Allinggårdsvej 12, Svostrup
8600 Silkeborg

Sags nr. LL4831
Find din drømmebolig

Idyllisk levested med panoramaudsigt til Gudenåen

Et fredfyldt paradis på en stor grund ned til vandet og med egen bådebro.

”Home is where the heart is”, som bl.a. Elvis har sunget. Og når du kører ind ad indkørslen til Allinggårdsvej 12 lidt uden for Silkeborg, vil dit hjerte formentlig slå et ekstra slag af ren og skær lykke. Her bor du nemlig i et sandt paradis omgivet af fred, ro og den smukkeste natur. Din grund strækker sig langs Gudenåen, og du har direkte adgang til vandet – hvad enten du er til en dukkert eller en kajaktur gennem morgendisen. Det er meget nemt at tro, at omverdenen er en fjern galakse, men du har både skole, indkøbsmuligheder og byliv i nærheden – og kun ca. 40 min. til Aarhus.

SILKEBORG – Det midtjyske smørhul er kendt som Danmarks outdoor hovedstad, og byen er da også præget af smuk natur – især i form af vand og skov – som indbyder til oplevelser, aktiviteter og nydelse. En sejltur på vandet, en mountainbiketur i skoven, en overnatning i shelter eller noget helt fjerde.

Gudenåen strømmer igennem Silkeborg som en evig påmindelse om, hvordan vandet bragte liv og vækst til byen. Vandkraft drev møllen på den papirfabrik, som familien Drewsen grundlagde i 1844. Og vandvejen sikrede, at Silkeborg Handelsplads blev etableret i 1846. Det var byens spæde start. Handelslivet trives stadig den dag i dag, ligesom både kultur- og idrætslivet florerer. Papirfabrikken er nu omdannet til hotel, biograf og hyggelige caféer med udeservering langs den hyggelige å.

Med såvel motorvejs- som togforbindelse til både Herning og Aarhus kan du hurtigt komme videre ud i landet – og hjem igen til dit private paradis på Allinggårdsvej 12. Her har du ca. 10 km på cykel ind til byen ad Trækstien, der løber langs åen, og som oprindelig er skabt for heste og pramdragere, der trak pramme med varer mellem Silkeborg og Randers. Endnu tættere på har du den lille forstad Resenbro med skole, børnehus, supermarked og golfklub.

Parkhave til Gudenåen og egen bådebro
Når du drejer væk fra asfaltvejen og ind på granitskærverne i din indkørsel, mærker du roen sænke sig. Sceneriet er imponerende året rundt, men helt exceptionelt når de mange rododendroner blomstrer i et smukt farvevæld. Og det er blot forgrunden – bag dem strækker udsigten sig både vidt og bredt. Åløbet, sivene, engvidderne, skovenes træer og himmelen er som et levende maleri i evig forandring – fra solopgang til solopgang. Det rige fugleliv fuldender idyllen, ikke mindst når små gæslinger og svaneunger ligger i græsset og renser sig, inden de trisser tilbage til åen og svømmer videre i livet.

Du har desuden din egen sø på grunden, hvor fisk og ål boltrer sig. Tag en nightcap på bænken for enden af søen, mens insekterne skøjter hen over vandet med din oplyste villa i baggrunden.

På den anden side af Trækstien har du et privat stykke af bredden, hvor du kan gå direkte ud i det klare vand og tage en forfriskende dukkert, når lysten melder sig. Alternativt kan du sætte kajakken i åen og nyde omgivelserne fra vandsiden en stille morgenstund, hvor du også kan se rådyr komme og drikke af din sø. Har du selv båd, kan den ligge klar til afgang ved bådebroen – og sætte kurs mod havnen i Silkeborg, hvorfra du ikke har langt til byens restauranter og caféer. Du skal dog også blot følge stien ca. 2 km hjemmefra for at komme til hyggelige Svostrup Kro og få en god bid mad fra det klassiske danske køkken.

Udsigt, albuerum og flere muligheder
Villaen er opført i 1973 og både renoveret og ombygget ad flere omgange siden da – med fokus på funktionalitet, rummelighed og kvalitet, som du hurtigt bemærker. De store, sammenhængende leverum er åbnet op, så lyset i dag strømmer ind fra flere sider, ligesom udsigten kommer til sin ret, hvad enten du står i Multiform-køkkenet, sidder ved spisebordet under loftsbjælkerne eller hygger med familien i opholdsstuen, hvor loftet går til kip. Der er desuden gulvvarme under de 30 cm brede Dinesen-planker af pitchpine i fuld længde samt skiferfliserne i flotte, mørke nuancer. Både i køkkenet og stuen finder du en indbygget brændeovn, der kan skabe en ekstravarm stemning, når frosten har lagt sig over landskabet. Markiser sikrer, at du kan skærme af for sollyset, ligesom de giver ly for aftenduggen på de solrige terrasser, der omgiver huset, og som du har flere udgange til. Diskrete insektnet sørger for, at de små væsener forbliver ude i naturen, mens den friske luft har frit flow.

En gang skaber forbindelse til værelsesafdelingerne, hvor det store master bedroom har vinduer mod vandet, en rummelig walk-in-garderobe med snedkerlavet møbel til tøj og sko og adgang til et stort badeværelse ligeledes med udsigt og udgang til haven. Du kan derfor sidde i spabadet og nyde synet, ligesom du hurtigt kan finde ind i dampbruseren efter en kølig morgendukkert. Flytter der børn med ind, kan de få deres egen afdeling med to gode værelser og et badeværelse omkring et fællesrum, hvor det også er muligt at indrette kontor.

Dertil kommer den renoverede underetage på 108 højloftede kvadratmeter, hvor du i dag har en stor dobbelt garage med automatiske porte og nedkørsel på bagsiden af huset. Hernede er også et praktisk bryggers og fyrrum, hvor du kan se et af de to Genvex-anlæg, som sørger for et godt indeklima. Derudover – og muligvis vigtigere – har du en hyggelig vinkælder med plads til såvel opbevaring som nydelse af de gode flasker. De 200-300 år gamle genbrugssten på vægge og gulv sætter stemningen.

Ubegrænset fred, ro og naturlig skønhed, der rammer lige i hjertet. Et levested af de helt særlige med have til Gudenåen og en betagende udsigt til det imponerende landskab, der omgiver den lyse og rummelige bolig.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4831
BoligtypeVilla
Boligareal256 m²
Kælder108 m²
Grundareal14.500 m²
Værelser7
Opført1973/1999
Ejerudgifter pr. md.2.874
Kontantpris14.000.000
Udbetaling700.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar
Landskabsudsigt
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Arnakvej 6

  BoligtypeVilla
  Pris13.950.000 kr.
  Boligareal209 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Malling,
   Norsmindevej 170

   BoligtypeVilla
   Pris13.900.000 kr.
   Boligareal236 m²

   Landskabsudsigt,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Ulvehaven 4

    BoligtypeVilla
    Pris14.500.000 kr.
    Boligareal280 m²

    Indflytningsklar, Vandudsigt,

    Se bolig