Oddervej 14
8000 Aarhus C

Sags nr. LL5053
Find din drømmebolig

Renoveret arkitektonisk perle i skovkanten

Velbevaret historie, flotte former og smukke detaljer tæt på byen.

De fleste ældre hjem gemmer på en historie. I denne skønne villa fra 1937 på Oddervej er historien imidlertid ikke gemt af vejen. Det enestående formsprog fortæller højt og flot om det, der var engang, og fortællingen bliver suppleret af moderne løsninger, som passer perfekt ind i rammerne. Hver dag vil du nyde de mange herlige detaljer – inde som ude – samt placeringen i skovkanten med direkte adgang til Mindeparken. Samtidig er du kun en kort køre- eller cykeltur fra Midtbyen.

AARHUS C – På denne del af Oddervej bor du tæt på både byen og naturen. Alle muligheder ligger således for dine fødder, hvad enten du søger Midtbyens mange tilbud eller naturens fred og ro. Tag en dukkert i bugtens bølger, løb en tur ad skovens stier, spadsér gennem Mindeparken, eller slip hunden løs i den nærliggende hundeskov. Oplevelser er der nok af inden for en kort radius. Det gælder også den michelinstjernebelønnede slags hos Frederikshøj lige oppe ad vejen.

Nede mod kysten bliver Oddervej til Strandvejen, som kan føre dig langs vandet hele vejen ind til centrum. Hvad enten du er i bil eller på cykel, får du ikke en kønnere rute. Om morgenen får solens første stråler bugtens vand til at glitre, mens du på returvejen om eftermiddagen ser landskabet i et helt andet lys, når solen skinner fra den modsatte side.

Enestående formsprog
Den 344 etagemeter store 30’er-villa er opført i gule mursten fra det lokale teglværk Emiliedalen i Højbjerg. Den har sit helt eget formsprog, som kombinerer rette vinkler med buer og cirkler i forskellige formater. Det ser du i begge facader, hvor du mod vejen bl.a. har en smuk havestue udført i et kvart cirkelslag i vinklen mellem to mure, mens du mod skoven har et halvcirkulært trappetårn med høje vinduer. Det er tydeligt at se, der er tænkt ud af den firkantede boks her. Heller ikke i dag ville mange opføre sådan en villa.

Ved en større renovering i 2018 er man gået så respektfuldt til værks som muligt, samtidig med at hjemmet blev ført ind i en mere moderne tidsalder med isolering, ventilation, BWT-anlæg samt nye installationer. Samtidig blev tegltaget skiftet, men med samme udtryk som det originale. De fleste af vinduerne blev ligeledes skiftet ud med oliebehandlede egetræsvinduer, der ligesom de originale vinduer er udstyret med sålbænke i kobber. Nu er også tagrender og nedløbsrør i kobber.

På samme vis er haven anlagt i en moderne fortolkning af den oprindelige have, som også havde belægning af gule sten. Her føres villaens formsprog videre i støttemure og stier, mens velplacerede bassiner fører vand fra taget rundt i haven, hvor himlen spejler sig, og lyset reflekteres. Du kan nyde synet og atmosfæren på de store sydvestvendte terrasser med frit kig til skoven, mens du fra havestuen og en mindre terrasse har glæde af den smukt anlagte forhave.

Renoveret med respekt
Fra forhaven leder en gang op til hoveddøren. I vindfanget sætter de blyindfattede ruder og det skakternede klinkegulv stemningen, inden du træder ind i den storslåede hall, hvor den opmurede brændeovn i hjørnet sørger for en knitrende varm velkomst, når kulden bider udenfor. Desuden strømmer lyset ind fra flere sider, idet de store vinduespartier i rotunden, hvori trappen løber op til førstesalen, giver lyset frit spil.

Det velbevarede egetræsparket, der er lagt i fliser, er gennemgående fra den indbydende hall til de højloftede stuer, der fremstår nærmest kubistiske. Stuerne er forbundet med dobbelte glasdøre, der skaber sammenhæng og lys, selv om de er lukket. Fra spisestuen giver et stort rundt vindue kig til forhaven gennem havestuen. Du har ligeledes udgang til terrasserne, hvor du det meste af dagen har selskab af solens stråler og fuglenes sang. Fuglene kan også finde på at bade i havens bassiner, ligesom du kan se travle egern pile op og ned ad træstammerne.

Ved renoveringen blev der lavet en bred åbning fra spisestuen ud til køkkenet, hvor der engang kun var en mindre serveringsklap. I dag skal hverken køkkenet eller familiens masterchef gemmes væk. Også i selve køkkenet med elementer fra Boform, hvis farver har klare referencer til husets historie og stil, er der åbnet for kigget til haven og skoven med større vinduer samt et helt nyt med måske husets bedste siddeplads. Køkkengulvets klinker i grønne og sorte skaktern matcher de oprindelige i entréen og på gæstetoilettet.

Nyindrettet førstesal og praktisk underetage
For enden af trappen er der i dag indrettet et hyggeligt bibliotek på reposen med udgang til en loggia og en skøn udsigt til skovens træer gennem de høje vinduer i rotunden. Udsigten bliver endnu bedre i det tilstødende store værelse, hvor endnu et siddevindue er blevet tilføjet. Det åbner for et langstrakt vue ud over vandet, hvor du kan se vandflyveren lette og lande, ligesom du kan se de enorme containerskibe på vej til og fra havn. På en klar dag kan du sætte en kikkert for øjet og se helt over på Kalø Slotsruin. Også fra dette værelse har du udgang til den hyggelige loggia, hvor du kan nyde morgensolen, skyde vinduerne til side og nyde duften af syren og jasmin, der vokser lige udenfor.

Derudover består etagen af to gode værelser, der begge har en rummelig skabsvæg til garderoben, samt et stort badeværelse, hvor det lyse terrazzogulv er i perfekt farveharmoni med de flotte vægfliser i hhv. hvid og gul. Vasken med indbygget drikkefontæne er den oprindelige, og sammen med det originale toilet på gæstetoilettet i stueetagen fortæller det lidt om bygherren, der var medejer af VVS-grossisten Brdr. Dahl, og som derfor kunne skaffe dette særlige inventar.

I den tørre kælder har du flere praktiske rum med plads til opbevaring og hobbyværksted, ligesom her er et fint multirum, et bryggers og en infrarød sauna, hvor du kan få varmen igen efter en dukkert i bugten eller en våd gå- eller løbetur i skoven.

Bo tæt på byen og endnu tættere på skoven. I smukt renoverede arkitektoniske rammer, der emmer af sjæl og historie.


Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL5053
BoligtypeVilla
Boligareal240 m²
Kælder104 m²
Grundareal1.157 m²
Værelser7
Opført1937
Ejerudgifter pr. md.8.965
Garage37 m²
Kontantpris15.500.000
Udbetaling775.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar
Vandudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Fynsgade 15B

  BoligtypeVilla
  Pris11.950.000 kr.
  Boligareal195 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Bernhardt Jensens Boulevard 117, 4. 5.

   BoligtypeLejlighed
   Pris11.000.000 kr.
   Boligareal185 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Kriegersvej 15

    BoligtypeRækkehus
    Pris9.000.000 kr.
    Boligareal125 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig