Fynsgade 15B
8000 Aarhus C

Sags nr. LL4971
Find din drømmebolig

Enestående townhouse i Øgadekvarteret

Rene linjer, høj kvalitet, masser af lys og imponerende udsigt.

Hvad sker der, når moderne arkitektur møder en klassisk boligform som byhuset? Her i Fynsgade 15B er resultatet blevet et lyst og rummeligt hjem præget af stilrene linjer og en gennemgående høj kvalitet på alle fire plan. Byhuset, der blev opført i 2016, giver dig hele 195 kvadratmeter bolig samt både en hyggelig gårdhave og en himmelsk tagterrasse med et langstrakt vue over byens tage, havnens kraner og bugtens vand til Samsøs konturer i horisonten. Du har alle Midtbyens muligheder lige om hjørnet, og samtidig nyder du godt af den fred og ro, der hersker her.

ØGADERNE, AARHUS C – Den charmerende, gamle bydel grænser op til Universitetsparken, hvor du kan spadsere en tur i de skønne, grønne områder, der omkranser de karakteristiske, gule universitetsbygninger. Øgadekvarteret er kendetegnet ved de klassiske husfacader og hyggelige forretninger – herunder Købmand Smedegaard i Sjællandsgade, som for mange aarhusianere er en velbevaret kulturinstitution, fra dengang hvor der var mange flere af de små købmænd i byens gader.

Du skal også blot følge Ny Munkegade eller Sjællandsgade for at komme helt ind i Aarhus’ pulserende hjerte, hvor du kan gå på opdagelse i Latinerkvarterets mange specialbutikker eller sætte dig til bords ved et af de mange spisesteder langs åen. Med alting så tæt på kan du ofte lade bilen stå. Og med beboerparkering i området er det som regel til at finde en plads, ligesom der altid er ekstra muligheder ved universitetet for enden af gaden.

Byhuset gennemført nyfortolket
Historisk set har byhuset været en kompakt bolig for op til flere familier fordelt på etagerne. Men her i Fynsgade fik arkitekt Jørn Johansen muligheden for at gentænke byhuset fra bunden på en grund, hvor der frem til 2016 stod en gammel garage. Resultatet er én samlet bolig i fire plan, der på en gang skiller sig ud i gadebilledet og passer perfekt ind i byens udvikling.

Mens de lange smalle, sandfarvede mursten tegner vandrette linjer, danner de elegante, høje vinduer med bronzeeloxerede rammer lodrette linjer i facaden, der ikke lægger skjul på, at dette er et hjem i en klasse for sig.

Hjemmets hjerte
Det får du også bekræftet, så snart du træder ind i den højloftede entré, hvor lyset strømmer ind gennem vinduerne og ned ad trappen fra førstesalen. Foruden et gæstetoilet består stueplanet af det store køkken-alrum med åben forbindelse til entréen. De flotte cementsten fra italienske Bisazza bløder med deres prikkede mønster og afdæmpede farver lidt op for det stramme udtryk med skarpe vinkler og hvide overflader. Køkkenet, der er designet af arkitekten selv, indkapsler netop den minimalistiske stil. Den smalle sokkel skaber mere plads bag de enkle, hvide fronter, som også gemmer på hvidevarer fra Miele. Elementerne er toppet med en ligeledes smal hvid Corian-bordplade med integreret vask og Qooker-vandhane i messing.

Køkken-alrummet er hjemmets hjerte med god plads til et langbord, hvor du kan samle familie og venner til såvel hverdagsmåltider som festmiddage. Store vinduer fra gulv til loft åbner for lyset og det flotte kig til den grønne oase i baghaven. Med udgang fra køkkenet har du desuden en skøn, privat gårdhave med fred og ro, hvor du kan nyde solen det meste af dagen.

Værelser med udsigt
Indretningen med det åbne trappeløb mellem etagerne sikrer størst muligt udbytte af de 195 kvadratmeter. Det gælder også på første og anden sal, der har identisk grundplan med i alt fire gode, lyse værelser og to stilfulde badeværelser med store, mørke gulvfliser og vægfliser i douce kulører samt VOLA-armaturer i messing. På førstesalen er det ene af værelserne i dag indrettet til walk-in-garderobe med en specialbygget skabsvæg i fuld højde med enkle messinggreb.

De to værelser mod gården nyder godt af det lange kig over de grønne baggårde mod havnen og vandet. Udsigten får en ekstra dimension i stuen på tredje sal, hvor der er store vinduer til begge sider, loft til kip og udgang til tagterrassen, der ligesom gårdhaven vender mod sydøst. På disse tre øverste plan fortsætter de smukke egetræsplanker fra trappen ud i rummene og bidrager med organisk tekstur og en varm glød. Diskret indbyggede lyskilder under trappetrinnene giver en både praktisk og elegant lyssætning.

På det øverste plan strækker vuet sig endnu længere og videre – helt til Samsø ude i horisonten. Det er som et levende maleri, hvor sol og vind sætter stemningen, der kan skifte fra det ene øjeblik til det næste. Som mørket falder på, tændes byens mange lys, og det giver din udsigt dybde, når Aarhus’ skyline træder frem i skumringen.

Indflytningsklare kvalitetsrammer med stilrene linjer. God plads og fleksibilitet til parret eller familien, der gerne vil bo centralt med lys, luft, fred og ro omkring sig.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4971
BoligtypeVilla
Boligareal195 m²
Grundareal75 m²
Værelser5
Opført2016
Ejerudgifter pr. md.5.609
Kontantpris11.950.000
Udbetaling600.000
EnergiklasseA2010

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Bernhardt Jensens Boulevard 117, 4. 5.

  BoligtypeLejlighed
  Pris11.000.000 kr.
  Boligareal185 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Kriegersvej 15

   BoligtypeRækkehus
   Pris9.000.000 kr.
   Boligareal125 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Oddervej 14

    BoligtypeVilla
    Pris15.500.000 kr.
    Boligareal240 m²

    Indflytningsklar, Vandudsigt,

    Se bolig