Dalgas Avenue 27, 2. TV.
8000 Aarhus C

Sags nr. LL3962
Find din drømmebolig

Herskabelig hjørnelejlighed på Frederiksbjerg

Højloftede, lyse rum i klassisk stil med velbevarede originale detaljer.

Der sker noget særligt, når en renovering forædler eller fremhæver den stemning og sjæl, som giver en bolig sin unikke karakter. Det er denne herskabelige hjørnelejlighed på Dalgas Avenue 27, 2. tv et glimrende eksempel på. Her er rammerne gennemrenoverede, mens originale detaljer og den klassiske stil har fået et nyt liv. Den buede karnap, stukken, fyldningsdørene og loftshøjden er nogle af de elementer, du kommer til at sætte pris på i det daglige. Det samme gælder beliggenheden tæt på skoven, vandet og hele Frederiksbjergs alsidige udvalg af specialbutikker og spisesteder. Du har heller ikke langt til skoler, gymnasium og andre institutioner. Og efter planen bliver der indført beboerparkering primo 2020.

FREDERIKSBJERG – Midtbydelen har ikke fået tilnavnet Aarhus’ spisekammer for ingenting. Du finder et bredt udvalg af delikatesser og råvarer fra nær og fjern på hylderne i de mange specialbutikker og på det populære marked på Ingerslevs Boulevard, ligesom caféerne og spisestederne har noget for enhver smag. Derudover er det selvfølgelig charmen og stemningen i de hyggelige gader, som gør Frederiksbjerg til noget helt særligt aarhusiansk.

Med både skoven og vandet tæt på kan du finde fred og ro i naturen og bevæge dig i det tempo, du foretrækker. Få minutters gang fra lejligheden på Dalgas Avenue ligger både Frederiksbjerg Skole, Forældreskolen, Marselisborg Gymnasium og andre institutioner samt lokale idrætstilbud. Flytter der børn med ind, har de således ikke langt til skole eller andre aktiviteter. Der er gode parkeringsmuligheder neden for lejligheden, og det forventes, at der bliver indført beboerparkering i løbet af foråret 2020.

Velholdt herskabelighed på solrigt hjørne
Den flotte rødstensbygning blev opført på hjørnet af Dalgas Avenue og Assensgade i 1910 – den gennemgående hjørnekarnap fra første til og med tredje sal er nærmest som et tårn på ejendommen. Du kan tydeligt se, at der gennem tiden er blevet passet godt på både det ydre og det indre, og den velfungerende ejerforening fortsætter denne indsats. Bl.a. er taget fra ca. 2003, og opgangen er netop istandsat, så du inden for den blanke sortmalede gadedør bliver mødt af en lys og stilfuld hall med terrazzogulv og træpaneler.

Stilen følger med dig op ad trapperne til anden sal – forbi de høje blyindfattede ruder mod gården og de dekorative snedkerelementer. Inde i entréen ser du eksempler på det, der gør lejligheden til noget særligt: De høje lofter, det originale plankegulv, fyldningsdørene og det indbyggede skab, der med sin ekstra dybde giver god opbevaringsplads til garderoben.

Herfra kan du træde ind i den imponerende, rummelige stue, hvor den store buede karnap formentlig er det første, du bemærker. Dagen lang har du her et skønt lysindfald, fordi der er ret åbent omkring ejendommen. Du bor således på et solrigt hjørne med en flot udsigt ud over området, bugtens vand, der glimter i solens stråler, og skovens trækroner i horisonten. Det er dermed vind, vejr og årstidernes luner, som sørger for den naturlige lyssætning i det store rum, som du kan indrette med spiseplads i den ene ende og sofagruppe i den anden.

Tre værelser samt rummeligt køkken og badeværelse
En elegant udskåret skydedør leder ind til et værelse, hvor du kan indrette kontor, gæsteværelse eller børneværelse alt efter dine behov. Du kan også genetablere den ekstra stue, som dette og det tilstødende værelse af samme størrelse oprindeligt har udgjort. På den måde kan du nyde godt af en enorm vinkelstue med udgang til en sydvendt balkon. Det sidste værelse i rækken er det store soveværelse med skabsvæg, hvor du også nyder godt af et dejligt lysindfald.

På modsatte side af fordelingsgangen finder du køkkenet og badeværelset, som begge er dejligt rummelige. I badeværelset har du både spabad, bruseniche, vaskesøjle, dobbeltvask og udgang til en altan mod gården. Også i det funktionelle Svane-køkken har du godt med albuerum og arbejdsplads ved bordpladen i mat stål og hvidevarer fra Siemens – herunder emhætte og ovne ligeledes i stål, mens køleskab, skabsfryser og opvaskemaskine er integreret bag de hvide fronter. Med et par barstole ved den høje bordplade kan du få hyggeligt selskab i køkkenet af børn, der skal læse lektier, eller et par gæster, som nyder et glas vin, mens du gør aftenens menu klar til servering.

Både køkken og badeværelse er fra ca. 2004, hvor lejligheden blev totalrenoveret. Der er trukket ny el i hele lejligheden samt kabler til BeoLink i alle rum, ligesom vandrør og faldstamme er udskiftet. Det lægger du ikke mærke til på samme måde som de synlige forbedringer, der gør, at lejligheden er lige til at flytte ind i. Og ud over den høje kvalitet og gennemførte klassiske stil falder du måske for den fred og ro, lejligheden emmer af, samt den specielle rumfornemmelse, der bl.a. opstår i mødet mellem det imponerende lysindfald, det frie udsyn og højden til loftet.

Gennemrenoveret herskabelig hjørnelejlighed på 129 lyse og højloftede kvadratmeter. Ideel til parret eller den lille familie, som gerne vil bo i klassiske rammer tæt på skov, vand og byens liv. Hjemme har du fred, ro, rummelighed og udsigt til bugten og trækronerne.
Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3962
BoligtypeLejlighed
Boligareal129 m²
Værelser5
Opført1910
Ejerudgifter pr. md.3.142
Kontantpris5.975.000
Udbetaling300.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Indflytningsklar
Klassisk/Patricia

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Mariane Thomsens Gade 52, 2.

  BoligtypeLejlighed
  Pris5.595.000 kr.
  Boligareal145 m²

  Indflytningsklar, Vandudsigt,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Mejlgade 68B, ST.

   BoligtypeLejlighed
   Pris6.495.000 kr.
   Boligareal121 m²

   Blandet bolig/erhverv, Indflytningsklar, Klassisk/Patricia,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Bülowsgade 14B, 1.

    BoligtypeLejlighed
    Pris6.850.000 kr.
    Boligareal136 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig