Dådyrvej 5A
8270 Højbjerg

Sags nr. LL3749
Find din drømmebolig

Arkitektur i særklasse tæt på by og natur

Fuldendt funktionalitet og højt æstetisk niveau i skovbrynet.

Nogle hjem er en oplevelse; hele dagen, hver dag, året rundt. Bygningsværker, hvor arkitekturen taler sit eget fuldendte formsprog, der byder på vovede valg og overraskelser. Her i skovbrynet ved Marselisborgskovene træder du ind i en sådan bolig. Hvert kig er som et billede taget ud af et internationalt boligmagasin. Rammerne emmer af æstetik, kvalitet og en hjemlighed, som du og familien selv kan være med til at give indhold. De eftertragtede Skåde Bakker udgør en smuk, organisk kulisse til det skarpe, moderne byggeri – og du har både byens og naturens mange tilbud helt tæt på.

SKÅDE BAKKER – Marselisborgskovene strækker sig ud fra din grund og ned mod bugtens vand blot kort afstand hjemmefra. Er du medlem af den lokale kajakklub, kan du begynde dagen i havkajak, mens solen står op ude i horisonten og får havoverfladen til at glitre. Når du sidder derude med pagajen i hånden og udsigt til skovens træer, Aarhus Havn og Mols Bjerge, får du tanket mental energi til dagen, der venter forude.

Skovens nærmest endeløse stier giver dig et væld af løberuter. Du kan også træde i pedalerne i stedet og indtage det kuperede terræn på mountainbike. Det giver under alle omstændigheder god energi at bevæge dig i naturen, og er du til byliv, ligger Midtbyen kun en kort cykeltur hjemmefra – og ruten må være en af landets smukkeste.

Arkitekturen gør det nemt at nyde livet
Med skoven så tæt på som her, hvor den udgør et levende sceneri omkring dit hjem, kan du sagtens holde din have helt enkel. På den måde får arkitekturen lov til at fylde noget i landskabet, hvor villaen skaber både samspil med og kontrast til naturen. Det var et af målene med denne pragtvilla, som er tegnet af arkitekt Martin Wienberg fra Friis & Moltke. Alene tegneprocessen tog over et år, hvilket vidner om, at der virkelig er tænkt over tingene. Huset har af samme grund optrådt i flere internationale boligindretnings- og arkitekturmagasiner gennem tiden.

Du bemærker nærværet til skoven fra de fleste af husets rum, hvor udsigten over trætoppene går igen. Du og din familie bor totalt ugeneret – I kan kigge ud over trætoppene, men der er ingen, der kan betragte jer. I løbet af dagen er solen og månen desuden lysmestre på jeres familieliv, og netop lys fylder meget i hjemmet. Men arkitekten har også fokuseret på at skabe nogle rolige rum med dybde, hvor du kan trække dig tilbage og dyrke eftertænksomheden. Badeværelserne er således holdt i mørke fliser, der omslutter dig og giver dig fornemmelsen af at være i en hule. Sænk kroppen ned i et varmt karbad og nyd udsigten til skoven i skumringstiden. Det er ren forkælelse af sindet.

At være livsnyder handler ikke om at læne sig tilbage og blive forkælet. Tværtimod. Processen med at skabe noget, der kan forkæle egne og andres sanser, kan i sig selv være livsbekræftende. Det kan eksempelvis være i køkkenet, som her er indrettet af Culina med specialsnedkererede elementer, der gør rummet til det perfekte værksted for gourmanden, der sætter pris på funktionaliteten og kvaliteten i stålbordpladen, de integrerede Gaggenau-hvidevarer og gaskomfuret. De elektroniske skuffer er blot prikken over iet.

Udsigtsvilla med både dybde og følelser
Bagtæppet i det kombinerede køkken-alrum og stuen er den gennemgående 14,5 meter lange væg beklædt med egetræ, der på smuk og stilren vis trækker naturen med ind og giver varme til rummet. Selv hvor plankerne er brudt ved døre og den indbyggede niche, løber årerne med og giver et fuldendt udtryk og skaber en flot balance. Kombinationen af træet, det rå og polerede betongulv samt de særlige akustiklofter skaber nogle unikke rum med en behagelig atmosfære, der får dig til at føle dig hjemme og afslappet, fra du træder ind ad døren. På den måde fungerer arkitekturen rigtigt godt både i hverdagen og ved festlige lejligheder, hvor stuen og køkkenet gerne danner rammerne for hyggelige sammenkomster.

Også på terrasserne mærker du den behagelige atmosfære. Her har du masser af plads til at lave hyggekroge og loungeafdeling og til at pynte med krukker og krydderurter. Det er balsam for sjælen bare at nyde synet af skoven, opfange lydene og mærke duften, mens du nyder en kølig drink.

De tre lækre og lyse værelser i underetagen har direkte udgang til haven, og det kan være en fin børneafdeling – også for teenagerne i familien. De voksne kan til gengæld kalde det store værelse ovenpå for deres domæne. Samtlige værelser har indbyggede skabe, og der er i det hele taget rigtig god plads til opbevaring – så de rene arkitektoniske linjer ikke bliver forstyrret.

I skovbrynet på Dådyrvej i attraktive Skåde Bakker ligger et gennemtænkt arkitektonisk mesterværk. Arkitekturen er tro mod den skandinaviske tradition og jeres hverdag, men overrasker samtidig med en række vovede valg, som du skal komme og opleve. Atmosfæren får dig til at føle dig hjemme og yderst godt tilpas.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL3749
BoligtypeVilla
Boligareal210 m²
Kælder110 m²
Udhus12 m²
Grundareal1.170 m²
Værelser6
Opført2012
Ejerudgifter pr. md.6.753
Kontantpris13.400.000
Udbetaling670.000
EnergiklasseA2010

Kendetegn

Arkitekttegnet
Indflytningsklar
Landskabsudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Bævervej 8

  BoligtypeVilla
  Pris12.995.000 kr.
  Boligareal317 m²

  Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Kastorvej 3

   BoligtypeVilla
   Pris11.500.000 kr.
   Boligareal175 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Ildervej 24

    BoligtypeVilla
    Pris15.995.000 kr.
    Boligareal321 m²

    Klassisk/Patricia,

    Se bolig