Grindsnabevej 15, Dyngby
8300 Odder

Sags nr. LL4860
Find din drømmebolig

Idyllisk strandgård i første række til vandet

Fritidsbolig ved Odder med stor rummelighed, historie og atmosfære.

At få hverdagen lidt på afstand. Er det ikke det, fritiden handler om? Her på Grindsnabevej 15 ved Dyngby uden for Odder er du kun ca. 30 minutter fra Aarhus C, men alligevel i en helt anden verden. Naturen og den idylliske stemning gør det nemt at slappe af. Du kan næsten ikke komme tættere på stranden og bo mere fredeligt end her, hvor lærkerne synger deres aftensang i den store have akkompagneret af havets hypnotiserende susen.

ODDER – Dyngby, Saksild og Rude ligger som tre perler på en snor langs kysten syd for Norsminde. De attraktive sommerhusområder og deres skønne strande er velbesøgte af gæster fra nær og fjern – primært om sommeren naturligvis, men her er også liv på andre årstider. Du har ikke langt til de lokale indkøbsmuligheder, ligesom Norsminde Kro også kan hjælpe med aftensmaden, når det skal være ekstra nemt. Og inde i Odder – knap 15 minutters kørsel fra fritidshuset – er mulighederne endnu flere.

Det er naturen, der sætter scenen her. Åbne marker og et helt særligt idyllisk landskab er kendetegnende for strækningen fra Odder og ud mod kysten. Det første, du bemærker, når du nærmer dig, er det helt særlige lys og den åbne himmel. Når du drejer ned ad den lange, grusbelagte Grindsnabevej med marker på begge sider, sænker roen sig, og der er en særlig Morten Korch’sk fornemmelse i luften, så snart den gule bindingsværksgård dukker op for enden af vejen. Bag gården, der er omgivet af høje træer, glitrer havet kun hundrede meter fra haven.

Luft, udsigt og helt ugeneret
Gården, der bærer navnet Højen, blev opført i 1860 og fungerede i mange år som et lille husmandssted, indtil den kom i de nuværende ejeres familie for 40 år siden og blev omdannet til den fantastiske fritidsbolig, den er i dag. Beliggende fuldstændig ugeneret med langt til naboerne får du næsten følelsen af at være på en ødegård, når du sidder på terrassen på bagsiden af huset.

Grunden, der omkranser boligen, er på over 4.000 kvadratmeter. Haven byder på bålsted, skyggefulde områder med høje træer og en stor plæne med plads til boldspil og hygge for både store og små. Med en kærlig hånd kan du genskabe en gammel japansk have med smukke buske eller den gamle køkkenhave på husets vestside. Fra bunden af haven kan du kigge tilbage på boligen, der ligger så smukt med den østvendte facade af kampesten og det gule bindingsværk og stråtag som accent. Vender du dig om, kan du se kysten strække sig med udsigt til både Tunø og Samsø og helt til Sletterhage Fyr i klart vejr. Der er intet smukkere, end når Tunøs hvide sandstrande lyser op i aftensolen, og når færgen fra Hou laver bølger på vandet.

Du har ikke langt ned til stranden, og hvis ikke du allerede bader hele året rundt, kommer du måske til det her. Muligheden ligger i hvert fald lige for, og om morgenen har du oftest stranden helt for dig selv, så du kan springe i bølgen blå uden en trevl på kroppen – for den allerbedste oplevelse. Du kan også bruge stranden til gåture – fx hele vejen ned til Hou, hvor du kan købe en is på havnen, inden turen går hjemover igen.

Lyse, moderne rammer
Med 236 kvadratmeter fordelt på to etager med fire rummelige værelser, store opholdsrum, et værksted og en gammel stald er det et oplagt sted at samle storfamilien til højtider og ferier flere gange i løbet af året. Da stedet blev omdannet til fritidshus for mange år siden, gennemgik det en større transformation. Hvor der engang var stald, er der i dag en fantastisk lys stue med højt til loftet og et smukt lysindfald gennem et stort vinduesparti fra gulv til loft med direkte udsyn til havet. Renoveringen er meget nænsomt udført – med tanke for det oprindelige byggeri – og hver en sten er taget ud, renset og sat i igen.

De smukke, mørke trægulve, der er en fin kontrast til de hvide lofter og vægge, stammer fra den gamle Skanderborg Station, og alt træværket er malet i en flot mørkegrøn nuance, der trækker farverne fra de stedsegrønne buske med indenfor. Gulvene er gravet ud overalt for at give mere loftshøjde, og i 2018 blev boligen bl.a. brandsikret fra ende til anden, og der blev åbnet op mellem køkken og spisestue for at skabe endnu mere rummelighed.

Når du gør klar til sengetid i værelset bag køkkenet, er det på gode dage til den smukkeste solnedgang over markerne, og når du står over morgenmaden i køkkenet, har du kig tværs gennem boligen til vandet på den anden side af stuevinduet. På førstesalen er der et værelse og et stort opholdsareal samt et badeværelse, der står i en utroligt velholdt original stand, mens det moderniserede badeværelse i stueetagen er tilføjet en sauna, hvilket måske også gør det nemmere at komme i vandet i de kolde måneder.

Ugeneret, idyllisk åndehul i første række til vandet – langt fra hverdagens stress og jag og samtidig tæt på Aarhus. Her er plads til storfamilien og utroligt mange muligheder både ude og inde.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4860
BoligtypeSommerhus
Boligareal236 m²
Udhus100 m²
Grundareal4.346 m²
Værelser7
Opført1860/1995
Ejerudgifter pr. md.4.583
Kontantpris11.150.000
Udbetaling560.000

Kendetegn

1. række til vand
Indflytningsklar
Landskabsudsigt

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Odder,
  Lemmestrupvej 16, Højby

  BoligtypeLystejendom
  Pris8.995.000 kr.
  Boligareal282 m²

  Arkitekttegnet, Indflytningsklar, Landskabsudsigt,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Bernhardt Jensens Boulevard 117, 4. 5.

   BoligtypeLejlighed
   Pris11.000.000 kr.
   Boligareal185 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Ebeltoft,
    Kølbakken 15, Basballe

    BoligtypeLystejendom
    Pris10.900.000 kr.
    Boligareal305 m²

    Landskabsudsigt, Vandudsigt,

    Se bolig