Frederiksgade 72, 1.
8000 Aarhus C

Sags nr. LL4937
Find din drømmebolig

Herskabelig lejlighed i historisk ejendom i Aarhus midtby

Højloftede værelser med oprindelige detaljer, egen p-plads og stort potentiale.

Den centrale beliggenhed betyder, at du har alle byens muligheder lige uden for døren. Her fra Frederiksgade 72 har du byens spisesteder, cafeer og kulturtilbud i gåafstand. Den store lejlighed ligger i højt stueplan i en smuk historisk ejendom fra 1910. De seneste år har de højloftede værelser med de mange oprindelige detaljer fungeret som tandlægepraksis. Nu har du mulighed for at forløse de velholdte rammers store potentiale og skabe en enestående rummelig herskabslejlighed i centrum af Aarhus med egen p-plads.

MIDTBYEN – Det bliver ikke meget mere centralt end Frederiksgade, hvor man bor helt tæt på alt det bedste, som Aarhus har at byde på.
De mange fristende butikker - det være sig små specialbutikker i Latinerkvarteret til gågaderne med stormagasiner og indkøbscentre; Det høje gastronomiske niveau i det store udbud af restauranter og stemningsfyldte cafeer.

Rådhuset, Ridehuset med diverse udstillinger, Musikhuset, Kongrescentret, ARoS kunstmuseum og mange andre kulturtilbud samt det interessante havneområde med DOKK1.

Skal man videre ud af byen er Hovedbanegården og Rutebilstationen 5 minutters gang væk.

Historisk ejendom med p-plads i baggården
Ejendommen i Frederiksgade 72 blev opført i 1910. Mod gaden har den et klassisk stringent udtryk med høje sprossevinduer i den røde murstensfacade med enkle arkitektoniske detaljer. Når du træder ind gennem den smukke hovedport til vognlyet, ser du indrammede avisforsider med vigtige historiske begivenheder, der understreger bygningens fortid som Jyllands-Postens oprindelige domicil.

Fra 1923 til 1964 holdt Jyllands-Posten til i ejendommen, der i dag bærer navnet Jyllandsgaarden. Allerede i vognlyet sætter de dekorative træpaneler og udskæringer en herskabelig tone, som fortsætter ind i opgangen, hvor der både er erhverv og bolig på de øvrige etager. Det skaber en behagelig, rolig atmosfære – også i lejligheden her.

I baghuset – på den anden side af en skøn atriumgård – er der et børneteater og en tegnestue. Bag det ligger baggården med parkeringspladser, hvortil der er indkørsel igennem en port fra J. M. Mørks Gade. Lejligheden har en parkeringsplads tilknyttet.

Originale herskabelige detaljer
Du ser tydeligt, at der er passet godt på rammerne – også i de højloftede værelser, hvor journalister i mange år fyldte avisspalterne med store og små historier, og som senest har rummet en tandlægeklinik. De næste kapitler af lejlighedens fortælling har du til gengæld mulighed for at forme helt efter dine ønsker og behov. De høje lofter med den smukke, enkle stukkatur og fyldningsdørene med messinghåndtag er nogle af de originale detaljer, der er værd at bevare for at videreføre den herskabelige stemning.

Med hjælp fra dygtige arkitekter kan du forløse det store boligpotentiale, som lejligheden besidder. De store vinduer mod Frederiksgade, der er ensrettet cykelgade fra gågaden, lukker masser af lys ind, og sidder samtidig så højt, at der ikke er indkig fra fortovet. Det er derfor oplagt at åbne lejligheden op på tværs af den smukke fordelingsgang, du ser i dag, og skabe nogle dybere rum med masser af karakter.

I fordelingsgangen er der bagtrappe til kælderen, hvor det tilhørende 51 kvadratmeter store kælderrum befinder sig. Herfra er der også udgang til atriumgården.

En enestående mulighed for at skabe en herskabelig lejlighed på 184 kvadratmeter og kælder på 51 kvadratmeter på en yderst central beliggenhed i Aarhus Midtby. Med højt til loftet, smukke originale detaljer og egen p-plads. Kan du se potentialet?


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4937
BoligtypeLejlighed
Boligareal184 m²
Værelser4
Opført1910/2021
Ejerudgifter pr. md.7.615
Kontantpris6.700.000
Udbetaling335.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Stadion Allé 33, 2. th.

  BoligtypeLejlighed
  Pris6.750.000 kr.
  Boligareal128 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Nørre Allé 68, 3.

   BoligtypeLejlighed
   Pris5.500.000 kr.
   Boligareal116 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Valbyvej 11

    BoligtypeVilla
    Pris7.995.000 kr.
    Boligareal144 m²

    Se bolig