Absalonsgade 22
8000 Aarhus C

Sags nr. LL4566
Find din drømmebolig

Renoveret byhus i fire plan på Frederiksbjerg

Skønne, lyse rum og en vidunderlig have med fred og ro midt i byen.

Der er noget befriende over at have alle byens tilbud og muligheder lige uden for døren. Endnu bedre bliver det, når dit midtbyhjem er en fredelig oase som her på Absalonsgade 22, hvor byhuset fra 1898 er renoveret med respekt for det oprindelige. Fordelt på de fire plan finder du lyse og anvendelige rum, som du hurtigt vil føle dig hjemme i. Og den private have byder på solrige hyggekroge, hvor du nemt kan glemme, at du befinder dig i hjertet af den jyske hovedstad.

AARHUS C – Det gamle arbejderkvarter Frederiksbjerg bobler med liv og muligheder og er et attraktivt sted for mennesker i alle aldre at slå sig ned. Nærheden til alt gør hverdagen ubesværet – skoler, idrætsanlæg, butikker af enhver art, spisesteder, caféer, kulturlivet på Godsbanen og den hyggelige park ved Læssøesgade ligger i gåafstand, ligesom man også hurtigt kan finde til skoven.

Markedet på Ingerslevs Boulevard bliver hurtigt et fast punkt på ugeplanen, når du kan fylde cykelkurven med både lokale og mere eksotiske råvarer. Og Jægergårdsgade er som et ministrøg, hvor du stort set kan finde alt, hvad hjertet begærer. Derudover kan du gå eller cykle til Midtbyen på ingen tid.

Absalonsgade ligger i et fredeligt hjørne af Frederiksbjerg, og fordi trafikken er ensrettet, er der minimal gennemkørende trafik i gaden. Samtidig hersker her et godt fællesskab, hvor det er nemt at mærke, at folk nyder at bo. Foreningen Wilsters Venner arrangerer eksempelvis årlige fester, hvor du har mulighed for at møde de naboer, som du så ofte smiler og vinker til i området.

Renoveret charme med en privat oase i baghaven
Byhuset, som netop har fået malet vinduer udvendigt, er opført i 1898 og har rummet flere lejligheder til nogle af de mange arbejdere, der flyttede til Aarhus, da industrialiseringen buldrede derudad. Siden er lejlighederne lagt sammen til én stor bolig på 150 kvadratmeter plus den praktiske kælderetage. Og kvadratmeterne er veludnyttede fra nederst til øverst samt renoveret med stor respekt for stedets oprindelige charme. Det ser du bl.a. i detaljer som de gamle dørhåndtag.

Den gode stemning følger med ud i den hyggelige have, hvor opvoksede buske og små træer skærmer af og giver dig noget smukt at kigge på. Fra tidligt forår til sent efterår er der noget, som blomstrer og sætter ekstra kulør på alt det grønne. Du har sol her fra morgen til ud på eftermiddagen, og i den flisebelagte gårdhave kan du dække op til grillfest, mens du på plænen – et niveau oppe – kan slænge dig i en solseng med en god bog.

En låge fører ud til en sti i karréens gårdrum, hvor du fx kan have cyklen stående. Så kan du nemt trække den ud på gaden via stien, som leder dig gennem en port længere henne. På den måde slipper du for at skulle have cyklerne ned i din kælder, hvor du til gengæld har god opbevaringsplads til de få haveredskaber, du har brug for. Bag de oprindelige trædøre finder du nemlig et værksted og et viktualierum. Derudover rummer kælderen et bryggers og et værelse, hvor du kan indrette hjemmebiograf, kontor eller noget helt tredje.

Lys, luft og atmosfære
Tager du den oprindelige trappe med udskårne balustre op til stueetagen, finder du to gode, lyse værelser, som deles om det nyere badeværelse på reposen. Her har hjemmeboende børn deres helt egen afdeling med et lille tekøkken med spiseplads, hvor de kan sidde med lektierne eller samles med vennerne, inden de går ud. Det ene værelse vender mod gaden, mens det andet nyder godt af udsigten til haven. Begge værelserne er udstyret med store skabsvægge, så der er god plads til garderoben.

Førstesalen består af ét stort, åbent rum, der er hjemmets samlingspunkt. I køkken-alrummet og stuen flyder lyset ind fra begge sider, og de originale plankegulve kommer for alvor til deres ret i det store rum, hvor snedkerlavede radiatorskjulere giver et diskret løft til rammerne uden at gå på kompromis med den enkle stil. I køkkenet er der god arbejdsplads, og du kan holde kontakten med dem, der sidder ved spisebordet eller henne i sofaen.

Alrummet adskiller på praktisk vis også børneafdelingen og forældreafdelingen, som ligger oppe under taget. Heroppe er der åbnet til kip, så de gamle bjælker er blevet fritlagt, og lyset strømmer ind gennem både ovenlysvinduerne og de to kviste. Det skaber en helt særlig rumfornemmelse i det imponerende soveværelse, der også har et stort indbygget skab. Fra soveværelset har du adgang til et helt nyrenoveret badeværelse, der – ligesom det i stueplanet – har gulvvarme under de mørkebrune klinker. Her er god plads – også i brusenichen, og efter et dejligt bad, kan du åbne tagvinduet og lufte ud uden at stå til skue. Bag en dør finder du dagens outfit i walk-in-garderoben, inden du bevæger dig ned ad trappen og træder ud i byen.

At bo i byen behøver ikke medføre kompromiser. Her får du et komplet hjem med lyse og veludnyttede kvadratmeter samt en privat og opvokset have i fredelige omgivelser. Og lige uden for din dør står Frederiksbjerg klar til at forføre dig.
Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL4566
BoligtypeVilla
Boligareal150 m²
Kælder54 m²
Grundareal148 m²
Værelser6
Opført1898
Ejerudgifter pr. md.3.581
Kontantpris8.900.000
Udbetaling445.000
EnergiklasseC

Kendetegn

Indflytningsklar

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Aarhus C,
  Ellemarksvej 23

  BoligtypeVilla
  Pris9.600.000 kr.
  Boligareal193 m²

  Indflytningsklar,

  Se bolig

   Aarhus C,
   Skovbrynet 54

   BoligtypeVilla
   Pris9.950.000 kr.
   Boligareal217 m²

   Indflytningsklar,

   Se bolig

    Aarhus C,
    Sonnesgade 4

    BoligtypeVilla
    Pris9.995.000 kr.
    Boligareal156 m²

    Indflytningsklar,

    Se bolig