Åhavevej 37
8600 Silkeborg

Sags nr. LL4211
Find din drømmebolig

Velholdt klassisk villa med have til Silkeborgs smukke å-løb

Fred, ro og idyl med både midtbyen, vandet og skoven lige i nærheden.

Vandet har for mange en helt særlig, beroligende effekt –ikke mindst når vandspejlet er blankt og gengiver den blå himmel og den grønne skov, som det er tilfældet her ved Gudenåen i Silkeborg. Åen løber i din baghave og er en evig kilde til indre ro og fornyet energi. Fra din egen bådplads kan du nemt stikke ud på eventyr på Silkeborgsøerne – enten i kajak eller motorbåd. Og i den modsatte retning kan du spadsere op til byens livlige gågader med deres store udvalg af butikker og spisesteder m.m. Den rummelige villa er fra 1934, og både den klassiske stil og de mange charmerende detaljer er velbevarede.

SILKEBORG – Byen, der netop er fyldt 175 år, er vokset omkring den papirfabrik, som lagde fundamentet for en by ude midt i naturen. Papirfabrikken eksisterer endnu, men det gamle industriområde summer i dag af liv på anden vis, idet du her finder caféer, biograf, fitnesscenter, musik- og teaterhus og meget mere. Vandvejene har alle dage haft stor betydning for byen – dengang for industrien, nu for turismen og indbyggernes egen fornøjelse. Foruden Gudenåen og Silkeborgsøerne er byen kendt for sine prægtige skove og kalder i øvrigt sig selv for Danmarks outdoor-hovedstad.

Ud over de mange naturoplevelser rummer byen alt, hvad du og familien behøver. Et rigt handels- og foreningsliv, et væld af idræts- og kulturtilbud samt en lang række uddannelsestilbud. Der er således grundlag for at blive boende her i mange år – ikke mindst når adressen er den attraktive Åhavevej. Det meget beskrivende navn er passende, for alle villaerne på vejens østside har haver helt ned til Remstrup Å, der som en del af Gudenåen forbinder den hyggelige havn med Brassø og de øvrige søer. Herfra har du de fleste af Silkeborgs herligheder inden for gåafstand, hvad enten det er gågaderne, skovstierne eller vandvejen.

Med både motorvejs- og togforbindelse til Herning og Aarhus kan du også hurtigt komme længere ud i landet. Og det bedste ved at være ude er nok glæden ved at vende hjem til dette private paradis.

Postkortidyl i baghaven
Selv om alting er så tæt på, finder du masser af ro og fred på den store, ugenerede grund, som strækker sig ned til vandet med skoven på den anden side. Det er et imponerende syn, du aldrig bliver træt af, og som naturligvis skifter kulør i takt med årstidernes gang. Nederst i haven kaster det store, gamle egetræ skygger på græsset og den historiske bindingsværksbygning helt nede i vandkanten. Havehuset er det ældste bevarede af sin slags langs åen, og her på den smukke, originale træbænk kan du fra første parket følge med i livet på og omkring åen – uanset vind og vejr.

Ved bådpladsen kan du have din båd liggende klar til udflugter på søerne, ligesom du kan sætte kajakken i vandet i de stille morgentimer, hvor disen stadig hænger over åen. Det giver en ganske særlig start på dagen, og atmosfæren sætter et varigt aftryk på dit humør.

Oppe ved huset har du desuden en stor fliseterrasse, der også strækker sig om foran huset –blot med andre sten. Heromme har du en flot anlagt indkørsel med formklippede buske og en låge, som giver videre adgang langs huset til carporten. Der er således også god plads til gæsteparkering, og med rammer som her kommer der sikkert gerne gæster langvejsfra.

Godt håndværk og flotte, originale detaljer
Den smukke rødstensvilla blev opført i 1934 af en lokal tømrermester med sans for finesser. Derfor er huset fyldt med flotte velbevarede bygningsdetaljer – eksempelvis værelset med buer i døre og loft, den originale hoveddør i ædeltræ, sildebensparkettet i den ene af de tre skønne stuer en suite og de synlige bjælker på førstesalen. Det ældre køkken med anretterkøkken vidner om en tid med tjenestefolk i huset, og det er tydeligt at mærke, at her er tale om en bolig af høj kvalitet, som der er passet godt på gennem tiden. Den er kun nænsomt moderniseret – herunder gæstetoilettet og de to badeværelser. Fra karnappen i spisestuen får du fuldt udbytte af udsynet til haven, vandet og skoven, ligesom du kan træde ud på en overdækket terrasse og rigtig tage atmosfæren ind.

De indvendige rammer er ligeledes rummelige og byder på en vis herskabelighed, som i høj grad matcher den skønne beliggenhed. Det oplever du bl.a. i den smukke hall, hvor den elegante trappe leder op til førstesalen. Heroppe har du hele fire gode værelser og udgang til en hævet terrasse, hvor din udsigt når helt nye højder.

I den højloftede kælder er der mange muligheder med både vaskerum og flere lyse, disponible rum. Alt står i god stand og er klar til at danne rammerne om de næste mange kapitler i dit og familiens liv. Om I vil føre den klassiske stil videre eller sætte jeres helt eget præg på villaen ved vandet, er naturligvis op til jer. Udgangspunktet er under alle omstændigheder helt fantastisk.

Flot og velbevaret villa med masser af plads tæt på alt det bedste af Silkeborg – det livlige Centrum og den billedskønne natur.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4211
BoligtypeVilla
Boligareal219 m²
Kælder129 m²
Udhus14 m²
Grundareal1.274 m²
Værelser7
Opført1934/1946
Ejerudgifter pr. md.9.351
Kontantpris9.700.000
Udbetaling485.000
EnergiklasseC

Kendetegn

1. række til vand
Indflytningsklar
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Silkeborg,
  Aløvej 7B, Sejs-Svejbæk

  BoligtypeVilla
  Pris8.095.000 kr.
  Boligareal221 m²

  1. række til vand, Indflytningsklar, Vandudsigt,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Ellemarksvej 23

   BoligtypeVilla
   Pris9.600.000 kr.
   Boligareal193 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Skovbrynet 54

    BoligtypeVilla
    Pris9.950.000 kr.
    Boligareal217 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig