Ildervej 24
8270 Højbjerg

Sags nr. LL1767
Find din drømmebolig

En af Skådes absolut bedste perler

Smuk arkitektur og storslået udsigt til de fantastiske omgivelser.

Der er nogle steder, som bare fører dig væk. Væk fra hverdagens travlhed, væk fra byens larm. Som på en rejse, hvor destinationen føles både ny og hjemlig. Sådan et sted er Bakken her på toppen af Skåde, som af mange anses for at være blandt Skådes absolut bedste villaer. Hjemmet byder på en helt særlig herskabelighed fra gamle dage kombineret med alt, hvad en moderne familie behøver.

Højbjerg/Skåde Bakker - For over 100 år siden bestod Højbjerg og Skåde Bakker af store skovområder, og vilde enge bugtede sig gennem landskabet, hvor kongens heste ofte græssede. Men i slutningen af 1800-tallet skød de allerførste sommerboliger for velhavende aarhusianere op i området. Det var blevet attraktivt at tage ud af byen og på landet - tæt ved skov og strand. Læge Vinges landsted er en af de første boliger, der blev opført på et højdedrag i 1898, med tilhørende 3 tdr. land.

I dag er den store grund blevet udstykket - et helt villakvarter er skudt op omkring de store villaer fra dengang, og det regnes som en af Aarhus bedste beliggenheder. Du bor midt i naturen, hvor både rådyr og egern færdes hjemmevant i haverne. Og de er så vant til mennesker, at de ikke lader sig skræmme så let. Grunden er stadig stor med mere end 4.000 m2 park og ligger højt hævet over alle andre. Villaen lever dermed i den grad op til sit navn, Bakken.

Brug naturen året rundt
I flytter ind i et område, der indbyder til et aktivt udeliv hele året rundt. Tag støvler og frakke på, og begiv jer ud i efterårets hav af gyldne nuancer gennem skoven ned til vandet, hvor vinden kan ruske tankerne fri. På de lunere årstider vil I samtidig rigtig få glæde af den store have og i særdeleshed den sydvendte terrasse foran køkkenet. Her kan I starte dagen med morgenmad under åben himmel og afslutte den med et glas kølig vin inden sengetid. I har også en terrasse mod nord, hvorfra I har et skønt udsyn til jeres egen grønne oase.

Selve området, der er privat, hedder Bakkehaven og rummer kun få villaer. Derfor er det kun dem, som har ærinde her, der kender til stedet. Og for enden af stikvejen, som fører ind til området, finder du en flot, stenbelagt vej, der skråner op til villaens indkørsel på toppen af Skåde. Her kan du parkere bilen i den lukkede dobbeltgarage i den gamle gartnerbolig. Gartneren er for længst flyttet ud, og i stedet kan I lade virksomheden flytte ind, hvis ikke I vil omdanne den lille bolig til et anneks, hvor gæster eller teenageren kan bo lidt for sig selv.

Højt til loftet og flotte detaljer
Ude som inde skinner det statelige udtryk igennem. Villaen er tegnet af arkitekt S.F. Kühnel, som også står bag Rømerhus ved indgangen til Sankt Clemens Bro og Mejlborg. I bemærker straks de smukke detaljer, som giver hjemmet dets særegne karakter - f.eks. de røde mursten, der bryder den hvide facade. Samtidig tilfører den charmerende bindingsværkskonstruktion på førstesalen og det stråtækte tag en stilfuld landlighed til hjemmets atmosfære.

Når I træder ind over dørtærsklen første gang, føler I jer allerede hjemme. I den smukke hall er der åbent op til førstesalen, hvor en bred, tæppebeklædt trappe fører jer op. Det smukt udskårne gelænder er et håndgribeligt eksempel på den detaljerigdom, der omgiver jer. Det er solidt håndværk, og det går igen i de smukke paneler og de synlige loftsbjælker. Mange steder er vinduerne udstyret med blyindfattet glas, der giver et helt særligt lysindfald og en hyggelig stemning.
I ser og mærker historien, fordi den originale stil er så velbevaret. Gennem nænsomme renoveringer og opdateringer er der imidlertid også bragt nyt ind - bl.a. et lyst og moderne køkken - således at her er alt, hvad I har brug for. Og trods sin alder har villaen kun haft fire ejere, så du får med andre ord et hjem, der holder på dig - og du på det i mange år endnu.

Et hjem med plads og rum
I stueetagen er rummene lyse og indbydende, og I har kig til de grønne omgivelser gennem vinduerne. Det gamle herreværelse er i dag indrettet til bibliotek med specialbyggede reoler, hvor I kan fordybe jer i litteraturens verden, eller hele familien kan hygge sig med leg og spil. Tager I derimod plads i den største af stuerne, giver den store karnap med vinduer til alle sider jer fuld valuta med det smukke udsyn ud over den skrånende have.

Den rummelige førstesal gemmer på hele fire værelser og to badeværelser. Det største af værelserne er oplagt som jeres master bedroom, hvor I har eget badeværelse med både brus og karbad, ligesom I har udgang til en skøn, nordvendt altan oven på stuens karnap. I sommerhalvåret er det rart bare at kunne lade døren stå åben og lade den friske luft holde jer med selskab natten lang og så tage hul på en ny dag med et flot vue over den grønne have, hvor solen kigger ned. Takket være villaens høje placering er udsigten fra første sal helt fantastisk - I kan faktisk se både skovene og Aarhusbugten.

Også nederst er rummene lyse og høje - med ekstra værelser og et praktisk vaskerum med god opbevaringsplads. Men her er også rum til fornøjelse, bl.a. i form af en vinkælder, hvor I kan hente forsyninger til middagsbordet - eller til den fantastiske hjemmebar, som også ligger hernede. Invitér venner og familie på en drink, f.eks. til en landskamp i TV. Og selvom det foregår i underetagen, når hyggen helt op til tagryggen i den smukke villa, som skal ses, opleves og mærkes.

Den oplagte bolig for familien, der ønsker et hjem lidt ud over det sædvanlige i private og naturrige omgivelser.

Kontakt mægler

Bestil salgsprospekt
Læs mere

Fakta

Sags nr.LL1767
BoligtypeVilla
Boligareal321 m²
Kælder150 m²
Grundareal4.663 m²
Værelser13
Opført1898/1988
Ejerudgifter pr. md.19.138
Garage90 m²
Kontantpris14.995.000
Udbetaling750.000
EnergiklasseE

Kendetegn

Klassisk/Patricia

Dokumenter

Relaterede boliger

Måske kunne disse være interessante?

  Højbjerg,
  Ildervej 18B

  BoligtypeVilla
  Pris13.900.000 kr.
  Boligareal394 m²

  Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

  Se bolig

   Højbjerg,
   Elmehøjvej 55

   BoligtypeVilla
   Pris12.700.000 kr.
   Boligareal225 m²

   Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

   Se bolig

    Højbjerg,
    Ildervej 28

    BoligtypeVilla
    Pris11.495.000 kr.
    Boligareal217 m²

    Arkitekttegnet, Indflytningsklar,

    Se bolig