hverdag og fest – og du kan tænde op i den nyere brændeovn eller åbne døren ud til den ene af boligens to private og solrige altaner, som tilsammen består af ca. 30 kvadratmeter uderum. Derudover binder alrummet etagen sammen med skydedøre til de øvrige rum: Opholdsstuen, et værelse og et badeværelse med bruseniche, badekar samt tilstødende vaskerum.

Værelsesafdeling på første sal
Glaspartier i skillevæggene sikrer desuden, at lyset får frit spil rummene imellem – og skaber samtidig et let og luftigt udtryk. Det vidner om de mange gode tanker, der er lagt i renoveringen af lejligheden, hvor også kvaliteten er blevet prioriteret.

Fra opholdsstuen fører en trappe ned til førstesalen, hvor du finder værelsesafdelingen med to gode værelser, endnu et badeværelse og en walk-in-garderobe. Også hernede har du udgang til en rummelig altan, og ligesom på det øvre niveau kan du køre en markise ud, hvis solen er for skarp, eller aftenduggen truer udehyggen.

Gennemførte rammer om et uforstyrret liv i centrum af Aarhus. Med egne p-pladser, to solrige altaner og 262 velindrettede kvadratmeter er lejligheden en sjælden perle.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4670
BoligtypeLejlighed
Boligareal262 m²
Værelser5
Opført1918/2017
Ejerudgifter pr. md.5.188
Kontantpris10.995.000
Udbetaling550.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Ellemarksvej 23

  BoligtypeVilla
  Pris9.600.000 kr.
  Boligareal193 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Vanløsevej 9

   BoligtypeVilla
   Pris8.995.000 kr.
   Boligareal135 m²

   Se bolig

    Aarhus C,
    Vestergade 56D, 1.

    BoligtypeLejlighed
    Pris8.995.000 kr.
    Boligareal144 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig