Ålborggade 14, 4. TV.
8000 Aarhus C

Sags nr. LL4254
Find din drømmebolig

Arkitektrenoveret lejlighed på toppen af Frederiksbjerg

To lyse, velindrettede og rummelige etager med tre altaner.

Gennemtænkte løsninger er somme tider så diskrete, at du først indser deres store værdi, når du gør brug af dem i det daglige. Her på de to øverste etager af Ålborggade 14 på Frederiksbjerg er det tydeligt, at der er tænkt over tingene. Lejligheden er tidligere renoveret af den anerkendte danske arkitekt Lars Vejen, og resultatet er en lys og funktionel bolig, der med sin store rummelighed og hele tre altaner føles som et byhus på fjerde sal. Derudover er både materialekvaliteten og udførelsen i top - ligesom beliggenheden er det: Tæt på både byens og naturens herligheder. Ideelle rammer til singlen eller parret, der vil bo centralt i et hjem, som gør det nemt at nyde tilværelsen.

FREDERIKSBJERG - Den charmerende midtbydel emmer af liv og rummer alt det, du behøver - hvad enten det er til hverdag eller mere festlige lejligheder. Du finder bl.a. et bredt udvalg af delikatesser og råvarer fra nær og fjern på hylderne i de mange specialbutikker og på det populære marked på nærtliggende Ingerslevs Boulevard.

Derudover kan du følge Stadion Allé direkte til Friheden eller skoven for enden. Det er således også nemt at komme ud i naturen og finde ro, uanset om du slentrer, løber eller cykler.

Renoveret lejlighed med atmosfære
Ålborggade 14 er en del af den velholdte rødstensejendom, der bærer navnet Sct. Lucas Gaard, og som blev opført i 1929. En hvælvet port fører om til det hyggelige gårdmiljø med have og hyggekroge. Også indenfor i den lyse opgang ser du, at der bliver passet godt på bygningen, og at den er bygget på solidt håndværk. Gelænderet med sine elegante balustre fører dig op til fjerde sal, hvor en enkel entré tager imod. Allerede her oplever du et eksempel på de veltænkte og specialdesignede løsninger, som arkitekt Lars Vejen har præget lejligheden med: Integrerede dybe skabe, du nærmest ikke bemærker, men som skjuler garderoben.

Lejlighedens nederste plan består primært af de to sammenhængende stuer med gennemgående gulvplanker og store vinduer mod både gården og gaden. Vinduerne giver et skønt lysindfald, der bliver forstærket af lyset, som strømmer ned ad trappen fra den øverste etage. Fodpaneler og gerigter er holdt i den oprindelige stil og bidrager til den hyggelige atmosfære på samme vis som den enkle stuk i den største af stuerne. Herfra kan du desuden træde ud på en sydøstvendt altan med to siddepladser og et bord, som er fastgjort i murværket. Her kan du nyde en kop kaffe i solen med udsigt op og ned ad Ålborggade og til boldbanerne ved Frederiksbjergs Idrætscenter.

En bred åbning i væggen mellem spisestue og køkken skaber en både praktisk og hyggelig forbindelse til køkkenet, der er fra 2012 og specialdesignet til lejligheden. Elementerne er fremstillet i corian og gemmer på køle- og fryseskab, mens hvidevarerne fra Gaggenau får lov at træde frem. Her har du gode arbejdsbetingelser og godt med albuerum til de store gastronomiske armbevægelser. Og friske krydderurter kan du nippe ude på din køkkenhavealtan mod gården, hvor du også har god plads til grillen samt bord og et par stole.

Veludnyttet tagetage med ugeneret terrasse
Oven for trappen venter en skøn repos med loft til kip, fritlagte bjælker, ovenlysvinduer og store ruder mod tagterrassen og himmelrummet. Et specialdesignet skrivebord agerer samtidig rumdeler og gør reposen ideel til hjemmekontor. Frokostpausen kan holdes på terrassen, hvor du kan sidde ugeneret og nyde vuet ud over de omkringliggende tage og til Sankt Lukas Kirkens tårn. Ligesom på køkkenaltanen har du her en frostsikker vandhane, som gør det nemt at få vand til planter med mere, hvis du vil skabe en privat have heroppe i højden. En elektrisk markise kan give skygge for solen eller ly for duggen.

Udgang til terrassen har du også fra badeværelset, der ligeledes er renoveret i 2012. Det er et studie i at udnytte kvadratmeterne: Indkapslet i skråvæggen har du vaskemaskine og tørretumbler og plads til håndklæder med mere, mens integrerede skabe gemmer alt andet af vejen. Smukke italienske travertinfliser pryder væggene og gulvet. Og der er naturligvis gulvvarme under, ligesom det er tilfældet i køkkenet og entréen.

Oven på badeværelset har du en hems, hvor du kan rede op til overnattende gæster - eller du kan bruge pladsen til opbevaring af de ting, du ikke vil placere i depotrummet i kælderen. Derudover rummer den øvre etage et skønt soveværelse uden skråvægge, men til gengæld en skabsvæg, der er stor nok til hele garderoben. Sengerammen er også Lars Vejens eget design til det enkle rum, der skaber en smittende ro.

Oplagt lejlighed til singlen eller parret, der vil have en bynær base med atmosfære og høj kvalitet. De velindrettede rammer byder på originale elementer i smuk kombination med nyere rum og specialdesignede løsninger. Og de tre altaner er en værdifuld bonus.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4254
BoligtypeLejlighed
Boligareal110 m²
Værelser4
Opført1929/2015
Ejerudgifter pr. md.4.023
Kontantpris5.295.000
Udbetaling265.000
EnergiklasseD

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Skovvejen 127

  BoligtypeVilla
  Pris5.495.000 kr.
  Boligareal95 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Lollandsgade 22

   BoligtypeVilla
   Pris9.250.000 kr.
   Boligareal191 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Sonnesgade 4

    BoligtypeVilla
    Pris9.995.000 kr.
    Boligareal156 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig