Mossøvej 9
8660 Skanderborg

Sags nr. LL5027
Find din drømmebolig

Privat paradis omgivet af uspoleret natur

Perfekte betingelser for at nyde livet i fred og ro.

Når stråtækt landidyl møder moderne arkitektoniske greb, opstår en helt uimodståelig charme. Det oplever du her på Mossøvej 9 lige uden for Skanderborg, hvor den totalrenoverede ejendom får mest muligt ud af placeringen midt i den søhøjlandske natur. Det gennemgående høje niveau og den gennemførte stil løfter hele oplevelsen. Her har du dit helt eget hjørne af paradis mindre end 20 minutters kørsel fra Aarhus og blot 5 minutter fra den hyggelige handelsby Skanderborg.

SKANDERBORG – Byen viser Søhøjlandet frem fra sin allerbedste side med prægtige søer omgivet af bakker med grønt, smukt formgivet af de massive ismassers bevægelser hen over landet for mange tusinde år siden. Der er en grund til, at den lokale festival i ly af bøgeskoven kalder sig Smukfest og hvert år tiltrækker musikglade mennesker fra nær og fjern og skaber en helt særlig stemning i byen, der summer af liv.

Med Kulturhuset, gode indkøbsmuligheder, caféer, institutioner og skoler samt gymnasie og handelsskole har byen alt det, du og familien behøver. Samtidig er der hurtig adgang til motorvejen, som kan føre dig videre ud i landet. Mossøvej er navngivet efter Jyllands næststørste sø, som vejen også leder hen til.

Nærmest uendelig natur og jagtterræn
Fra Mossøvej drejer du ind på en grusvej flankeret af unge lindetræer. Alléen skaber allerede nu en smuk velkomst, som kun bliver endnu mere imponerende med årene, når træerne skyder i vejret. Grusvejen, som også giver adgang til to andre huse – ude af syne længere henne – deler sig, og en stor sten proklamerer, at du er ankommet til nr. 9 ”Mossø Enggård”. Rundt om hjørnet åbenbarer dit private paradis sig for dig.

Den 7 hektar store grund består primært af uspoleret natur, der ikke alene er smuk at se på, men også velegnet til jagt. Den blandede vegetation skaber ideelle betingelser for at få et kig til områdets rige bestand af råvildt, fuglevildt og strejfende kronvildt. Dyrelivet trives helt generelt her – ikke mindst takket være søen på grunden, som også understreger idyllen.

Grusvejen deler sig igen. Den ene gren ender i en rummelig gårdsplads, hvor automatiske porte giver adgang til garagen fra 2021 med plads til tre biler og ladestation til to elbiler. Den anden fører op til en 456 kvadratmeter stor, isoleret maskinhal, der ligeledes blev opført i 2021, og som også snildt kan danne ramme om festlige lejligheder med store armbevægelser.

Gennemrenoveret bolig med 360 graders udsigt
Det oprindelige landsted fra 1952 er gennemgribende renoveret i 2019-21. Med hjælp fra den prisvindende arkitekt og designer Lars Vejen og landskabsarkitekterne hos Schønherr er stedet transformeret til et moderne stråtækt levested med størst muligt udbytte af placeringen og udsigten. Det centrale køkken-alrum er boligens hjerte med store vinduespartier mod både nord og syd. Det åbner for såvel udsynet som lysindfaldet og naturens mange grønne nuancer.

Loftet går til kip med fritlagte hanebånd øverst oppe og akustikloftsplader designet af Lars Vejen, som også har skabt den smukke hoveddør. Der er bevidst anvendt få klassiske og eksklusive materialer af nordisk oprindelse, som er gennemgående i hjemmet – herunder de brede planker i massiv douglasgran, de svenske ølandssten og VOLA-armaturer. Derudover er der specialbygget inventar i form af det elegante snedkerkøkken og de mange indbyggede skabe og skabsrum, som sikrer optimal udnyttelse af de 296 kvadratmeter.

Alt lys – inde som ude – har intelligent Zigbee-styring, som betyder, at du med din mobiltelefon kan tænde og slukke, indstille timere og meget andet. Når mørket falder på, tænder de mange udendørs spots og uplights automatisk, så din udsigt ikke forsvinder efter solnedgang, som i øvrigt er et fuldstændig magisk skue herude. Fra alrummet har du udgang til såvel den nordvendte fliseterrasse foran huset som den sydvendte træterrasse bag huset, hvor en stor markise kan skabe skygge eller gribe aftenduggen. Til begge sider er der 180 graders naturvue, som du aldrig får nok af. Tænd op i bålstedet og bag snobrød over gløderne – det har aldrig smagt bedre end her.

Funktionelt indrettet til et liv i pagt med naturen
Køkken-alrummet binder også resten af boligen sammen med udgange i alle fire hjørner. 1: Til entréen, hvorfra en specialbygget trappe leder op til forældreafdelingen, der består af et soveværelse med himmelsk udsigt og smarte skunkskabe samt et ekstrarummeligt badeværelse. 2: Til det praktiske grovkøkken og et stort multirum, som bl.a. kan fungere som fitnessrum. 3: Til det rummelige bryggers med masser af skabsplads og videre adgang til den store garage, så du kan gå tørskoet fra bilen og ind i huset. Fra bryggerset er der ligeledes opgang til førstesalen, hvor der foruden to gode værelser er indrettet hjemmekontor på den lyse repos. 4: Til den hyggelige jagtstue med brændeovn og bjælker i loftet samt hjemmets andet badeværelse.

Der er gulvvarme overalt via luft til vand-varmepumpen, mens solcellerne på taget af maskinhallen sørger for en stor del af energien. På den måde fungerer boligen i vid udstrækning på naturens præmisser, og dit liv i pagt med omgivelserne får ikke bedre vilkår end her, hvor du ud over de vilde dyr også kan jagte frugt og grønt i den indhegnede køkkenhave og de mange frugttræer på grunden. Landskabet omfavner ejendommen og skærmer af for både vind og indkig – så du ganske ugeneret kan nyde udsigten til lyden af de mange fugles smukke sange.

Et privat paradis omkranset af uspoleret natur. Gennemrenoverede rammer i høj kvalitet, der forener en moderne stil med stråtækt landlig idyl. Under 20 minutters kørsel fra Aarhus og mindre end 5 minutter fra hyggelige Skanderborg.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL5027
BoligtypeLystejendom
Boligareal296 m²
Grundareal70.000 m²
Værelser6
Opført1952/2022
Ejerudgifter pr. md.5.895
Garage106 m²
Kontantpris14.900.000
Udbetaling745.000
EnergiklasseA2010

Kendetegn

Indflytningsklar
Landskabsudsigt

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Arnakvej 46

  BoligtypeVilla
  Pris14.900.000 kr.
  Boligareal256 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Risskov,
   Rislundvej 7

   BoligtypeVilla
   Pris14.900.000 kr.
   Boligareal185 m²

   Indflytningsklar, Vandudsigt,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Jelshøjvej 36

    BoligtypeLystejendom
    Pris15.000.000 kr.
    Boligareal177 m²

    Landskabsudsigt, Vandudsigt,

    Se bolig