Capellavej 32
8270 Højbjerg

Sags nr. LL4415
Find din drømmebolig

Opdateret 50’er-villa med gennemtænkte løsninger

Velbevaret autenticitet i familievenlige rammer i Stjernekvarteret.

Når klassisk arkitektur genfortælles med de rette virkemidler og respekt for det originale, opstår der en ny, interessant historie. Den kan du og din familie nu skrive de næste mange kapitler på i denne opdaterede og funktionelle 50’er-villa i Stjernekvarteret. De hyggelige villaveje byder på fred, ro og samhørighed. Samtidig har I ikke langt til Midtbyen – og endnu kortere til skoven. Også flere skoler, idrætstilbud og indkøbsmuligheder ligger tæt på.

HØJBJERG – Det eftertragtede Stjernekvarter i Højbjerg er placeret lige der, hvor det bakkede og alsidige terræn giver området sin helt naturlige charme. En del af charmen kommer også fra den arkitektoniske variation på de fredelige villaveje. Her ser du stadig store, gamle herskabsvillaer og klassiske parceller side om side med moderne byggeri. Og ikke langt derfra finder du Forstbotanisk Have, og Marselisborgskovene folder sig ud i alle retninger. Du kan indtage stierne i dit eget tempo og lade dem lede dig ud til kysten og bugten.

Turen til byen kan også gå gennem skoven og langs vandet. På cykel tager det ca. 10 minutter, men også helt lokalt finder du et glimrende udvalg af dagligvarebutikker, specialforretninger og madsteder. Børnene kan selv cykle til de nærliggende, velrenommerede skoler – og rundt i kvarteret mellem legekammerater, sport og naboer.

Fra statslånshus til moderne familievilla
Under den såkaldte statslånsordning blev der i perioden 1938-58 opført adskillige enfamilieshuse; ofte enkle, murede boliger med lav taghældning. For at få del i ordningen skulle byggeriet leve op til en række krav – bl.a. til isolering, størrelse og materialer. Huset her på Capellavej 32 er et eksempel på et sådant statslånshus. Det vil sige, en del af huset er – for den oprindelige rødstensvilla har undergået noget af en forvandling og en udbygning, som du straks bemærker ved ankomsten.

Den omfattende renovering begyndte i 2010, og tilbygningen er fra 2018. Den nye del er beklædt med naturskifer og skiller sig således tydeligt ud, men der er også stor sammenhæng ude som inde. Skifertaget går på tværs af begge husets dele, ligesom der er trukket tråde til det klassiske udtryk i såvel indretningen som de bevidste materialevalg.

De tråde ser du bl.a. på det nye badeværelse med både bruseniche og badekar samt Vola-armaturer. Grønt marmor changerer i det hvide terrazzogulv, og den særlige glasur i de flotte italienske vægklinker skaber en imponerende dybdeeffekt. Også de massive askeplanker, matchende fodlister, mahognidørene og vinduerne, der stilmæssigt spejler 50’er-looket, understreger, hvordan der er tænkt over tingene. Renoveringsarbejdet går desuden dybere end det synlige,idet vandrør, elinstallationer og radiatorer m.v. er skiftet.

Ekstra rummelighed og flere muligheder
Det er især værelsesafdelingen, der er forvandlet. Ikke alene er den udvidet med et ekstra badeværelse og et soveværelse – mellem værelserne kan den brede fordelingsgang udgøre et ideelt aktivitetsrum. Her kan dine børn eksempelvis lege sammen –med eller uden vennerne på besøg. Skabsvæggene i gangen og inde på værelserne giver desuden rigelig plads til garderobe, legesager og anden opbevaring. Store vinduer åbner for et skønt lysindfald og kig til den opvoksede have, ligesom du fra soveværelset kan træde direkte ud i din private oase, hvor du kan nyde sommersolen fra frokosttid, til den går ned.

I højsæsonen kan den hyggelige terrasse endda blive så hed, at du kan være fristet til at flytte udehyggen ned i den svale skygge under havens træer. De tæller bl.a. flere æbletræer, hvorfra du kan plukke forskellige æblesorter fra sensommer indtil den første nattefrost –til frugtskålen, bagværk og andet. Med dørene åbne til terrassen smelter inde og ude nærmest sammen i opholdsstuen, der ligger i en vinkel omkring det opdaterede 50’er-køkken. Det flotte, svævende listeloft i fyrretræ, som går til kip, er med til at skabe en herlig rumfornemmelse og god akustik i det åbne alrum, hvor du og familien kan samle jer om spisebordet eller foran fjernsynet.

Mens stueplanet er helt indflytningsklart og samler både fællesrum og værelsesafdeling i ét funktionelt og velfungerede plan, består den tørre, men rå kælder af 81 bonuskvadratmeter, som byder på et væld af udnyttelsesmuligheder. Med indgang lige under hoveddøren er det oplagt at lave en hverdagsentré hernede i forbindelse med et praktisk bryggers. Du kan også skifte de gamle garageporte ud med glasdøre og etablere et lyst multirum, som familiens teenager kan lægge beslag på.

Klassisk 50’er-arkitektur genfortalt med gennemførte løsninger, velovervejede virkemidler og gode materialer. Ideelle rammer om familien på skøn beliggenhed i Stjernekvarteret – tæt på skoven og byen samt skole, sport og indkøb.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4415
BoligtypeVilla
Boligareal140 m²
Kælder81 m²
Udhus8 m²
Grundareal760 m²
Værelser4
Opført1953/2018
Ejerudgifter pr. md.4.056
Kontantpris7.250.000
Udbetaling365.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Miltonsvej 39

  BoligtypeVilla
  Pris7.900.000 kr.
  Boligareal199 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Hamphøjvej 6

   BoligtypeVilla
   Pris6.250.000 kr.
   Boligareal112 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar, Klassisk/Patricier,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Orionsvej 36B

    BoligtypeVilla
    Pris9.100.000 kr.
    Boligareal178 m²

    Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

    Se bolig