Emil Aarestrups Vej 5
8000 Aarhus C

Sags nr. LL3793
Find din drømmebolig

Gennemrenoveret villa i klassisk stil med sjæl og hjerterum

260 gode etagemeter midt i Aarhus og tæt på byens grønne områder.

Det er både det indre og det ydre, som tæller, når vi skal skabe os et hjem. Her på Emil Aarestrups Vej 5 er der en smuk sammenhæng mellem villaens smukke klassiske udtryk, indretningen og atmosfæren i rummene. En gennemgribende renovering for seks år siden har gjort villaen klar til, at du og familien kan skrive de næste mange kapitler på den historie, som begyndte ved opførelsen i 1911. Du er tæt på byen og alle dens mange muligheder, og samtidig er der fred, ro og hyggelig stemning i kvarteret.

AARHUS C - Der er noget særligt over kvarteret her, hvor vejene er opkaldt efter store danske digtere. Det er villavejsstemning med fred, ro og opvoksede haver midt i byen og med alt, hvad du og familien behøver af skoler, institutioner, indkøbsmuligheder og oplevelser, inden for nær rækkevidde. Grønne åndehuller som Botanisk Have og Universitetsparken kan du gå til på ingen tid, ligesom du har Riis Skov og vandet helt tæt på.

Universitetets karakteristiske gule murstensbygninger er også med til at præge området, der tidligere har huset soldater i de mange kaserner, som blev opført i slutningen af 1800-tallet. Du kan stadig se den prægtige gamle artillerikaserne på Langelandsgade, hvor soldater i dag er erstattet af studerende.

Opvokset have med nyanlagte bede
Den hyggelige have er indrammet af en opvokset hæk, og selve baghaven er hegnet ind, så familiens mindste eller firbenede medlemmer kan færdes trygt ude i det fri, mens du selv slapper af på en af terrasserne. Haven vender perfekt i forhold til solen, som du har glæde af det meste af dagen herude. Du kan søge skygge under et af de gamle træer, som spejler husets mangeårige historie. I 2018 har anlægsgartnere desuden anlagt nye bede, som du for alvor vil se værdien af, når foråret kommer. Mod vejen har du en mindre forhave og en carport til bilen. Der bliver snart lavet beboerparkering på vejen, så hvis familien har to biler, vil nummer to også altid kunne få plads. Med alt så tæt på som her bliver cyklen formentlig hurtigt dit foretrukne køretøj.

Symmetri og solidt håndværk
Fra vejen leder en flisegang og en flot trappe op til den hvide fordør. Når du ser dit hjem herfra, er det svært ikke at beundre den noget nær perfekte symmetri i byggeriet, hvor det smukke og nyligt skiftede mansardtag ligger som kronen på værket. Der er lagt kræfter og faglig stolthed i det solide håndværk, og det kan du glæde dig over hver eneste dag. Over døren står villaens navn, Karkov, med sorte bogstaver på den lyse facade. Det er måske ikke så tit, du selv tager fordøren ind, men når du gør, må du nyde synet. Parkerer du i carporten, vil du formentlig oftest tage indgangen til underetagen, som er både nærmest og mest praktisk.

Her tager en stor og lys entré med god plads til overtøj, fodtøj og skoletasker m.m. imod. De hårdføre fliser på gulvet udgør et flot og praktisk underlag. Hele underetagen er udgravet, og der er lagt gulvvarme overalt. Rummene har derfor også en fin loftshøjde - herunder det lyse værelse med flere store vinduer ud mod haven og plankegulv. Der er badeværelse med både badekar og bruseniche hernede, ligesom du finder bryggers og et stort multirum med lige så mange anvendelsesmuligheder, som du kan forestille dig.

Gode rum til samvær og solotid
Hvis væggene kunne tale, ville den mere end 100 år gamle villa sikkert kunne fortælle mange spændende historier. De originale detaljer, som er smukt bevaret ved den seneste gennemgribende renovering i 2012, fortæller dog historier i sig selv.Du og familien samler jer om måltider og hygge i de skønne fællesrum, som udgør hele stueplanet, der er hævet over gadeniveau. Med åben forbindelse mellem opholdsstue og køkken-alrum strømmer lyset ind fra flere sider i de i forvejen lyse rammer, hvor kun tv-stuen er
separat. Det betyder, at middagsselskabet ved spisebordet ikke behøver følge med i ungernes tv-kigning. I stedet kan du og gæsterne nyde hinandens selskab og aftenens menu, som du har frembragt i det funktionelle og veludstyrede Multiform-køkken, hvor Gaggenau og Qooker spiller et par af hovedrollerne.

På førstesalen viser mansardtaget sit værd, idet det vertikale tag giver nogle gode og rummelige værelser. Ikke mindst det store soveværelse med udgang til en østvendt altan, hvor du kan træde ud i de første spæde solstråler og nyde udsigten over området, inden du vælger dagens outfit i det tilknyttede garderobeværelse. Ud over det nye badeværelse finder du yderligere to værelser heroppe.

Det er helt klassisk arkitektur med en smuk kombination af velbevarede originale detaljer og moderne elementer, der gør villaen her til en sand perle. Derudover kommer du og familien til at bo tæt på byens muligheder, mens I stadig er omgivet af fred og ro.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3793
BoligtypeVilla
Boligareal170 m²
Kælder90 m²
Udhus10 m²
Carport25 m²
Grundareal785 m²
Værelser7
Opført1911
Kontantpris9.000.000
Udbetaling450.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Indflytningsklar
Klassisk/Patricia

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Julius Bechgaards Vej 1

  BoligtypeVilla
  Pris8.500.000 kr.
  Boligareal188 m²

  Indflytningsklar, Klassisk/Patricia, Vandudsigt,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Skovbrynet 26

   BoligtypeVilla
   Pris11.300.000 kr.
   Boligareal196 m²

   Indflytningsklar, Klassisk/Patricia,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Helga Pedersens Gade 9, 7. 1.

    BoligtypeLejlighed
    Pris11.900.000 kr.
    Boligareal209 m²

    1. række til vand, Indflytningsklar, Vandudsigt,

    Se bolig